5.4.2011

Vegasin eka lopetus

Achtung, achtung, spoilerivaara jatkuu!
Sivubonuksena: rakennusprojekti alkanee vähitellen, säästä riippuen (ei-sateisella säällä on kivempi maalailla parvekkeella), niin loppuu hetkeksi tämä epätavallinen pelimutina :)



Kun sain Caesarilta uuden tehtävän (tapa House, tule takaisin), puhuin Vulpes Incultan ja Praetorianien pomon kanssa myös. Pari lisätehtäväähän siitä napsahti, hoidin alta pois ja hiippailin Topsin yläkerrokseen Yes Manin kanssa puhumaan, kuten Wildcard -tehtäväsarja ehdotti.

Tässä vaiheessa avoimia tehtäviä oli ihan kiva nippu, ehkä kymmenisen kappaletta. Yhtä lukuunottamatta (Red Lucy halusi jättirukoilijasirkan munia areenansa terraarioon) kaikki olivat näemmä loppuratkaisun suuntaan vieviä. Olin jo päättänyt, että katson, miten "kalifiksi kalifin paikalle"-ratkaisu eli Wild Card -tehtävät päättyvät.

Ensimmäisenä piti lähteä pistämään herra House pois linjoilta. Parin terminaalin kanssa näpyttelyn jälkeen olin jossain superjemmassa Lucky 38:n sisällä. Pitkä kävelysilta siellä jossain. Sillan päässä oli terminaali ja kapseli, mitä täällä taas on tapahtuvinaan? Siitä sitten taas hakkeroimaan. Ei sittenkään, suoraan aukesi tuokin pömpeli. Kummallinen tehtävä. Avataan staasikammio, joo joo, ei ole väliä vaikka kontaminoitui... eikun kuka kontaminoituu? Minä? Pah, antaa mennä silti.
*pssshhh*
Kas, sehän olikin puolimuumioitunut House! Mein goth... Unohdin ihan ottaa kuvan kun hämmennyin koneeseen säilötystä ruipelosta. Äijä marmatti, että ikuisuuden kestänyt suunnittelu meni mönkään, miksi teit sen, plaaplaaplaa. Nirri pois moiselta vinkujalta eli minigunilla naamaan. Samantien ruudulle iski sellainen määrä "Quest added: PLAA" ja "Quest failed: PLAA", että meinasi ihan hirvittää. Tätä kommentoin myöhemmin vähän enemmän. Jäljelle jäi kaksi. Ensimmäinen oli "Mene takaisin Yes Manin luo" ja toinen edelleen Red Lucyn tehtävä.

Marssin siis takaisin, robo oli innoissaan kuten aina ja halusi Housen terminaalille. Sinnepä siis, taas takaisin. Pienen reboottailun ja loppujenkin Securitronien päivittelyn jälkeen Yes Man antoi pari lisätehtävää, joista olin osan jo suorittanut kaiken muun seikkailun ohessa - ihan ohimennen. Tuolla viimeksimainitsemallani voima-asemalla piti siis taas mennä käymään. Vartijoista välittämättä hiippailin sisään, tällä kertaa kukaan ei edes hermostunut. Outoa väkeä. Tehtäväkin oli vivunvääntö ja takaisin Lucky 38:iin.
Sen jälkeen ei ollutkaan muuta tehtävää jäljellä kuin Hoover Damille marssiminen (tässä vaiheessa peli tarkisti, olenko varma siitä, että tiedän mihin olen ryhtymässä), taas yksi vivunvääntö, jolla roboarmeijalle saadaan lisää virtaa ja sen jälkeen pihalla Caesarin Legioonalaisten niittäminen. Jatkomatkalla pääsi suoraan Caesarin Legaatin leirille, jossa pahamaineisen Legaatin kanssa sai ihan rupatella, en vaan arvannut etukäteen lukea yhtä "Meeting people"-lehteä, jolla Speechin olisi nostanut tuokioksi sataseen, niin kämmäsin jonkun speech-tsekin ja ukko rupesi riehumaan. Tiedä sitten, menetinkö rauhanomaisen ratkaisun tai jotain mutta väliäkö tuolla, äkkiä sekin saatiin nurin. Tietysti tarkistin, millainen rujo naama sillä muka on, muttei edes ollut. Minua on petetty.

Tämän jälkeen pihalle marssi pienen saattueen kanssa yksi voitonriemuinen NCR:n kenraali, jota en ollut vielä edes nähnyt tähän mennessä. Julistinpa voitokkaana äijälle, että minä olen nyt pomo ja minä voitin. Eihän se siitä tykännyt vaan suuttui, mutta sai jengeineen selkäänsä aika äkkiä sekä minun pieneltä tiimiltäni sekä takanaan lymyilleeltä Securitron-armeijalta.
Viimeisen/-ten tehtävien loppuunsaattamiseksi menin juttelemaan Yes Manin kanssa. Jeesmies höpötteli jatkosta ja rupesi päivittelemään itseään. Siihen se sitten loppui, kuin seinään.
Täh?



Nyt noista Housen kuoleman jälkeen pauhanneista "tehtävä X lisätty", "tehtävä X mokattu"-seteistä. Näemmä tuohon vaiheeseen asti koko lopputarina on auki neljään suuntaan: äsken selvittämäni Itsenäinen Vegas, Housen Vegas (tai jotain), NCR:n voitto tai Legioonan voitto. Tästä johtuen kaikki sopivat tehtävät ovat vielä auki tai tarjolla. Kun ottaa ratkaisevan askeleen jotain tiettyä loppua kohti, muut rupeavat paukkumaan eikä uusia enää saa valittavakseen. Suoritustavastani johtuen en edes huomannut isoja epätehtäviä kuten "Don't step on the Bear" ja Legioonan vastaava, joista molempien selitykset kertovat, että jos teet näitä vastaan vielä hommia niin ne eivät enää anna sinulle questeja. Selvä pyy, minä vain sain ja failasin ne molemmat samalla kerralla eli ohitin ilmeisesti sellaisen osan tarinaa, joka on muilla juonihaaroilla hyvinkin tarjolla. Enkä siis voinut ajaa kaikkia muita tehtäväsarjoja mahdollisimman pitkälle ja vasta viime hetkellä tehdä Viimeistä Tehtävää. Ihan jees, kun sen kekkasin.

Otinpa sitten muutamaa tuntia aiemman tallennuksen ja jatkoin uudelleen siitä toiseen suuntaan. Lähdin siis katsomaan, miten Mr. Housen autokraattinen New Vegas tulisi sujumaan. Sen nähtyäni hoidan Legioonan lopun ja vasta viimeisenä NCR:n vätysten tarinan.

Tässä vaiheessa tarinaa ja selitystä on tullut paljon enemmän. Jostain syystä, ehkä sen takia ettei tuo hiton jeesmies-robotti yksinkertaisesti tiedä mistään muusta mitään, mitä ei voi lukea Platinachipiltä, joten kaikensorttinen taustailu ja selittely jäi tyystin pois. House tosin antoi tehtäväksi pistää Hidden Valleyn BoS-jengi päiviltä, eikä usko diplomaattiseen ratkaisuun alkuunkaan. Ei siinä mitään, tehtävä on tehtävä mutta päätin riekkumisen sijasta lähteä seikkailemaan ja aukomaan kartan vielälöytämättömiä paikkoja. Kaikkea sairasta sitä onkin löytynyt, mutta yhtenä hienoimpana on tämä NCR Rangerin kypärä:

Upea. Haluan noita useampia niin saan kaverillekin samanlaisen!

Luulin muuten tämän jäävän parin kappaleen mittaiseksi pikapostaukseksi, mutta olinpa näemmä taas väärässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti