3.4.2024

Laserroskis ikkunoilla

Tässäpä sitten taas nähtäisiin, oliko ratkaisuni maalausjärjestyksestä hyvä vai päätön. Tähän mennessä olin jättänyt nämä aina ihan loppuun, enkä ole sen ihmeemmin joutunut katumaan, joten luotto oli korkealla.

Ikkunalasit

Kuten toissapostauksestani ehkä saattoi jotenkin havaita, että olin kytännyt väriympyrää ja jopa lukenut jotain rutinoita väriteoriasta. En sillä että yrittäisin jotain hienoa, tai edes seurata jotain tiettyä suuntaa, vaan silkkaa uteliaisuuttani ja myös sopivien värien löytämistä varten.

Väriympyrää olin katsellut sillä idealla, että löytäisin sopivanlaisen ikkunalasien värin, joka erottuisi taktisesti viherkellertävästä päämaalikuviosta. Niiden vastapäätä löytyi violetti / liila, mutta tämä olisi vaatinut sen verran värien sotkemista, etten halunnut lähteä sille tielle. PPC-sininen toimisi oletettavasti myös hyvin (ja jos haluaisin vääntää sitä jälkikäteen kohti punaista, voisin litkuttaa tekoseni Citadelin Druchii Violetilla mikäli sekin ei ollut kuivunut purkkiinsa Citadelin tämän vuosituhannen maalien ja purkkien laatua ohimennen kommentoidakseni).

 

Koska luukkuja oli niin monta, en pysähtynyt näpsimään kuvia per maalikerros. Nuo olivat myös hävyttömän pieniä viiruja muutenkin pienessä mallissa, joten kiiltoefektin tekeminen niihin oli vähän kaukaahaettua. Tässä upeassa triptyykissä oli neljän maalikerroksen efekti: pohjalla puhdas sininen (VGC 72023 Electric Blue), sen päällä vasemmassa yläkulmassa aina vähän pienempiä ja vaaleampia (VMA 71279 RAL9001 White) kerroksia. Tuohon kuvasettiin en vielä tökännyt valkoista kiiltotäplää per ikkunalasi, kun en luottanut silmiini ja käsiini niin pitkän räpellyksen jälkeen.

Pikkulaseri ja tähtäin

Pienen lasertykin linssivärissä ei ollut mitään arvottavaa, kun olin päättänyt laserieni värit jo aiemmin ja olin pysymässä niissä. Isompi ongelma oli nyt, kuten viimeksikin, mitä ihmettä tekisin noiden muiden linssien kanssa? Tähän mennessä olin käyttänyt samoja tai haaleampia punaisia kuin pikkulasereissa, mutta johdonmukaisuuden ja yhtenäisyyden kannalta jokin erivärinen linssitys olisi selvä. Mietin keltaoranssia tai violettia, mutta en oikein osannut päättää.

Jätin arpomisen toiseen kertaan, menin nytkin punaisella ei-aselinssillä. Metodi oli edelleen sama kuin aiemmin: peruspunainen (VGA 72710 Bloody Red) pohjalle, sitten alaoikealle pienempi läntti valkoisella (tässäkin RAL9001) taitettua väriä, tilan salliessa sotkin vielä yhden vaaleamman punaisen ja tökin sen edellisen läntin ylävasempaan sektoriin, sikäli kuin pystyin hallitsemaan osumiani tässä mittakaavassa. Sokerina cappucinossani lisäsin jonnekin ylävasemmalle valkoisen täplän. Tästä kuvakulmasta laserini näyttivät vallan mainioilta, vaikka itse sanoinkin.

Kanuunan sisäputken pohja pitäisi varmaan maalata mustaksi uudemman kerran. Tummanharmaa sopi metallipintaan mutta iski vähän silmään juuri suorissa kuvakulmissa.

Ikkunaluukkujen hohtavuudesta en ollut ihan niin tyytyväinen, mutta ne olivat tosiaan ahtaat ja sillä hemmetin hankalat. Kiiltopisteen lisääminen kenties auttaisi tilannetta, noiden pienimpien lasien kohdalla en tiennyt, uskaltaisinko vai tulisiko niistä vain kokovalkoisia jos yrittäisin...

Uskalsinpas sittenkin ja samalla vaivalla maalasin tykin putken pohjan mattamustalla. Nyt tämä sai riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti