Tällainen sieltä löytyi:
Fantasiapelien jannu sanoi jutellessa, että tuo setti on myyty jo kahdesti loppuun. Ihmettelin vaan, että missä ne kaikki BTechaajat sitten ovat kun kukaan ei ikinä ole kuullut koko pelistä... "Omissa pienissä kaveripiireissään kaikki" totesi kassahemmo ja eihän tuosta voi olla kuin samaa mieltä, niin se meilläkin. Vaan mitä minä tähän selittämään, mitä olen taas ohi aiheen löpissyt, aiheeseen!
Kompakti settihän tuo. Boksin kyljessä on kauhea määrä kuvia maalatuista 'Mecheistä, kaikki Camospecsin väen aikaansaannosta, samojen hullujen nerojen taidonnäytteitä on käytetty oikeastaan joka puolella muutenkin: vihkosten kuvituksessa yms. Kaunista, kaunista. Oikeassa laidassa nippu pelinappuloita (sekä edellisen iteraation 24 muovista BattleMechiä että kaksi tuoretta OmniMechiä, jotka toivottavasti ovat merkki tulevasta Clan Expansion Setistä). Lopputilan syövät lukuisat opuskirjat:
- Introductory rulebook: 80-sivuinen sääntökirja, jossa on selitetty myös, mitä kaikkea muuta aiheesta on tarjolla, kuten IWM:n & Ral Parthan miniatyyrit, FPG:n siirtokuvat, ultrahieno Camospecs (jota minä ainakin käytän visuaalisena lähteenä hyvinkin pitkälti, kun kasailen näitä miniatyyrejä). Säännöt on selitetty tässä huomattavasti syvällisemmin kuin pikasäännöissä, kera taustatarinoinnin sun muun mielenkiintoisen.
- Quick Start Rules: pikasäännöt eli se oleellisin pelinkulku nopeasti ja kevyesti.
- Inner Sphere at a Glance: 55 sivun kirjanen, joka kertoo kevyesti Sisämaailmojen historiaa Talo/faktio kerrallaan, Mechwarriorien ja 'Mechien kuvailua, "miten hyökkäys planeetalle toimii", tehtävätyyppien selitystä ja TRO (Technical Readout) laatikon mukana tulevista 'Mecheistä.
- Pahvinen cheatsheet: kaikki oleellisimmat pelikierroksen aikana tarvittavat taulukot, ei tarvitse etsiä eri puolilta sääntökirjaa, miten mikäkin toimii detaljitasolla ("ääh, miten nää ohjukset osuu?"), kun pääosin säännöt ovat hallussa. Ilman ei voi pärjätä, pahvisuudesta plussaa.
- How the Core Rulebooks Work: kertoo miten eritasoiset pelisäännöt sun muut toimivat keskenään. Jos siis rupeaa hankkimaan noita lisäsääntöjä ja muita.
- Painting and Tactics Guide: pieni infopläjäys siitä, mitä tarvitaan ja miten niitä käytetään lähtien pensseleistä ja maaleista, askel-askeleelta -esimerkki yhden 'Mechin kanssa puljaamiseen palikan siivoamisesta aina pohjan koristeluun. Eri faktioiden värimaailmatkin on selitetty, "iconic paint color" jne, sekä maalaustekniikoita esim. punaisen 'Mechin maalaamiseen ja kaikkea... Himmel.
Niin ja tuo taktiikkaosuus, joka kertoo kuvien ja taulukoidenkin avulla, miten tätä oikein pelataan! Käsittämättömän oivallinen lirpake.
- 24 Inner Spheren BattleMechiä
- 2 Klaanien kunniakasta OmniMechiä
- Record Sheettejä
- BattleMechejä
- Tankkeja
- Battle Armor -yksiköitä
- Perinteistä jalkaväkeä
- Tyhjiä, itsesuunniteltavia 'Mech-runkoja
- Summoner Primeä
- Summoner A:ta
- Hellbringer Primeä
- Hellbringer A:ta
- Inner Spheren kartta julistekoossa, jostain 3060 suunnalta, pikaisen googletuksen perusteella
- Pari aukitaiteltavaa kaksipuolista pahvikarttaa. Toisen paketin avasin, ekalla puolella on klassinen peruskartta: tasamaasto, lätäkkö (Depth 1) keskellä, pientä metsää (sekä light että heavy) siellä täällä ja pari kukkulaa (max Level 2) toisen puolen ylä- ja alareunoissa. Toisella puolella hämmentämä ja itselleni kai pelaamaton kartta, jossa on kukkula, joki ja paljon ajoteitä. Toinen kartta on vielä muoveissaan, en vielä repinyt kokonaan auki.
- 2d6, ilman ei pärjää :)
Kävin tietysti ensimmäisenä kiinni pelinappuloihin, niitähän minä olen keräillyt ja maalaillut vuosien ajan jo muutenkin. Joku sairas apina oli tosin päättänyt, että OmniMechejä kutsutaan tässä askissa niiden Sisämaailmojen nimellä ja jok' ikinenhän meistä tietää ettei näin sovi tehdä. IS-nimet ovat barbaareille. Kiroillen avasin Hellbringer Primen boksin (Omnit tulevat omissa pienissä pahvilaatikoissaan ja BattleMechit yhdessä minigrip-pussissa). Jykevät palikat, pari osaa on kiinni valurangoissa (heksapohja, fikkari, polvikoristeet, yläkädet, pari pohkeisiin tulevaa nappulaa). Hämmentävästi CT sekä RT & LT ovat erillisiä pulikoita IWM-valmisteisiin metalliveljiinsä verrattuna. Detaljit näyttävät hyviltä, samoin osien yhteensopivuus. Suoraan näitä ei tosin saa poseeraamaan mitenkään erikoisesti, enkä usko että lähden dremelöimään näitä kappaleiksi kun minulla on metalliset A-variantit työn alla jo muutenkin (edelleen). Pientä siivoilua valupurskeista ja se on siinä.
Summoner Prime taas pullahti lootastaan valmiina möhkäleenä, ehkä ideana on näyttää uusille käyttäjille, miten HellB kasataan tai jotain? Pikkusiivoilua tuokin kaipaa ennen maalailua, mutta näyttää muuten hyvältä.
Sitten niihin Sisämaailmojen vapaasyntyisten tölkkeihin. Olin aika utelias näkemään, millaisia nämä nappulat ovat, olinhan lukenut vuosien saatossa CBT-foorumeilla paljon mutinaa näiden heikohkosta laadusta. Heti ekana silmään (ja sormiin) iskee fiilis oudosta materiaalista. Tämä on kai sitä pahamaineista "ämpärimuovia", jota ainakin IPMSFi-väki manaa kovaan ääneen. Vähän lerppua ja epämääräistä noin yleisesti ottaen, yhden 'Mechin kohdalla mietin että tippuukohan tuo käsi irti jos siihen koskee... Kauhea siivoaminen näissä kyllä tulee olemaan, mutta niinhän se aina, en minä valita :)
Purkkien skaaloihin en osaa ottaa kantaa, mutta valtaosa on ihan hämmentävän pieniä verrattuna IWM:n metallimecheihin. Tosin syykin on ehkä osittain siinä, että minä olen rakentanut Rynnäkköklusteria niin kevyitä ja keskiraskaita purkkeja ei oikein ole tullut haalittua muuten kuin kahteen Novaan (Elemental Star + Light/Medium OmniMech Star, nopeita mekkejä (parit Fire Mothit, kolme Stormcrowta ja jotain tuollaista) kantamaan Elementaaleja taistelukentälle). Jos tässä joku päivä saan aikaan ottaa pari metalliminiatyyriä noiden muovisten rinnalle niin näkisi. Samoin tuota muovista Atlasta voisin verrata vuoden 2008 Model Expo -dioraamaani Kiusanhenget: viisi Jade Falcon Elementaalia swarmaa ComGuardien Atlasta Tukayyidin taistelussa, veikkaan etteivät ole samasta muotista valettuja...
Kai minä noista osan tunnistan, enemmän ja vähemmän oikeinkin vielä. Iso osa on tuttuja mutta nimi ei irtoa kielen päältä kuitenkaan. On Commando, Jenner, Hunchback, Atlas, hämmentävän pieni Catapult, Cyclops, Dragon ja kai siellä se Pantherkin on Spider kaverinaan.. ja hitonmoinen nippu tunnistamattomia. Mutta niitä voi väijyä kirjasten kanssa, kyllä niille nimet löytyy.
Tiedä nyt sitten, oliko tuo yksi Rifleman vai ei, vähän veikkaan, ettei ole. Ehkä se on se Jägermech. Työtä tulevat tosiaan vaatimaan, siitä ei pääse yli tai ympäri. Mutta pääasia, että joskus hämärässä tulevaisuudessa valmistuvalla Jade Falcon -Klaanin Gamma-Galaksin 3rd Falcon Talon Clusterilla on sopiva maaliosasto tarjolla :)
Aiemminmainitun Laurentiuksen kanssa on vähän puoliääneen mietitty, miten nuo maalaisi. Sisämaailman pellethän rakentavat 'Mech-yksikkönsä lanceiksi (4 BattleMechiä per lance), joita sitten on kolme per komppania, kolme komppaniaa per pataljoona ja sitä rataa. En minä noita ikinä muista, Klaanien (tai maanpäällisen tykistön patteristoidea) on paljon tutumpi. Joka tapauksessa, tuossa on kuusi eri lancea, joten periaatteessa jokainen voisi olla omaa porukkaansa. Esimerkiksi Dragon on selkeä DCMS-tölkki ja ehkä Catapult menisi sen kaveriksi parin muun kanssa (harmi, ettei paketissa ollut Hatamoto-Chi:tä ollenkaan, se olisi sopinut tähän kuin PPC-laaki ohjaamoon), mutta tästä pitää konsultoida Lähteitä. Kuritojen yksiköt minä meinasin maalata punaisiksi eli vaikkapa 2nd Sword of Lightin kaavioon.
Yksi tietysti Capellanien malliin, ehkä Death Commandos olisi tunnistettavissa? Raskaampaa kamaa pitää varmaan kerätä Steinereille, varmaan joku Lyran Guards ja vastaavasti FedSuneilta joku ja mielellään ei etovan ranskanlippumaisia Davion Guardseja, vaikka ovatkin oitis tunnistettavia... Free Worlds Leaguelle on ehkä laitettava yksi lance ja viimeinen ComStarille ihan oleellisuuden takia (Tukayyid).
Toisaalta, FWL on niin tylsä porukka, ehkä niiden sijasta tekisi kirjoissakin isompaa osaa pelanneen Free Rasalhague Republicin yksikön tai ennalta-arvattavamman palkkasoturiyksikön.
Niitä on taas niin paljon, ettei valinta ole helppoa mutta ehkä joku Wolf's Dragoons lienee tarpeeksi merkittävä tarinankin kannalta, vaikka pettureita ovatkin. Kell Houndit ovat kanssa ehkä vähän ylikäytettyjä, mutta joku Gray Death Legion on ainakin nimeltään niin mainio, että sitä pitää myös harkita vakavasti.
Niin ja se julistekartta:
Tällaiset laajat introductory boxed setit aina viehettävät. Yleensä ne eivät ole niin kalliita etteikö niitä voisi ostaa hetken mielijohteesta ja kuitenkin ovat sen verran laajoja kokonaisuuksia, että satunnaisempikin harrastaja pääsee helposti touhuun mukaan.
VastaaPoistaPakkaus tuntuu melko kokonaisvaltaiselta. Taitaa mennä hankintaan (mikäli niitä vielä löytyy).
@Noppakoura: äkkiähän joku testipeli pistetään pystyyn vaikka toimistolla, mikäli aikaa ja intoa on ;) Toki omissa oloissa/tiloissa on parempi mättää. Peli kun ei omien kokemusten mukaan ole sitä nopeinta puuhaa.
VastaaPoistaOlisikin tuo muovi "ämpärimuovia" joista ne perinteiset torikauppiaalta tai marketin leluosastolta pussissa ostettavat sekalaiset muovisotilaat ovat. Se kun olisi edes pehmeää. Kerenskin nimeen, valkometalliakin on helpompi veistää askarteluveitsellä kuin tuota! Lisäksi edes Humbrolin kuuluisa muoviliima (joka syöpyy läpi mistä muusta muovista tahansa Alienin vertakin tehokkaammin) ei pure tuohon, ainoastaan pikaliima (tai edellisten tuju sekoitus).
VastaaPoistaNo, lihaa säästämättä ja sormihaavoista tinkimättä flashit alkaa olla vuoltu pois, seuraavaksi lienee vuorossa reikien tilkitseminen.
JägerMechiltä (ei Rifleman, vaikka alunperin paketissa piti olla lance Unseen-mechejä Omnien tilalla) ehdin jo tuunata tykinputket vaakatasoon, näyttivät tosi pälliltä lerppuessaan alhaalla, ja tutkalevykin siirtyi eteenpäin niin että tukijalka on nyt tutkalevyn keskellä eikä etureunassa.
Seuraavaksi selvästi KZ:llä raitista leiri-ilmaa nuuhkimassa käynyt Atlas pääsee lihotuskuurille (masuun kittiä tai muovilevyä, ei se aukko noin syvä ole, jalkoihin muovilevyä myös) ja sitten on vuorossa 'Pultin uudelleenkoulutus - suunnitelmissa on leikata LRM-kasetit kahtia ja lisätä muovilevyä väliin että näyttävätkin LRM15:ltä, sitten lisätä 'Pultille piirroksissa usein esiintyvät avonaiset luukut niihin, ja lopuksi paksuntaa torsoa köntillä kittiä, ja nokkaakin voisi vähän tylsyttää, että näyttäisi siltä miltä pitääkin, eli Timber Wolfin torsolta.
Onneksi sentään Omnit ovat kuin eri planeetalta - mutta ovat käsittämättömän massiivisia metallisiin serkkuihinsa verrattuna. Ja huomasin vasta liiman kuivuttua, että asensin Hellbringerin jalat vähän liian lähelle toisiaan kun vertaa Summoneriin, mutta onpahan toisaalta vähän eri pose sitten.
Juu, ämpärimuovikommentti on tyystin erheellinen, kuten sain riemukseni todeta valupurskeita poissiivotessani. Se tuli vain ekana mieleeni kun yhden käsi lerpatti niin älyvapaasti, mutta syy olikin surkeassa kokoonpanossa. Jossain (f.CBT) muuten ehdotettiin yhdeksi tavaksi siivota noita seuraavaa: kevyesti fleimaamalla eli vaikka sytkärin / tuikkukynttilän yli pyyhkäisemällä kevyimmät lirpakkeet siistiytyvät (=sulavat) pois. Toki tuota tehdessä pitää varoa, ettei sulata koko roikaletta mutantiksi... ellei sitten halua simuloida ERPPC-osumaa päähän. Sekään ei tosin ole mikään huono idea 8)
VastaaPoistaCatapultia meinasin modata jotenkin, ehkä varastan ideasi luukuista (ja tietysti LRM-portit on porattava auki) mutten tiedä, tohdinko ruveta muovisuirottamaan noita ihan sumeilematta. Vähän veikkaan, että meikäläisen olemattomilla skulptausskilleillä tuhoa syntyisi enemmän kuin hienoutta :P
Toisaalta taas, muutaman tykinputken voisi fiksata vaihtamalla oikeaan putkeen umpimuovin sijasta. Hmmm...
Omnien metalliveljesvertailu on vielä tekemättä, kun en ole saanut aikaan kaivaa valmiiksikasattuja metalliOmneja esiin.
MOT - en saanut muovilevyjä tarttumaan Atlaksen raajoihin sitten millään, liima vain valui pitkin muovia sulattamatta sitä ja greenstuffikaan ei tarttunut. Ei sitten modata.
VastaaPoistaHarmi vain että ehdin katkoa jo 'Pultin ohjuskasetit, no toivottavasti edes keskenään liimaantuvat takaisin kokoon :/ Jos edes siihen etupintaan saisi jotain tarttumaan, niin pitänee muovilevyyn porata reiät ja viilto "saranan" kohdalle niin sama levy käy sekä luukusta että kasetin etulevystä. :?
Hrm, joskus erikeepperin ja pikaliiman sotkeminen keskenään auttaa (yhtä ensimmäiseen palikkaan ja toista toiseen) nuivasti liimautuvien palikoiden liittämisessä, mitenkähän noiden kanssa?
VastaaPoistaAinakin koettaisin tukea 'pultin ohjuskasettien puolikkaat vielä metallipinneillä niin ei jäisi ehkä siitä kiinni. Vaan kokeilematta on hankala arvata, kun materiaali on ennalta tuntamatonta.
Fnarg, sanon minä silti.