13.11.2013

Suurella sykkeellä

Inspiraation siivin

Innostuinpas pakertamaan näiden kanssa ihan laajemmalla mittakaavalla. Joka iltana olen tehnyt ainakin jotain näiden vekottimien eteen, isompaa tai pienempää. Onnistuin myös särkemään kynäruiskustani osan (maalisäiliön putki katkesi kiinnityskohdastaan), mutta onneksi vasta kun olin saanut maalattua sillä sen, mitä alunperin aioinkin.

Uusi pohjamaali

Ensin tietysti kasasin Mad Dogin valmiiksi. Ei siitä enää puuttunutkaan kuin käsien kiinnittäminen, joten paljoa ei tarvinnut tehdä. Räimin koko nelikon yltympäriinsä Vallejon Grey Primerilla. Ajattelin, että tuo harmaa oikea pohjamaali olisi jotenkin parempi ratkaisu kuin vuosia sitten jostain syystä harrastamani (tässä tapauksessa vieläpä satunnaisesti tuherrettu) Chaos Black -pohjustus.


Vihreä perusväri

Olen varmaan rutissut aiheesta jo aiemmin, mutta koettakaa kestää. Työn alla oleva yksikkö on Jadehaukka-klaanin Gamma-galaksin, eri ryppäistä vuosikausia sitten valittu 3rd Falcon Talon Cluster, "The Jade Claymores". Camospecs.com:issa ko. Galaksin värikaaviosta sanotaan seuraavaa: "Gamma Galaxy uses appropriate camouflage. Clusters trim their machines and equipment with jade". Taiteellinen tulkinnanvapauteni oli siis mittava!

Jostain jo kauan sitten unohtuneesta syystä valitsin viherharmaan maastokuvion yksikköni teemaksi. Täten ruiskuttelin koko nelikon Vallejon Field Greenillä (Model Air 71093), aiemmat olivat muistaakseni lähinnä Goblin Green -pohjalla. Miksi poikkesin nyt aiemmasta sävystä? Koska minusta jok' ikisen tölkin ei tarvitse olla ihan samanlainen, täysin samoilla väreillä, vaan eri napeilla voi olla hieman eri väritys, kunhan päävärit ovat samat.


Naamiokuvio

Tässä vaiheessa siirryin käsipeliin eli vetelin erinäisiä muotoa mielestäni rikkovia runtuja harmaalla (Vallejo Cold Grey (Game Color 72050)) ympäri 'Mechejä. Kolmeen muuhun tein aikalailla satunnaissuuntaisia runtuja, mutta viimeisenä sormiin osuneeseen Mad Dogiin koetin hetken mielijohteesta tehdä jonkunlaista tiikerimäistä raitaa.

Myöhemmin kuivasivelin nappuloita pääasiassa harmaiden pintojen kohdilta vaaleammalla harmaalla (Vallejo Stonewall Grey (Game Color 72049)). Jos tuota lipsui vihreiden pintojenkin yli, en huolestunut, koska lievä efekti ei ollut minusta mitenkään väärän näköinen.





Koristeluosuus

Luovin osuus oli siis kutakuinkin hoidettu. Seuraavaksi maalasin erinäisiä pintoja tyylin vuoksi jadevihreällä (Vallejo Game Color 72026). Aiemmin maalaamieni miniatyyrien kohdalla olin aiemminkin valinnut korostettavat kohdat enempivähempi satunnaisesti niin, ettei tietyntyyppinen kohta olisi aina ja ehdottomasti jadevihreä, vaan jopa samojen tölkkien samojen varainttienkaan tyyli olisi sama. Kai minä jotain elävyyttä olen koettanut tuolla ajaa takaa.

Oikeastaan ainoat selkeästi aina samalla tavalla korostettavat komponentit ovat LRM/SRM-ohjuslavetit: niiden reunat ovat aina jadevihreät. Mikään muu Omnimoduli ei ole saanut samanlaista käsittelyä käsissäni. Kai minulla oli siihen joku syykin joskus, se on vaan taas sangen yllättävästi unohtunut. Ehkä kyseessä oli kaiken satunnaisuuden sekaan edes yhden vakioelementin tuominen? Sovitaan vaikka niin.





Sarjan ainoan LRM-lavetin laukaisupinnna maalasin mustanharmaalla. Kaikki yksikköni ohjukset ovat punaisia siten, että LRM:t ovat kokonaan yksinkertaisen punaisia ja SRM:ien kärkiosat maalaan vielä erikseen valkoisiksi. Punainen erottuu värinä selvästi vihreästä pääväristä ja valkoinen kärki erottaa ohjustyypit toisistaan sen lisäksi, että niiden kokoero on huomattava.

Tykit maalasin yksinkertaisesti Gunmetal Greyllä (Vallejo Model Color 70863). Sotkin noin 80/20 -oloisessa suhteessa verenpunaista ja punaista (Game Color 72010 ja Model Color 70926) keskenään. Tätä sekoitusta käytin lasertykkien suuaukkoihin ja ensi kertaa tämän yksikön ollessa kyseessä myös ikkunoihin. Aiemmin olin maalannut kaikkien ikkunat Citadelin Black Inkillä (joka on tunnetusti uudelleennimetty kai jo tusina kertaa), mutta ajattelin kokeilla näiden kanssa vähän paremmin erottuvaa ikkunaväriä. Minusta tuo näytti oikein mainiolta ja päätin jo päivittää jo olemassaolevat miniatyyrini samaan (tai samankaltaiseen) ikkunaväriin.

MiG-29 -mallissa ruskea (Citadel Devlan Mud) litkutus näytti minusta oikein hyvältä, joten ajattelin testata näiden miniatyyrien kanssa samaa. Jos tuo näyttäisi hyvältä, voisin päivittää vanhat nappulani myös tällä tavoin. Toiveena oli sarjakuvamaisuuden hälventäminen ja naamiokuvion yhteensitominen. Tämäkin tuntui hyvältä ratkaisulta.






Tunnukset

Aloitin eilisiltana tunnuksien ja yksikkönumeroiden tuhraamisen. Kyllä, jokaisella Ryppään (Cluster) 'Mechillä on oma satunnainen numeronsa. Ajatuksen sain varmaan taidetta katsellessani ja huomatessani, että aika harvaan pelinappiin on itse asiassa viitsitty vääntää numeroita. Tarkistin maalaussessioni jälkeen vanhat palikkani ja sain onnekseni huomata, etten ollut vahingossa antanut duplikaattinumeroa millekään, vaikka läheltä menikin.

Valitsin sekä Galaksitunnukselle että yksikkötunnukselle paikat ja maalasin niihin valkoiset täplät. Yksikkötunnus on valkean planeetan läpilyöty jademiekka, Galaksin tunnus on taas valkean planeetan yllä liihottava Jadehaukka. Pienessä mittakaavassa nuo on kohtuullisen helppo toteuttaa edes jotenkuten tunnistettavasti jopa minun vapaakätisillä taidoillani. Klaanitunnuksille koetin myös katsella paikkoja, en vain ehtinyt aloittaakaan niitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti