31.12.2011

Kell Hounds


Kell Hounds on olevinaan Sisämaailmojen tunnetuin ja menestyksekäin palkkasoturiyksikkö. Se on ottanut osaa kahdella rykmentillään jokaiseen isompaan rähinään Perimyssodista lähtien ja ollut niissäkin usein avainroolissa. Lähinnä tunnettuuden takiahan minä otin nämä palkkisLanceksi. Ehkä saan joskus aikaan sen Lyyrojen Kansallisyhteisölle työskentelevän perin saksalaisen palkkasoturiyksikön... Saa nähdä, mitä innostun tekemään ja mihin aika riittää.




28.12.2011

Aurinkojen liittovaltio - 7. Crucis Lancers


7. Crucis Lancers on yksikkö, jonka valitsin Aurinkojen liittovaltion edustajaksi lähinnä maalikuvionsa takia. Kai näitäkin joutaisi lisää maalaamaan, taas raskaammassa painoluokassa. Ainakin nämä näyttävät hienommilta kuin ranskanlippumaiset Davionin Kaartien yksiköt.




23.12.2011

ComGuardsin 3. Armeija - the Emerald Falconeers


ComGuardsien Kolmas Armeija on tunnettu Tukayiidin taistelussa Klaani Jade Falconin vastustajana. Näitä veijareita en ole ajatellut maalata kauhean paljon, valkoiset 'Mechit ovat vähän tylsiä. Ehkä näitäkin voisi kyhätä toisen Lancellisen ihan vaan kaiken varalta, vähän isommissa painoluokissa.




21.12.2011

Kuolemankommandot


Kuolemankommandot ovat erikoistunut yksikkö Capellan Konfederaation Sotajoukoissa ja yksi pelätyimmistä yksiköistä koko Sisämaailmoissa. Kaikista muista Capellan yksiköistä poiketen Kuolemankommandojen 'Mecheissä ei ole mitään muita tunnuksia, Konfederaation tunnus mukaanlukien.
Tähän väliin yksi Lancellinen riittänee, ehkä toisenkin Lancellisen voisi maalata jossain välissä, kunhan keksin, mitä valitsisin Ravenin kaveriksi.




19.12.2011

Summoner Prime


Nappasinpa huvikseni pelialustalla muutaman kuvatuksen Summonerista ja Hellbringerista. Näyttävät ihan mainiolta, jos minulta kysytään.
Olkoon Summoner tämän päivän sankari, Hellbringer saa nauttia omasta vuorostaan huomenna.






12.12.2011

Pohjat täynnä ja Omnitkin näyttävät asiallisemmilta

Kas näin se maisemointi hoituu: erikeepperiä alustoille ja Woodland Scenicsin mainioksitodetussa ballastissa uitto. Hops. Ovat nyt vähän erilaiset pohjaratkaisultaan kuin sekä nuo aiemmat Inner Spheren muovitönkäleet että vuosia sitten kasaamani metalliset OmniMechit, joista kaikki saivat samanhenkisen hiekka+foliage -käsittelyn.

Ei sillä niin väliä ole, halusin vaan kokeilla, miltä tuo näyttää 'Mechien alla :)

Kevyen liimankuivattelun jälkeen töpöttelin vähän liimaa pariin kuoppaan ja tökkäsin vähän (edelleen Woodland Scenicsin tuotteita) foliagea peittämään hölmöjä kohtia. Plus sinne tänne alustoja ihan vaan yleisilmeen parantamiseksi.
Noiden rehujen ja 'Mechien harmaan yleisvärin takiakaan ei ole mitään järkeä maalata pohjaa harmaaksi, kuten Imperial X-Wingin asteroidipohjaa tehdessä. Näin noilla tölkeillä on vähän lämpimämpääkin värisävyä kaverinaan, vaikka sota onkin kylmää, karua ja muuttumatonta.



Seuraavat parikolme viikkoa sisältänevät lähinnä lisäkuvia muovimecheistä ja mistä nyt muutenkin, kun en ole postailevainen talvilomaltani. Kesken muuton vielä vähemmän.
Aina ei vaan ole aikaa rakentaa ja maalata, mutta kyllä siihen vielä päästään - uusissa tiloissa ja uudella kalenterilla sekä projekteilla 8)

7.12.2011

Kotipolttoisia heksoja

Tuoreimman session edistysaskeleet ovat pieniä mutta itse tehtyjä.
Kaivoin komeron perukoilta muutama vuosi sitten ostamani heksapohjat ja polystyreenilevyn. Metallilaattaa mallina käyttäen raapustin ulkomitat levyn pintaan kahta heksaa varten ja viipaloin palat irti.

Hetken ihmeteltyäni päätin, että tasainen lätty ei kelpaa ja mittasin kuusi suikaletta reunoja varten. Puljasin ne paikoilleen mitenkuten ja koetin vähän leikellä niitä muotoonkin. Jostain syystä jälki ei ollut ihan niin siistiä kuin toivoin :p Koeistutin molemmat 'Mechit paikoilleen ja sain huomata, että Hellbringerille reunat olivat vähän turhan korkeat mutta että Summoner sopi paikalle paremmin. Ehkä syynä oli, se että niiden omien pikkujalustojen kulmat olivat erilaiste ja käikäleet asettuivat paikalleen hippasen erilailla.

No, toista verten piti leikellä uudet palaset mutta pienempinä. Ne sopivat jotenkin siistimmin alustalle, mutta jättivät pienet aukot kulmiin. Ei mitään, mitä ei saisi helpohkosti korjattua!


Meikäläisen scratchbuildaustaidot ovat harjoittamattomat, joten pinnat olivat kovin rosoiset. Tärväsin hyvän hetken reunoja tasaisemmiksi viilatessa. Tätä materiaalia sai sentään työstettyä helposti, joten ei tarvinnut turvautua voimasanoihin ja -työkaluihin. Näyttivätpä paremmilta näin.



Kauniiksi lopuksi maalasin näkyvät pinnat Tamiyan Flat Brownilla ja sen kuivuttua löin 'Mechit paikoilleen. Eiköhän noista ihan hyviä tullut.
Seuraavaksi pohjat täyttöön ja BattleTech IntroBox -projekti päätökseen!

30.11.2011

Logoja sun muuta

Koetin kaikesta huolimatta vääntää jonkunsorttisen sävyvaihtelun noiden OmniMechien ikkunoihin. Sotkin ensin kohtuuneutraalin oranssin ja maalasin ohjaamoiden ikkunat sillä. Lisäsin keltaista, sekoitin ja lisäsin. Toistin tämän pari kertaa.
Ei se vieläkään tuppaa onnistumaan turhan hyvin. Osasyy on ehkä naurettavan pienissä kohdepinnoissakin, mutta päävika on toistaitoisuudessani. Siitä ei pääse yli tai ympäri ;)
Seuraavaksi siis logojen kimppuun.

Tuosta se Klaanilogojen suttaaminen alkoi. Pohjalle pieni tumma ympyrä, siihen siniset palkit ristiin ja poikittain. Helpompi se on noin tehdä kuin yrittää jättää keskelle aukko ja pilata palkkienväliset kulmat vielä pahemmin, kun keskelle tulee kumminkin joku karhunpäätä esittävä töhry. Hellbringerissä ei valitettavasti ollut oikein sopivaa pintaa muualla kuin pään takana ylärungossa, Summonerin vasemman olkapään alue oli suoraan kuin tuolle tehty. Pienempään tai epätasaisempaan pintaan minä en ainakaan yrittäisi tuollaisia maalata... näinkin on ihan tarpeeksi hankalaa.
Seuraavaksi sutaisin noihin harmaat (Stonewall Grey) "käpälät" ja myöhemmin vaaleanharmaan (Cold Grey) päämöykyn, johon iskin lopuksi pari mustaa täplää kitaa ja muita vastaavia karhun naaman osia esittämään. Kuvissa tuokin näyttää ihan mielettömän paljon tökerömmältä kuin paljaalla silmällä katsottuna, mutta niin se yleensä menee.


Loput yksityiskohdat olivatkin paljon simppelimpiä. PPC-suuaukot maalasin metallinhohtoisella maalilla (ne muovilinssit eivät valitettavasti sopineet), samoin Hellbringerin fikkarin lasin. Myöhemmin huljautin PPC-linsseille annoksen Citadelin Blue Glazea ja fikkarin pintaan Yellow Glazen, samoin kuin ohjaamolaseille kun nekin olivat vihdoin kuivahtaneet.

Nappasin German Yellow -maalin esiin ja fiksasin viimeksi sotkemani caution-raidat ja maalasin valitsemiini paikkoihin nelisuuntaiset salamat Delta-Galaksin logoa varten. Se oli sen logon näköisin osa, se sanottakoon jo nyt. Myöhemmin maalasin karhumaisen muodon vaaleanharmaalla ja pari haaleaa mustaa jälkeä torsonosia erottelemaan, mukamas.
Mietin viimeksi myös, mihin Clusteriin nämä sijoittaisin ja päädyin 73rd Battle Clusteriin ("the Lash"), niin ei mene kaverin 'Mechien kanssa ristiin. Ikään kuin sillä olisi kauheasti väliä, mutta ainakin tällä voin selittää, miksi tölkit ovat niin erilaisia maalipinnoiltaan. Camospecs tai sarna.net eivät osanneet tarjota Clusterille logoa, joten sutaisin molempien 'Mechien polviin punaisen "73"-numeron sitä osoittamaan.
Pienten numeroiden ollessa työn alla päätin antaa yksiköille numerotkin "aina" käyttämäni metodin mukaan: ensin tulee Trinaryn numero, sitten Starin numero ko. Trinaryssä ja kolmanneksi Pointin numero. Hyvä vaan, että keksin tämänkin nimeämistavan pari tusinaa 'Mechiä 3rd Falcon Talon Clusterin aloittamisen jälkeen... Tää on tätä.
Trinaryn (314th Battle Trinary) numero on 2, koska se näyttää ainakin vuoden 3058 tasolla sopivan painoluokan Trinaryltä. Enkä jostain syystä halunnut tunkea näitä Komentotrinääriin. Samaisesta syystä en tehnyt kummastakaan ykköspointtia, Tähtikapteeni Hee Silva saa oman tölkkinsä tiukkojen faktojen mukaan, ei satunnaisesti "vaikka toi"-metodilla arvottuna ;)

Kauniiksi lopuksi nakkasin lasertykkien suuaukot punaisiksi ja Hellbringerin oikeassa torsossa olevat kaksi jotain, joiden päätin olevan jotain tähtäyspulikoita, kun TRO:ssa ei sanottu moisista mitään, maalasin vihreiksi. Samalla idealla maalasin SRM-6 -lavetin alakulmasta yhden mökkylän vihreäksi. Olkoot jonkunsorttisia laserosoittimia tai jotain.
Joutuu tuosta vielä vähän jotain siivoilemaan, mutta pääasiassa se on valmis. Maalauksesta jos puhutaan, siis. Samaa sanon Summonerista.

Meinasin, että nuo heksajalustat ovat vähän turhan pienet, joten taidanpa kaivaa varaston syövereistä pari oikeankokoista metalliheksaa ja silputa niiden perusteella muovilevystä palasia. Illan, parin puuhastelusta tässä varmaan enää puhutaan.

Ahahaha. Aha. Ha. Hrm.

24.11.2011

Omnimuovia

Luontevasti tällä hetkellä käpälöin noita kahta muovista OmniMechiä, joiden kanssa on suorastaan ilo ja nautinto työskennellä, kun vertaa noihin edellisiin pökäleisiin. Pohjamaalauksenhan tein joitain viikkoja sitten, joten siitä ei tarvinnut huolestua tässä välissä. Sutaisin pintaan Stonewall - ja Cold Greytä käyttämällä jonkunsorttisen kaksivärikaavion molempien pintaan. Myöhemmin maalasin Summonerista erinäisiä kohtia Enchanted Bluella, kuten Camospecsin linjanveto sanoo: Ghost Bearin Delta-Galaksin yksiköt ovat harmaita vaaleansinisillä korostuksilla.


Sangen yllättävästi korostelin seuraavaksi erinäisiä Hellbringerin osia. Koetin välttää aivan vastaavien palikoiden korostelua niin, että veljesmallit eivät olisi ihan identtisesti koristeltuja. Ihan vaan vaihtelun vuoksi.


Harmaidenvälinen kontrastiero kävi jotenkin silmiin, joten litkuttelin ensin Summonerin jalkoja Devlan Mudilla. Efekti ei ollut pahan näköinen, joten huljuttelin koko rottelon ja jatkoin Hellbringeriin. Minusta lopputulos on onnistunut, pinta näyttää vähemmän sirkusvaunulta ja hippasen aidommalta, jos näin uskaltaa sanoa.


Innoissani vetäisin muutamia keltaisia runtuja eri puolille Omnien torsoja ja käsiä caution-merkintöjen pohjaksi. Kun vetelin mustat vinoviivat kuvion täydennykseksi, käytin erehdyksessä turhan isoa pensseliä ja osa niistä meni vähän mössöksi. Joudun korjailemaan niitä myöhemmin. Murinaa.
Viimeistelin Summonerin LRM-15 -lavetin etuosan maalaamalla sen mustaksi. Ehkä siihen voisi sutaista pintaan hieman metalliväriä ja litkutella sen vielä ruskealla. Saas nähdä. Vihoviimeisenä kohtana maalasin Hellbringerin SRM-6 -lavetin ohjukset valkoisiksi ja myöhemmin niiden kärjet punaisiksi. Erottuvatpa omanlaisinaan.


Ensi kerralla Hellb:n fikkari, molemmista kaikkien PPC:iden suuaukkoihin voisin koettaa noita Marauderia varten hommaamiani kristallimaisuuksia ja ikkunatkin varmaan pitäisi maalata. Oranssihtava sopinee sinisen vastavärinä ihan mainiosti, vaikka cyan+orange -komboa saakin nähdä joka paikassa ihan kyllästymiseen asti.
Niin ja ne logot.
Pitäisi uskaltaa rätveltää sekä Ghost Bear -Klaanin logo, Delta-Galaksin logo ja mahdollisesti vielä Clusterin logo, mikä se sitten ikinä olisikaan... Pelinjohtajalle maalasin taannoin pari Starillista joko 115th Striker Clusteriin (The Rolling Wave) tai 68th Strikeriin (The Walking Panzers), joten ei ehkä niitä. Kävelevät Panzerit olisivat toki nimensä perusteella kovin lähellä sydäntäni...

17.11.2011

Kaksi tusinaa valmiita vapaasyntyisten tölkkejä

Tälle viikolle jäi tehtäväksi alustojen maisemointi. Roippeita esiinkaivellessani huomasin ilokseni, että minullahan oli pariakin erilaista Woodland Scenicsin rehuefektiä! En ruvennut tosin tuhlaamaan kauheasti aikaa niiden parissa näiden muovioksennusten kanssa, mutta tulevaisuutta silmälläpitäen...

Nakkasin muutaman hyppysellisen molempia hiekkapurkkiini ja hölskyttelin vähän. Jos jotain oli jäämässä alustaan, hyvä. Jollei, joskus toiste sitten.

Sutaisin aina kunkin jalkojen juureen sievän annoksen erikeepperiä, huljuttelin miniatyyrin jalkojen purnukassa ja kopistelin ylijäämät takaisin. Sama kaikille vempuloille. Ihan kelvollisia niistä minun mielestäni on tullut tuolla metodilla, joihinkin olen kuluttanut enemmänkin aikaa ja vaivaa, muttei näihin oikein kannattanut ruveta väsäämään mitään megalomaanisia.

Kai noilla pelin, pari pelaa ;)



Joku päivä siirryn muovisten OmniMechien kimppuun. Etukäteen voi sanoa, että ainakaan niiden materiaali ei loukkaa käyttäjäänsä silkalla olemassaolollaan :p