12.5.2021

Projekti IV/21

Königstiger sisätiloilla

Nyt kuulkaas. Ennen tämän introtekstin aloitusta kävin katsomassa #Aloitus -tägätyt postaukseni ja pöyristyin. Olen aina pitänyt itseäni ensisijaisesti panssarivaunumallarina ja siitä vielä erityisesti PzKfw-alatyypin harrastajana. Missä välissä on sitten päässyt käymään näin, että tuorein panssarivaunumallini aloitettiin kohta 3,5 vuotta sitten ja viimeisin Panzerini aloitettiin kohta seitsemän vuotta sitten?



Myönnettäköön, että tämäkin boksi on istunut odottamassa vuoroaan yli neljä vuotta. Tuntui siltä, että alati kauemmas menneisyyden horisonttiin katoava moottoroitu (ja samalla patterilla vieläkin kulkeva) PzKfw V ja tämän sisukaluineen mallinnetun PzKfw VII:n mielikuvayhdistelmä oli sen verran pelottava, että kierre on ollut vauhdissa jo pitkään.

Pelkästään ohjeen läpiselailu (valokopioituine korjauslärpäkkeideen), palamäärän äimistely olivat järkyttävää hommaa. Maalausohjeen paljastama sisätilojen monipuolisuus ei auttanut tilannetta pätkääkään. Toisaalta, tätä minä olin kaivannutkin.

Palaset

Valurankoja oli taas ties miten monta. Rankain kulmissa oli militääritekninen aakkosaukko, minkä toivoin toimivan kohokuviota paremmin ranganetsimisvaiheessa.




Siirtokuvat, nuo periviholliseni. Noista osa ilmeisesti kuului murkuloihin sun muihin hävöksiinjääviin yksityiskohtiin. Fotoetseissä oli jokunen erikoisempi, kuten nuo patruunalaukausten pohjat - oletettavasti.


Maalausohje

Kahden sivun maalausohje näytti sekin kevyesti pelottavalta, tulevaa urakkaa ajatellen. Ajattelin, että siitä saisi tukea rakennusohjeen odotettavissaolevissa epäselvissä kohdissa.



Korjausliitteet

Harvinaisempana löydöksenä rakennusohjeeseen löytyi neljä korjausta. Valokopiot kohdistettiin rakennusvaiheisiin numeroiden perusteella, paitsi ilmiselvästi tuo 0,0:n reikäinporauskohta. Kaipa sekin tuolta löytyäisi kotinsa.


Ohjeita silmäilemässä

Viimeisenä ne korjailtavat rakennusohjeet. Ohjekirjanen ei ollut ihan ohut, mutta ei se mikään eeposkaan ollut. Muistikuvani perusteella Dragonilla oli vähän tämänhenkiset ohjeet, kivat kuvat, mutta välillä vähän hankalaselkoiset. Ehkä ennakko-oletukseni osoittautuisi vääräksi ajan kanssa.


Moottorille omistettiin useampi sivu. Huolestuttavaa.


Taistelutilan seinät tuli lastata murkuloita täyteen. Näytti ahtaalta jo nyt.


Tornin ohjetta lukiessa rupesin huolestumaan, miten kummassa kaikki tuo mahtuisi kotelon sisälle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti