30.9.2011

Kahden ensimmäisen Lancen kimpussa hääräämistä

Tämä viikko (lue: pari iltaa) on ollut vallan tehokas. Aloitin luonnollisesti roiskimalla DCMS- ja Lyran Alliance -Lancet pohjaharmaalla. Ainakin tuo Model Air -sarjan gray primer haisee vähemmän kuin sprayprimeri, eli ei oikeastaan ollenkaan. Pisteet siitä.

Kävin innolla DCMS-tölkkien kimppuun. Luonnollisesti tässä vaiheessa oli hyvä käydä maalipurkkirivistöllä kurkkimassa, mitä värejä siellä onkaan... Kolmea punaisen sävyä löytyi, kahdellakin päätin pärjääväni. Sudin pohjimmaiseksi kaikkiin neljään 'Mechiin Game Color -sarjan Gory Rediä. Minusta nuo näyttivät jo tässä vaiheessa ihan hitosti alkuperäisolomuotoaan paremmilta.


Punaisen maalin kuivuessa DCMS-tölkkien pintaan otin Lyran Alliancen vehkeet työn alle. Kaverin Ghost Bearejakin maalatakseni olin ostanut jotain Citadelin purkkiinkuivunutta maalia ja sen korvikkeeksi kutakuinkin samaa sävyä oleva Game Color Magic Blue vaikutti juuri sopivalta Lyyrojen pintaan. Aloitin oikeaasta laidasta siten, että jätin myöhemmin maalattavalle valkoiselle osalle sopivan tilan kustakin 'Mechistä suunnilleen niin, että oikea jalka menisi 50/50 pystysuunnassa. Nelikosta viimeisen viimeisteltyäni pidin pienen paussin ja aloitin Dead Whiten maalaamisen jäljelle jääneille pinnoille + Atlas'n päähän.


Tässä vaiheessa palasin takaisin Combinen 'Mechien pariin ja litkuttelin kaikki rötväleet Badab Blackilla. Näin sain pintadetaljeja siististi esiin. Ehkä se näkyy tuosta kuvastakin, muttei välttämättä kovin hyvin, kuvat kun ovat mitä ovat.

Samalla vaivalla toistin toimenpiteen myös sinivalkoisille. Hetken epäröityäni litkuttelin myös valkoiset pinnat, vaikka alunperin meinasin jättää sen tekemättä. Ehkä näin on parempi, muuten pinnanmuodot olisivat todennäköisesti jääneet turhan olemattomiksi.

Tässä vaiheessa taisin pistää pillit pussiin siltä illalta. Seuraavan illan ensiaskel oli korostaa niveliä ja erinäisiä kohtia metallivärillä (Oily Steel), en ollut halunnut tehdä tätä ennen edellistä litkutteluvaihetta.
Mustan(kin) litkuttelun ongelmana on se, että se - yllätys yllätys - tummentaa kaikki pinnat, jollei litkua vedä vain uriin ja uppoamiin. Nappasin Game Color -sarjan Bloody Red -purkin ja drybrushasin (kuivasivelin?) kohopinnat. Näin sain aikaan mukavasti kirkkaammat paneelit ja ei-niin tasaisen maalipinnan. En ole koheltanut kauheasti punaisten pintojen kanssa (ikivanha Blood Angels Dreadnought on kai ainoa) vaan olen käyttänyt punaista efektivärinä.
Alla kasa kuvatuksia ensin metallimaalilla ja sitten punastettuna, ensin

Catapult:

CPLT-C1 (65 tons)

Jenner:

JR7-D (35 tons)

Assassin:

ASN-21 (40 tons)

Dragon:

DRG-1N (60 tons)

Lyyroille metallimaaliosuus oli toki identtinen, mutta koska tuo sininen on ainoa sininen, joka minulla on ja valkoistakin on vain tuota sävyä, drybrushasin alueet vastaavilla väreillä. Vallankin valkoiset alueet näyttävät nyt (ainakin minusta) paremmilta mutteivät vieläkään lumenvalkoisilta.

Banshee:

BNC-3E (95 tons)

Awesome:

AWS-8Q (80 tons)

Zeus:

ZEU-6S (80 tons)

Atlas:


AS7-D (100 tons)

Kaiken tämän jälkeen kävin metallipinnat läpi ja pyyhkäisin ne Devlan Mud -litkulla. Ei tästä toimenpiteestä sen ihmeempiä, otin sentään kuvat Catapultista, Assassinista ja Dragonista, joiden kuvaaminen tässä vaiheessa oli edes jotenkin tolkullista.




Seuraavalla kierroksella työn alla on ohjaamoiden ikkunoiden maalaus. DCMS:n punaisille jonkunlaiset vihreät ja sinivalkoisille taas oranssihtavat jos saan sopivan värin miksailtua kasaan. En usko, että tohdin koettaa minkäänsorttista jewelingiä tässä välissä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti