5.8.2020

Lukko tykille ja muuta pientä

Koti lukolle

Todennäköisesti tämä vempain toimi vähän eri tavalla kuin mihin minä olen tykkien lukkojen kanssa tottunut, joten jos kommenttini eivät ole ihan niin tarkkoja kuin mitä sietäisi odottaa, pahoittelen jo tässä välissä.

Joka tapauksessa perästäladattavan tykin putken miehistöpäähän kuului minun kirjoissani lukko, joten oletin, että tässäkin oli sellainen. Mieletön teräsmöntti tämä ainakin oli.

Tykin lukkokotelo

Olihan se ihan vaikuttava jo tässä vaiheessa. Peräpäätä saattoi huljutella eestaas, nuo neljä tankoa eivät mitenkään estäneet sen irtivetämistä tai mitään.

Lukko-osa tykin peräpäässä

Korotustesti

Kun kerran olin näin pitkällä, halusin testata, toimiko korolaitteisto vai ei. Liimasin putken oikeanpuoleisen saranan kiinni lavettiin ja pidin vasemmanpuoleista kiinni käsin. 

Putki kuljetuskunnossa

Ihan ensimmäisten tyhjältä tuntuneiden kierrosten jälkeen putki rupesi nousemaan ylöspäin. Allaolevassa kuvassa se oli maksimikorolla.

Maksimikoron testaaminen

Lavetin koristelua

Ohje oli käskenyt liimaamaan putken akselit kiinni ja minähän tästä viis veisasin, koska oli ilmiselvää, että tätä tekelettä tulisi maalata osissa. Ehkä olisi pitänyt aloittaa ennen minkään rakentamista, mutta siitä lähestymistavasta minulla ei ollut parhaita kokemuksia. Liimailin säätimiä ja pyöriä, putken kuljetustukia sun muita sen verran kun niitä oli tarjolla, mutta sivuunkäänneltävät asteluritilät jätin suosiolla odottamaan sekä lavetin että itsiensä erillistä maalaamista.

Lavetin yksityiskohtia

Lavetin yksityiskohtia

Suorasuuntaus

Asettelin huvikseni röörin paikalleen ja tökin putkiston asentoon, jossa kaikki oli mahdollisimman auki. Ehkä tuo oli se tila, jossa uusi kranaatti ladattaisiin putkeen. Tai ehkäpä joku neropatti oli päättänyt käyttää tätä kanuunaa suora-ammuntaan. Tämä oli aika pelleilykelpoinen malli.

Suora-ammuntaleikkiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti