4.10.2012

Sottaketjut

Sainpas otettua itseäni niskasta kiinni ja kävin telaketjujen kimppuun. Kuvistakin kai näkee, että huono valo (en malttanut viritellä kaikkea paremmin) johti paikkamaalauksen tarpeeseen. Oma moka.

Joka tapauksessa, pohjalle sudin Tamiyan XF-10 (Flat Brown) -kerroksen ja sen kuivuttua kuivasivelin kuluvammat pinnat rempeästi Tamiyan XF-16:lla (Flat Aluminium). Koska alumiinipinta ei oikein näyttänyt sopivalta, litkuttelin ketjut vielä Citadelin devlan mudilla. Lopputulos näyttää minusta oikein mainiolta, harmi vaan että joudun tosiaan fiksaamaan muutaman kohdan jälkikäteen.




4 kommenttia:

  1. Itse olen tavannut tehdä telaketjut (jos jaksaa olla perusteellinen) niin, jotta musta pohjamaali, päälle Tamiyan Gunmetal, litkutetaan jokseenkin 50/50 Flat Brown/Orange -seoksella (jota on siis RANKASTI lantrattu; oranssin määrällä voi säädellä miten ruostunutta jälkeä haluaa), kuivasuditaan Flat Aluminiumilla.

    VastaaPoista
  2. Olen tehnyt ketjuja vähän molemmin päin: ruskealle tai metallille, fiiliksen mukaan. Oranssin mukaansotkemista en ole harrastanut mutta sitäkin pitäisi varmaan testata.

    Tällä kertaa tuon ruskean taka-ajatuksena oli lähinnä se, että noiden tulisi ilmentää jonkinsorttista paskaisuutta. Ans' kattoo, mitä käy.

    VastaaPoista
  3. Niin jaa mutaa. No sitten.

    Itse ilmensin (kun vuonna kalkkuna viimeksi kajosin IG-tankkeihini) pelkkää ruostetta, tuo ruskea-oranssilitku oli paletissa lilluessaankin ällöttävän aidon väristä. Ajatuksena oli, että avaruusalukseen ajettaessa ketjut on kuitenkin putsattu mudasta (ties mitä örkki-itiöitä sen mukana mukaan tulisi), eikä ole vielä ehtinyt paljoakaan rapaantua sillä hetkellä kun vaunu on "mallinnettu". Ruostua sen sijaan on ehtinyt vuosi(satoj)en kuluessa, mutta jatkuvasti kulutuksessa olevilta pinnoilta (kohokuviot) se hioutuu jatkuvasti pois (siksi alumiiniväri niissä, versus gunmetal "oikea" väri, tai no, esmes Vallejon Natural Steel olisi ehkä parempi "oikea" väri, tosin eipä sitä ronskin litkun ja yhtä ronskin kuivasutimisen jälkeen paljoa kuitenkaan erotu, ja voihan olla että 41. vuosituhannella telakengät tehdään samasta lejeeringistä kuin pyssykätkin).

    VastaaPoista
  4. Juu, säätilaksi on oletettu alkutalvi nuivine säineen. Pellonpohjalla räntäsohjossa ajelu ei ole varmaankaan kovin siistiä puuhaa.

    Anyway, ruostelitku kuulostaa oikein mainiolta, sitä pitää ehdottomasti testata jossain välissä. Samoin toki vaunu, joka ei ole kentällä hyörimässä, varmaankin putsataan pahimmista paakuista niin että kulutuspinnat näkyvät kuluneina ja loput mitä todennäköisimmin ruosteisina / muuten vaan eltaantuneina. Ellei kyseessä sitten ole hihnalta juuri lähtenyt yksilö, eikä näin yleensä ole.

    VastaaPoista