8.1.2014

Oma koodailuprojekti, osa IX

Elämää etsimässä

Pelkät asteroidit ja alukset eivät olisi kovin viihdyttäviä pelialueen sisällön kannalta. Tässä vaiheessa näppäilyä päätin, että yksi planeetta per sektori olisi ihan riittävä. Varsinkin, kun sektori on nyt vain 1024x1024 pikselin kokoinen, ei sinne kovin montaa planeettaa mahtuisi. Todennäköisesti jatkossa skaala on isompi, katsellaan.

Peliprojektini ykkösiteraatiossa planeetta piirrettiin pygamen circlenä, mutta se näytti jotenkin ahdistavalta, kun kaikki muut olivat antialiasoituja polygoneja. Päätin siis sangen ennakoitavasti, että minun planeettani ovat (ainakin tässä vaiheessa) 16-kulmaisia. Planeetat ovat muuten kuin asteroidit, mutta ne pysyvät paikallaan, eivätkä pyöri.

Epämääräisen muistikuvani mukaan Lasse kyseli aiemmin kommenteissa jotain planeettatyyppeihin liittyen, joten vetäisin olemattomasta hatustani muutaman tyypin niille (industrial, farming näin esimerkiksi) testailua varten. Jatkossa näille tulee tietysti lisää attribuutteja, pelkkä tyyppi, massa ja väestö ei vielä riitä mihinkään. Niin ja niiden kobolttikuoristen pommien vaikutusten takia joku (tausta)säteilykin pitäisi varmaan pistää talteen... kiäh kiäh kiäh.



Mitä seuraavaksi?

Fysiikkaa

Kaipa siirryn seuraavaksi takaisin QuadTreen ja ainakin yksinkertaisen törmäystarkistelun pariin. Törmäysten toteamisen jälkeen pitää viritellä kimpoamisia niin, että ne toimisivat jotenkin tolkullisesti. Samoin aluksen kiihdytys pitää korjata niin, että lentäminen tuntuisi oikeammalta kuin nykyinen nykiminen.

Aseita, tuhoa ja kuolemaa

Kun törmäystarkistelut sun muut on edes aloitettu, voinen siirtyä toteuttamaan ainakin jonkunlaisen asejärjestelmän. Kuolemansäteet eivät ehkä ole se ensimmäinen, vaan taidan testata ensin konetykkejä tai ohjuslavetteja. Saa nyt nähdä, mikä sillä hetkellä huvittaa eniten.
Johonkinhan  niitä on myös voitava testata joko asteroideihin tai dummy-avaruusaluksiin. Ensin varmasti asteroideihin, koska ne ovat jo lähestulkoon valmiit, tai niin ainakin uskottelen itselleni.

Epämääräisiä ideoita

Miten pelaaja voi telakoitua avaruusasemalle? Tai miten pelaaja voi tehdä yhtään mitään planeetan kanssa? Sain ajatuksen vanhasta, mainiosta Zone 66:sta. Muistin, että jos laskeutumisalustan yli lensi tarpeeksi hitaasti, sille laskeuduttiin, muuten yli vain lennettiin. Samalla idealla tarpeeksi matalanopeuksinen avaruusaseman kohdalle lentäminen siirtäisi pelin telakointimoodiin. Tai planeetan päällä (ei, planeettaan ei voi törmätä aluksella, ne sijaitsevat z-akselilla eri tasoilla) hidastellessaan siirrytään kiertoratatilaan, jossa voi sitten tehdä omiaan.

Tähän mennessä ainoa ehdoton vaatimukseni on tunnettu kiertoratapommituksena. Tietenkin pelaajalla tulee olla mahdollisuus kylvää verivihollisensa kotiplaneetta täyteen vaikkapa terästettyä paiseruttoa, jos siltä kerran tuntuu. Luonnollisesti tämä edellyttää sitä, että planeetoilla pitäisi olla jonkunsorttinen tapa puolustaa itseään kaikenmaailman psykopaatteja vastaan. Ohjussiiloja kuin piikkejä siilissä, ionikanuunat tulivalmiudessa, hävittäjäparvet laukaisualustoillaan ja kiertoradat aseistettuja tiesmitä täynnä. Näistä on hyvä lähteä.

Kaikki (minä ainakin) inhoavat telepaattisia osapuolia peleissä. Nämä kaikille tutut hulluthan tietävät oitis, jos olet vaikkapa ryöstänyt heidän veljensä toisella puolella universumia ilman, että kukaan on nähnyt tai kuullut mitään ja suuttuvat silmittömästi. Tämän kun saisin vältettyä, olisin ultraonnellinen.

Turha haave?


Ajatusleikkiesimerkkinä: hyökkäät rahtialuksen kimppuun ja nirhaat sen yksittäisen saattajan ripeällä yllätyshyökkäyksellä. Murhaat miehistön, rosmoat rahdin ja kaikkoat paikalta. Kukaan ei todistanut tapahtumaa, hätälähetyksiä ei joko ehditty edes lähettää tai häirintälaitteesi jyräsi halvan radiolaitteen signaalin. Aiempi loistava maineesi on edelleen tahraantumaton ja miksei olisi? Galaksin silmissä olet edelleen nuhteeton pyhimys.
Ainakin siihen asti, kunnes lähdet tekemään kauppaa mahdollisesti tunnistettavalla rahdilla...


Tällaisia minä olen miettinyt sairaassa mielessäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti