13.3.2024

Roskista maalaamassa

Pohjamaalaus

Maalasin nappulan taas punaisella pohjamaalilla (VSP 70624 Pure Red). Tällä kertaa en ruvennut säätämään kynäruiskun kanssa vaan maalasin kaiken käsipelillä.

 

Päätin vähän rajoittaa aiemmin itseäni vähän häirinnyttä "kuva edestä, kuva takaa, kuva jostain muualta" -toistoa gimppaamalla tätä postausta varten samaa vaihetta kuvaavat kuvatukset yhteen ja samaan kuvaan.

Teeman valinta

Olin alunperin vähän tutkalla siitä mitä haluaisin edes tehdä sitten kun käsissä ei ole Jade Falcon -yksikkööni meneviä koneita, tai jos niillä ei ole selvää ehdotusta taustalla kuten viime vuoden Archerissa. En ollut vieläkään kehitellyt oman perustamattoman palkkisporukkani teemaa, joten tekemättömästä työstä ei ollut apua. Jostain syystä UrbanMech ei kutsunut maalaamaan sitä Kell Houndiksi tai miksikään satunnaisesti valituksi tunnetummaksi palkkisjengiksi.

Sittenpä törmäsin uudelleen innokkaampien somettajien jossain aiemmin kovasti jakelemaan kuvaan ja se inspiroi samantien:

(c) Eldoniusrex

Pöljänä en kumminkaan meinannut tehdä ihan vain viherharmaata niinkuin tuossa taideteoksessa, vaan halusin pitää aidon ja alkuperäisen Doom-jantterin käsivarret kuvassa mukana jollain tavalla.

Taisteluhaalari

Koska kissat vahtivat maalivarastoni kannen päällä, valitsin dynaamisesta satunnaisarkistostani jokusen maalipurtilon. Täydellistä tähän sopivaa vihreäähän minulla ei ollut, joten uutta olisi sotkettava. Plöräytin metallikannelleni Neukkuvihreää 3B (VMA 71281 3B Russian Green) ja sekoitin siihen suoraan kaksi tippaa kellertävää (VMA 71033 Yellow Ochre). Maalasin sopivannäköiset osat tällä ja vähän ylikin.

Tuo oli, kuten näkyi, todella synkkä värisävy. Yritin jostain syystä tehdä jonkunlaista wet blending -hommaa, joten vaalensin maaliani tipalla kellertävää ja maalasin hippasen pienempiä pinta-aloja. Ideana oli taas jättää tummin maalikerros varjoiksi. Innostuin iteroimaan tätä yhteensä viisi kierrosta, jolloin lopuksi maali oli jo aikalailla erilaista kuin aloittaessani, tässä pari prosessikuvaa asiasta kiinnostuneille:



Kyllä vain, tekeleeni oli tummempi kuin avaruusmerijalkaväen VGA-väritetty edustaja. Suunnittelin korostavani yläkulmia kirkkaammalla vihreällä sitten kun kaikki perusmaalaus olisi alta pois.

Käsivarret ja vatsalihakset

Tuomiopäivän sankarilla oli sekä paljaat käsivarret että omituinen sikspäkki-ikkuna paidassaan, joten koetin jäljitellä tätä. Onneksi UrbanMechillä oli sopivasti sijoitetut neljä panssarilaattaa juuri tätä tarkoitusta varten, vaikka se olikin kiertänyt torsoaan jonkun verran vasemmalle.

Käsivarsiahan tällä pöntöllä ei ollut, joten päätin maalata osan olkapääaktuaattoreissa möllöttävistä tykeistä ihonvärisiksi ihoteemaa toteuttaakseni. Käytin tässä pohjalla geneerisesti nimettyä puuta (VMA 71077 Wood) merkkaamaan alueita jatkoa varten. Nämäkin meinasin korostaa selvemmin, kunhan värialueet oli ensin määritelty.

Punaisen pohjamaalin haittapuoli tällaisessa vaiheessa oli se, että se teki tästä aika erikoisen näköisen. Punaviherkeltainen nappula oli kuin kourallinen sirkusaakkosia mutta oletettavasti pahemman makuinen.

Taistelusaappaat ja kypärä

Kuvittelin kylmänharmaan (VGA 72750 Cold Grey) olevan juuri sopivan tumma tähän hommaan, mutta eipäs ollutkaan. Maalasin sekä jalat polvista alaspäin että pääkupolin, jotta pääsisin päättämään, oliko ideani kelvollinen.

Aseistuksen bisnespuolen eli autokanuunan (AC/10) ja taskulampun (SLas) putket ja oheissälän, sekä torsosta antennit ja polvien nivelet maalasin saksalaisharmaalla (VMA 71052 German Grey). Olin tykästynyt tähän ei-metalliseen teräspinnan esitystapaan.


Tässä välissä sekä lämpimät vihreät että kellertävät toimivat yhdessä kivasti, nimensäkin mukaisesti kylmät harmaat eivät sopineet kahteen muuhun niin ollenkaan. Joutuisin arpomaan väriteoriaa tai jotain, jotta löytäisin lämpimämmän harmaan reseptin tähän miniatyyriin. Tippa (tummaa) punaista oletettavasti veisi pitkälle, mutta sitä pitäisi testata.

Kohti seuraavaa askelta

Perusmaalauskuvio oli aikalailla tässä. Halusin lähinnä nähdä, oliko ideassani mitään itua vai oliko kaikki vain haihattelua. Olin tyytyväinen siihen, että värilämpöjä lukuunottamatta käikäle vaikutti pitkälti siltä mitä ajoin takaa. Tietysti tämän ehtisi pilata moneen kertaan mutta ei sitä kannattanut tässä huolestuilla.

Sain eri alueet blokattua kahden tunnin maalailuilla, seuraavaksi näitä hienosäädettäisiin. Pääsisinkö siitäkin kahdessa tunnissa seuraavaan teemaan? Siitä kertoisin teille ensi kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti