9.12.2020

Oliivinvihreää ajokeille

Tylsintä maalipintaa ikinä?

Kuten olen jokusen kerran manannut, tämä tasainen oliivinvihreä ei ollut mitenkään mieltäylentävää maalattavaa. Vaikka en ollut maalaamassa kaikkea 1:1 ohjeen mukaan, en kokenut, että jonkun satunnaisen jenkkien 60-luvun naamiokuvion vetäminen tähän olisi sekään ihan kotonaan.

Tosin, eipä joku kolmivärinen NATO-skeema olisi kovin väärinkään, paitsi jos muistini taas kerran petti pahasti. Ehkä olisi turvallisinta vain pitää tämä tylsänä yksivärisenä, mutta hillitä suunnittelijoiden räikeitä, suuria ja puhtaita teräspintoja.

Vihreää

Aloitin maalaamalla irto-osat ensin. Jonossa ensimmäisenä olivat vetoajoneuvojen vielä irrallaan olleet renkaat ja vararenkaan keskiö. Kuvista jäivät pois ohjaamojen katot, jotka maalasin eri kierroksilla sisältä ja ulkoa.

Renkaan kumit pohjamaalattuna ja keskiöt oikeasti maalattuna

Ajoneuvojen pohjat olivat sinänsä helppoja maalattavia, erikoiset kulmat ja tietysti nuo takarenkaat varjostivat maalisuihkua, joten jouduin maalailemaan vähän sillai ja tällai. Tarkoitukseni oli joka tapauksessa räimiä ruskeaa tuomaan edes jonkunlaista vaihtelua näihin masiinoihin. Päätin olla tavoittelematta täydellisyyttä ensimmäisellä maalauskierroksella ja täydentää heikommin maalatut kohdat yhdellä korjaussessiolla myöhemmin, nyt halusin saada kaiken pääosin kelvolliseen maalaukseen.

Ajokin 1 pohja ensimmäisen maalikerroksen kanssa

Ajokin 2 pohja ensimmäisen maalikerroksen kanssa

Yläpuolet

Pohjapuolten kuivuttua yön yli vaihdoin sille puolelle, jonne aurinkokin ajoittain paistoi. Etummaisesta vetoajoneuvosta olin maalannut edellisellä kerralla valmiiksi tuon vararenkaan valutusalueen, jotta en joutuisi vääntämään sen kanssa nyt.

Vetoajoneuvot pohjamaalattuna

Ajokkien paraaatipintoja maalatessani maalini rupesi olemaan jo hyvin vähissä, joten keskityin vielä enemmän yleispeittävyyteen täydellisen peittävyyden kustannuksella. Rikkonaisemmilla muodoillaan ykkösajokki ilmensi tätä selvemmin kuin kakkosajokki, joka tuli puhtaammilla linjoillaan paljon paremman näköiseksi.

Vetoajoneuvo 1 vihreäksi maalattuna

Vetoajoneuvo 2 vihreäksi maalattuna

Vetoajoneuvot ensimmäisen vihreän maalikerroksen kanssa

Tähän maalaamisprosessini jäi, kun maali loppui kesken. Jouduin pitämään jonkunlaisen tauon, kun en koronakaudella käynyt toimistolla (Hobby Point sijaitsi kohtuullisen lähellä), enkä ollut vielä niin kiireinen, että olisin tilannut maaleja netistä. Siinä olisi tullut kaikkea muutakin, mikä ei ollut nyt tarkoituksena.

Arvoisalle lukijalle tämä ei toivottavasti näkynyt mitenkään, kiitos postauspuskurini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti