Pahoittelen, mutta unohdin ottaa kunnon work-in-progress -kuvatukset modauksistani kun innostuin niin kovin. Selitän siis ilman kaikkia haluamiani kuvia.
Otin Cyclopsin käsittelyyni ykkösenä kun ajattelin, että se lienee helpoin aloituskohde. Ja olihan se uusi vekotin itselleni kun olen tähän mennessä rakentanut vain Klaanien OmniMechejä ja nämä Sisämaailmojen vapaasyntyisten tinapurkit ovat jääneet lähinnä kirjojen, pelien ja pahvisten stand-in -merkkien varaan. Siispä:
Ensimmäisenä lähdin paikallistamaan miniatyyristä siihen valettua AC/20:tä. Seuraavaksi katsoin wikistä ja kasasta kuvia, missä sen tuubin pitäisi sijaita. Silppusin jonkun epämääräisen pökäleen irti rungosta ja mietiskelin, miten ison tuubin löisin tilalle. Päätin luottaa perinteiseen topsipuikkoon: pätkäisin lyhyen osan irralleen ja vetäisin sen peräpääksi julistettuun osaan ~45º kulman ja totesin paikalleen istuvaksi.
Siihen vain liimat perään ja niiden kuivuessa siirryin seuraavaan tölkkiin.
Kun kerran olin ryhtynyt vaihtamaan isoimpien AutoCannonien putkia, kävin seuraavaksi Atlaksen kimppuun. Lonkkien yläpuolelta viipaloin kaikkea ylimääräistä mäkeen. Valulaatua kuvannee, etten millään erottanut, kumpi kikkare oli laseri ja kumpi tuo AC/20... Muistikuvani kolmen vuoden takaisesta Kiusanhenget-dioraamastani viittasivat siihen, että AC tulee oikeaan torsoon mutta referenssikuvissa se oli pääasiassa vasemmassa torsossa, päädyin tekemään näin. Koska olin jostain syystä saanut päähäni, että tämän tykinputken tulee olla Iso, nappasin hyvän pätkän Model Exposta hommaamaani kupariputkea. Viisimillistäköhän se oli... Siinä putkenpaikkaa miettiessäni ja sovitellessani totesin, että kyllä tuo anorektikkous on ihan hölmön näköistä. Rullasin pätkästä Greenstuffia rottelolle uutta keskietutorsoa. Pienen taputtelun jälkeen raavin paneelirajoja paikoilleen ja ihmettelin lopputulosta.
Keskitysleirillä nääntyvästä ruipelosta keski-ikäiseksi kaljamahaiseksi äijäksi parissa minuutissa. Ei huono.
Rullailin vielä Greenstuffinjämistä jonkunlaista tilkettä putken ja torson väliin, sen suuremmin suunnittelematta. Skulptaus ei ole minun lajini. Pienen miettimisen jälkeen päätin, että se toisen kyljen laserputki on keksittävä jostain muusta kuin topsipuikosta ja ajattelin kokeilla ihan valuranganpätkää. Leikkasin lyhyen pätkän yhdestä rangasta ja kairasin pienen reiän suuaukoksi. Kaipa se kelpaa kun vähän maalaillaan ensin.
Tuon jälkeen häiritsi enää koko vehkeen yleisolemus, vaihto-osista huolimatta. Tölkin asento oli mielestäni jotenkin alistunut, joten otin ja leikkelin oikean käden irti ja pinnasin sen vähän uuteen asentoon, vähemmän staattiseen sellaiseen.
Näiden kahden jälkeen yksi oleellisimimsta lisäyksistä, jotka halusin tehdä, oli Catapultin LRM-lavettien suojaovet. Leikkelin sopivankokoiset läpyskät polystyreenilevystä ja muotoilin profiilia vähän niin, että ne näyttäisivät edes "sinne päin" -idealla oikean muotoisilta. Näissä mineissä käytetty muovi ja tuo muovilätty eivät oikein tykänneet asettua yhteen pelkän liiman kanssa. Tai luulinhan minä aluksi, että "hyvinhän se toimii", mutta irtihän ne napsahtivat kun vähän tökkäsi.
Julmana miehenä otin ja sytytin tuikkukynttilän ja lämmittelin lavettien yläetureunoja vähäsen. Pehmenivät sen verran, että lavettiluukut asettuivat paikalleen ihan kertapainalluksella.
Samalla kun tuo kynttilä oli kuumana, käytin sitä muutaman 'Mechin valujämien putsaamiseen. Tarkoitan siis niitä ohuita, sinne tänne töröttäviä kaistaleita ja kaikkea muuta ärsyttävää, joka ei ota lähteäkseen veistelemällä, viilaamalla tai muullakaan normaalilla konstilla.
Tuo muovi on jotain niin karmivaa käsiteltävää, ettei minun kirosanavarastoni oikein riitä sitä kuvaamaan. Enkä ole vielä päässyt maalaamaan noita...
Tässä vielä nuo enempivähempi maalausvalmiit roikaleet. Isolle osalle ei tarvinnut tehdä mitään kummempaa kuin liimata hemppunut käsi / pää takaisin ja koettaa siivota karseita valusaumoja pois. Osaan noista pitäisi asentaa antennit, ehkä jokaiseen. Niiden sijainteja varten joudun metsästämään taas lisää referenssikuvia, mutta se ja antennipiuhojen paikalleentuikkaamine on äkkiä tehty.
Minusta noita ei ole järkevää lähteä maalaamaan ihan yksitellen vaan Lance (= 4 tölkkiä) kerrallaan. Kuvaan olen asetellut omaan sarakkeeseensa eri faktioiden 'Mechejä ja kuten siitä näkyy, kaksi neljän settiä olisi maalausvalmiina. Vasemmanpuoleinen tulee johonkin DCMS:n kaavioon, pääosin punaiseen sellaiseen, koska se nyt on helpoimmin tunnistettavissa Draconis Combinen teemaksi. Tällä idealla valittavaksi tullee joku Sword of Lighteista tai Legion of Vega (yleensä punaharmaa). SoL:n logo on tarpeeksi samanlainen DC:n logon kanssa, joten jos onnistun tuhertamaan nuo Lohikäärmeet kerran, sama kikka toimii myös yksikkölogossa. Miekkaa halaava rotta olisi ehkä liian haatava tällaiselle piirtotaidottomalle tollukalle ;)
Toinen jono on taas Lyran Alliancen joukoiksi korvamerkitty, enkä tiedä, mihin niiden kanssa mentäisiin. Tharkadin väki pitää sinisestä ja siinä minun tietoni sikäläisistä yksiköistä suunnilleen onkin... Kai niistäkin tunnistettavin on joku noista Lyran Guards RCT:istä sinivalkoisine paraatiteemoineen. Samoin niille näkyy olevan yksikkötunnuksetkin, valtaosa Lyyrojen yksiköistä näkyy olevan logottomia tällä hetkellä.
Kävi miten kävi, ainakin tulee testailtua erilaisia maalikuvioita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti