29.8.2013

Maalauksen mallia

Olin saanut palaset kasaan mielestäni siinä määrin hyvin, että oli jo aikakin siirtyä maalien kanssa puljaamiseen. Maskasin vielä avonaisen ohjaamon umpeen ja maalasin koko vekottimen Vallejon harmaalla pohjamaalilla. Kuvissa malli on kädelläni ihan vain sen takia, että saatoin näyttää skaalan työkaverilleni ja mitä sitä samoja kuvia moneen kertaan ottamaan.


Taivaansini

Mitään virallista esikuvaa mallillani ei ole, joten värikaavio oli tulossa sairaan mieleni sopukoista joka tapauksessa. Hyvin haalean sijasta halusin selkeän värin koneen mahapuolellekin, joten vaaleanharmaa ei oikein sopinut tilanteeseen. Sotkin siis Vallejon Magical Blueta, valkoista ja harmaata perstuntumalla, laimensin vielä samaisen valmistajan ohentimella ja annoin palaa. Minusta tuosta tuli ihan jännän näköinen.


Naamiokuvio

Kääntöpuolelle tuleekin sitten jotain muuta. Taidan jättää perusharmaat väliin nytkin ja iskeä jotain muuta pintaan. Ehkä jotain niinkin omituista kuin tankinpunaista ja vihreää tai legendaarista Dunkelgelbiä. Kaikki on vielä auki, ainakin siihen asti kunnes rupean selaamaan Model Air -maalipurnukoitani.

6 kommenttia:

  1. Selailin tuossa käteen osuvaa lähdekirjallisuutta ystävällismielisen ulkovallan (joka harrastaa vain ja ainoastaan "lähiulkomaan puolueettomuuden turvaamista") ei-harmaista camoista.

    Yleinen ("etulinjan" yksiköissä Varsovan liiton standardi wanhaan hywään kylmän sodan aikaan) näyttäisi olevan hiekka/tummanvihreä tai oliivinvihreä/punaruskea tai tummanruskea.

    Toinen standardicamo oli keskiruskea/tummanvihreä.

    Afganistanin-kiertueella oli yleinen kaksiväricamo hiekka/keskiruskea tai hiekka/tummanvihreä (Mi-24 Hindit ovat edelleen näissä camoissaa).

    Kaikkia näkee sekä wraparoundina että maalaamallasi kuuluisalla "kolhoosinsinisellä" alapinnalla. MiG-29:llä harvemmin, tosin Saksan demokraattinen paimenkoira maalasi Fulcruminsa omalaatuiseen neliväricamoon, alapinnan ollessa hailakan vihreänharmaa (XF14 JA Gray/XF55 Deck Tan). Pienen pengonnan jälkeen löysin, että rakkaalla itänaapurillammekin on lähes vastaavan näköistä rynnäköintiin valmistautuneilla yksiköillä (vrt. pelkkään ilmapuolustukseen keskittynyt PVO).

    Jonkun kalsongit ovat varmaan jo niin syvällä persvaossa että vyötärö on korvissa, mutta kun ovat neukkucamoja, niin värimääritys on kaikkea muuta kuin eksakti edes tehdasuudessa koneessa, saatikka sitten luonnonvoimille altistuneelta. Ohessa ehdotuksiani Tamiyan värikartan pohjalta, saa soveltaa Vallejoon:

    Kolmiväricamo:
    Vaalea sävy XF57 Buff, XF59 Desert Yellow, XF60 Dark Yellow
    Ruskea XF9 Hull Red, XF64 Red Brown, XF68 NATO Brown
    Vihreä XF61 Dark Green, XF58 Olive Green, XF13 JA Green, XF11 JN Green, XF67 NATO Green

    Kaksiväricamo:
    Keskiruskea XF52 Flat Earth, XF64 Red Brown, XF68 NATO Brown
    Vihreä XF61 Dark Green, XF58 Olive Green, XF13 JA Green, XF11 JN Green, XF67 NATO Green

    Afganistan:
    Vaalea XF57 Buff, XF59 Desert Yellow
    Ruskea XF52 Flat Earth, XF9 Hull Red, XF64 Red Brown, XF68 NATO Brown, XF10 Flat Brown (ruskean sävy vaihtelee valokuvissa hailakasta beessistä lähes mustaan)

    Das Fulcrum:
    XF71 IJN Cockpit Green
    XF61 Dark Green/XF13 JA Green
    XF52 Flat Earth
    XF10 Flat Brown

    Das Fulcrum, toinen tulkinta:
    XF60 Dark Yellow
    XF58 Olive Green
    XF49 Khaki
    XF64 Red Brown/XF9 Hull Red

    VastaaPoista
  2. Hmm. Mainitsit heti alkuun "hiekka/tummanvihreä tai oliivinvihreä/punaruskea" ja jotain tuonhenkistä olin miettinyt pienessä sairaassa mielessäni. Joka tapauksessa kaksisävykuvio on se, mihin suunnataan.
    Kovasti kiitoksia! 8)

    VastaaPoista
  3. Kaksisävy? Tuohan on kolmisävy :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saivartele minkä ehdit, minä puhun kaksisävykamosta sotken samalle pinnalle kahta eri väriä :P Kuvia lähitulevaisuudessa! Pelätkää ja vaviskaa!

      Poista
  4. Hiekka, vihreä, ruskea. Vai meinaatko pelkkää vihreää ja ruskeaa? Sitäkin näkee joissain 50-luvun MiG-15:ssa...

    VastaaPoista