11.11.2020

Isänpäivä 2020 (Projekti V/2020)

TIE-pilotin kypärä

Isänpäivä tuli taas ja toi legojakin mukanaan. Näistä kypäräseteistä olin nähnyt jokusen kuvan aiemmin, enkä muistanut, olinko todistanut niitä omin silmineni vielä missään. Eipä se paljoa koronakaudella tosin mistään kertonut, kun lelukaupoissa seikkailu oli aika minimissään. Tyylikäs kippo oli kyseessä ja se tuli rakentaa kuudesta pussillisesta legoja.

Laatikon etupuoli

Laatikon takapuoli

Ohjeet ja palapussikuusikko

rakrak

Ryhdyin rakentelemaan kypärää heti samana iltana, kuvittelin sen olevan yhdellä istumalla valmis. Ensimmäinen osasetti toi pöydälle värikkään kypärän ytimen.

Pussi 1: kypärän ydin

Toinen pussillinen paloja edisti pystiä jalustan ja niskaosan verran eteenpäin. Jotkut omistautuneethan ovat tehneet legoilla pyöreitä muotoja huvikseenikin, minusta tämä oli kohtuullisen monimutkaista hommaa.

Kakkospussi: niska

En muuten ihan heti rakennellessa arvannut, että tämä oli lopuksi kypärän otsa- ja silmälinssiosa.

Pussi 3: toinen korvallinen

Irvistävä Stormtrooper-suu oli aika hankala saada pysymään aisoissa, kiitos useiden kiikkuosien. Aika kivasti se kuitenkin käyttäytyi, vaikka sainkin nuo maskinpalat putoamaan pariin kertaan myöhemmissä vaiheissa, omasta kohelluksestani johtuen.

Pussi 4: naamaosaa

Ensimmäisen illan lopuksi olin saanut vasemman korvallisen loppuun asti. Hidasta näpertelyä tämä oli, mutta toisaalta enpä minä nyt kiirehtinytkään, vaan rakentelin huvikseni ja kaikessa rauhassa. Leuka tältä lentäjältä vielä puuttui, mutta oli minulla vielä pari pussillista osia vielä jäljelläkin.

Naama edistyy

Ilta 2

Maanantaiehtoona istuin taas rakentelemaan. Vasemman korvan ja posken opettamana oikea puoli, tapansa mukaan, edistyi paremmin. Isoin ongelma oli tämän leukakompleksin viimeinen osa, joka tuli kiinni paljon syvemmälle (lähemmäs suuta) kuin mitä kuvasta kuvittelin. Sen takia irrotin vasemman puolen kanssa puljatessani tuon suupalan pariin kertaan.

Ilmaröörit työn alla

Otsaa koristamaan tulivat hienoimmat printatut tutkalautasantennit ikinä! Näitä minä voisin haluta useamman muutenkin, ihan vaan omistaakseni niitä.

Keisarilliset tunnukset

Kaikkihan tiesivät, että Keisarillisen laivaston kuvankauniit TIE-sarjan alukset eivät, vanhan kaanonin mukaan, olleet paineistettuja vaan piloteilla oli painepuvut (tjsp). Leuan röörit näyttivät tässä vaiheessa vähän voimalinjoista tuttuja eristimiä.

Henkiputkia

Henkiputkia

Putket valmiina

Valmis

Reilun kahden tunnin näpräämisen jälkeen pysti oli valmis. Kiiltävät mustat osat olivat todella näyttävät, jäin vähän huolestumaan, olinko jättänyt liikaa sormenjälkiä. Sama mielipahan lähde kuin Metal Earth Modelsien kanssa.

Valmis kypärä

Valmis kypärä edestä ylhäältä

Valmis kypärä: oikea sivu

Valmis kypärä: oikealta edestä korkealta

Valmis kypärä vasemmalta edestä korkealta

Valmis kypärä takavasemmalta

Mutta olipas se hieno!

Valmis kypärä alhaalta edestä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti