Noni, perusjutut oli maalattu, joten nyt oli aika kaivaa öljymaalit ja tinnerit paletille.
Paneelirajat ja varjot
Tein jatkuvasti seepialitkustani liian paksua - tai sitten siveltimeni oli turhan iso. Tai sitten litku soljuisi rakosiin paremmin, jos kirkas/satiinilakkaisin maalattavani ensin. Tähtäilin litkua kaikkiin uriin ja varjopaikkoihin, enkä lähtenyt sille linjalle että olisin tuhrannut koko napin tummalla litkulla ja sitten siivonnut ylimääräisiä pois. Näin pieni miniatyyri oli vähän hankala työstää.
Seuraavana iltana siivoilin tekosiani ohentimella. AC/10:n hylsynpoistoportti saikin jäädä kakkaisemmaksi.
Nyt tuo piti jättää kuivumaan pariksi päiväksi, jotta varjoni olisivat kunnossa ennen nurtsivihreää testiäni. Jos joutuisin litkuttamaan rajoja uudelleen vielä myöhemmin, tekisin sen sitten viimeistelyvaiheessa kaiken muun ohessa.
Noita UAC-tunnuksia saattaisin tunkata yhdenmukaisiksi vaaleanharmaalla (Stonewall...) kolmiolla noiden vähän niin ja näin maskauksesta selvinneiden päälle. Jos sen tekisi ennen lisäöljypuuhastelua niin lopputuloksen ei pitäisi kärsiä.
Vihreä testi
Joulupukin kollegat toivat loppiaisena mm. neljää eri Abteilungin maalia ([ABT220 Dark Brick Red, ABT260 Oxide Patina, ABT090 Industrial Earth, ABT094 Green Grass]) ja kirkkaahko vihreä sopi tähän testattavaksi oikein hyvin, jos vain osaisin käyttää sitä. Ehkä se toimisi vähän niinkuin aiemmin käyttämäni buff mutta paremmin väriin sopivana. UrbanMechillä ei kumminkaan ollut keskikokoista lasertykkiä, joten öljyväreillä linssiefektien säätämistä ei tarvinnut ruveta vouhottamaan.
Perinteitä kunnioittaen tökin jokusen maalitäplän verran vihreää, sitten levittelin sitä pyöreäkärkisellä blendaussiveltimelläni. Ehkä siitä jäi jonkunlainen kevyt vihreä kerros, minun silmilläni ja ilman vertailukuvien vierekkäinpitämistä en osannut sanoa suoraan.
En näemmä edes pilannut vihreällä aiempaa litkutustani, joten en odottanut joutuvani korjaamaan sitä/niitä. Voitto tämäkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti