M65 Atomi-Anni
Melkoisen arpomisen jälkeen valitsin seuraavaksi rakennusprojektiksi M-65 atomikanuunan, väittämän mukaan tämmöisellä on maailmanhistoriassa ammuttu tasan yhden kerran. Tai ainakin sen nimenmukainen erikoisammus on ammuttu tällaisesta
kertaalleen, voisi jotenkin olettaa, että ennen sitä putkesta oli kulkenut edes yksi normaali murkula, elleivät nuo hullut sitten tehneet ensimmäistä koelaukaustaan ydinkranaatilla. Se ei ollut kovin todennäköistä.
Boksi
Atomikanuunan loota oli ihan naurettavan suuri. Kansitaidekin oli hieman erilainen verrattuna tyypillisiin mallibokseihin, mutta se nyt taisi olla Revellin jossain välissä ostaman Renwal'n tyyli, mitä pikaisella kuvahaulla katselin.
Paperiosasto
Dekaalit olivat aika yksinkertaiset, ameriikantähdet saattaisin peräti käyttää, mutta caution-raidat taitaisivat upota paljon kauniimmin lopputulokseen ihan itse maalattuna. Ehkä osa tästä oli taas omaa siirtokuvainhoani ja vainoharhaani siitä, että ne ovat tupanneet menemään spagetiksi, osa taas sitä, että maalaaminen nyt vain on ollut kivempaa ja maalausten säistäminen on toiminut paremmin kun värit eivät hyppää niin pahasti silmille.
Ohjeet olivat aika kivasti osioitu, eipähän tarvinnut arvailla, mitä kapinetta milloinkin oltiin kasaamassa. Jälkimmäisessä kuvassa näkyi mielenkiintoinen yksityiskohta, jota en muistanut nähneeni missään aiemmin: siinä oli nimetty, mitä mikäkin hilavitkutin esitti. Näitä minä olin kaivannut lentovehkeissä ja satunnaisissa muissakin rakenteluprojekteissa.
Palaset
Paloja oli, kuten laatikon kansikin kertoi, useampi sata. Riemukkaasti kohtuullisen iso osa näistä paloista oli vuosien ja siirtojen saatossa irronnut valurangoistaan, joten jonkunlainen siivu projektiajasta tulisi menemään näiden irtopalojen ihmettelyyn. Lukuiset autonrenkaan puolikkaat sentään olivat aika itsestäänselviä, mutta nuo kaikki muut...
Tykin kuuden hengen käyttöhenkilöstö oli tiukasti yhdestä palasta koostuvia kuusikymmenluvun ukkoja. Ehkäpä minä maalaisin nekin pientä poseerausta varten, mutta eipä noista nyt kovin dynaamisia hetkisiä saisi rakennettua.
Tästäkin palasetistä oli aika hankala arvata, mitkä niistä kuuluivat tykin lavettiin ja mitkä vielä vetoajoneuvoihin, jos ilmeisimmät taas jätettiin huomiotta. Osien numerointi oli myös vähän hankalasti luettavissa noista pienenpienistä läpysköistä, tai sitten minun silmäni olivat kelvottomat (totta sekin).
Kanuunan lavetti oli hervottoman suuri, mutta niinpä sen varmaan pitikin olla, jos putken halkaisija oli 280mm. Arvailin tässä vaiheessa aika summittaisesti, mihin mikäkin rankasetti suunnilleen liittyi, joten saatoin kommentoinnissani olla aika väärässäkin.