8.6.2011

Omega-Galaksin kuosiyritys

Hyökkäsin maanantai-iltapäivän kunniaksi taas Hobby Pointiin metsästämään pieniä muovisia timantin näköisiä palasia. CBT-foorumeilla jotkut ovat harrastaneet sellaisten käyttämistä miniatyyrimechiensä energia-aseiden suuaukoissa. Väittävät, että ne näyttävät tyylikkäämmiltä kuin pelkästään jonkunvärisiksi maalatut suuaukot, vaikka olisi miten jewelöity (en muistanut suomenkielistä termiä tähän väliin, pahoittelen (artikkeli puhuu ohjaamon ikkunoista mutta sama toimii kauniisti myös energia-aseiden kanssa)). Ajattelin siis, että jos sopivan kokoluokan nappuloita löytyy niin voisihan sitä kokeilla. Tällaisia nappasin mukaani siinä uskossa, että sopisivat kuoppiinsa.

Tietysti niitä piti testata. Pudotin ison sinisen palan isompaan aukkoon ja ilokseni huomasin, että sehän sopi kuin napalmimyrsky metsään! Mainiota. Kokeilin astetta pienemmän punaisen palan sovittamista pienempään aukkoon ja sekin sopi kuin nakutettu. Onnekasta. Pohjamaalin kanssa punainen jalokivi ei tosin erottunut joten kokeilin vihreällä ja se näkyi paljon mukavammin. Ideana tässä on tietysti se, että kun kyseessä on energia-ase, sillä pitää olla kohdistuslinssi, -kristalli tai vastaava. Toki joku ihan linssinkin muotoinen palikka olisi sopinut, mutta jostain syystä tuo timanttileikkaus sopii mielestäni taktisemmin tähän touhuun.
Värien kanssa kuvio on tietysti se, että PPC:t ovat sinisiä ja erisorttiset laserit sitten kukin omilla väreillään. Itse olen maalannut tähän mennessä kaikkien miniatyyrimechieni laserien suuaukot punaiseksi, välittämättä kokoluokasta (Small, Medium, Large) tai tyypistä (normaali, pulssi). En ole toisaalta suunnitellut tekeväni eroa normaalien, ER- tai pulssilaserien ulkonäön kanssa joten korkeintaan voisin harkita, että esimerkiksi Small = punainen, Medium = keltainen ja Large = vihreä. Tällöin speksien mukaan tuo pienemmän kristallin olisi syytä olla kellertävä, koska tässä vekottimessa on kaksi Medium Pulse Laseria.
Toimii.
Kokeilin myöhemmin, että kyllä ne punaisetkin kristallit näkyvät ihan hyvin, kun tykkien putket oli myös maalattu metallisiksi.

Seuraavaksi pitikin testata, toimiiko tuo Omega-Galaksin maalikuvio mitenkään järkevästi vai tuleeko siitä ihan naurettavan näköinen. Sudin siis pariin palaan Tamiyan Flat Aluminiumia:

Sen kuivuttua litkutin pinnan ikivanhalla (toistakymmentä vuotta sitten minä sen ostin) Citadelin Green Washilla:
Ekana tuosta tuli mieleen vanhat Spearmint-Jenkkipaketit... Ei hyvä. Annoin tuon kuivua yön yli ja jatkoin seuraavana iltana lisälitkuttelulla (GW:n Badab black) ja ainakin tuo pieni pala rupesi näyttämään vähän paremmalta.

Seuraavaksi vuorossa oli luonnollisesti koko lopputorson ja käsien sutiminen ensin flat aluminiumilla ja sen päälle green washilla litkuttelu. Päätin vihreää lisäillessäni, että en maalaa ihan koko AutoCannonin peräosaa vihreäksi, putkesta nyt puhumattakaan, vaan jätän ihan vaihtelua kuosiin tuodakseni osan siitä metalliseksi. Minusta lopputulos näytti noin jotenkin tyylikkäämmältä.


Kaiken kuivuttua ihan rauhassa sudin kaiken päälle badab black -kerroksen ja metalliseksi jätettyjen osien pinnat, kuten AC:n osat ja takatorson Heat Sinkin, litkutin vielä myöhemmin GW:n Devlan mudilla.

Noita järkyttäviä saumoja pitää varmaan koettaa siivoilla vähän, näyttävät aika penseiltä tässä vaiheessa. Koheltaessani en siivonnut niitä näemmä kunnolla oikeaan aikaan. No, ei niistä (kai) niin kauheasti vaivaa tule olemaan.
Seuraavaksi pitänee käydä jalkojen kimppuun. Koetan varmaan pohjustaa ne oily steelillä tai gunmetalilla, päälle taas mustat litkuttelut. Ans' kattoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti