25.5.2011

Palkkiristejä ja ruskeita naamoja

Edellispostauksen jälkeen jatkoin lokasuojien maalauksella. Kun molemmat puolet oli saatu sohotettua kuosiin, roimaisin ne kylkiin kiinni. Liiman kuivuttua sotkin vähän Dunkelgelbiä ja siihen kaveriksi vielä vähemmän valkoista. Lopputulos oli kevyesti mutta silti jotenkin havaittavasti haaleampi, juuri niin kuin pitikin. Asettelin vaunun parahultaiseen 45º kulmaan, jotta saisin ruiskutettua maalin kätevästi suoraan sen yläpuolelta. Eipä se kauhean hyvin näy erottuvan tuosta vehkeestä mutta ehkä efekti toimii jotenkin?

Oli miten oli, ainakaan se ei ole ihan tyystin pilalla.

Seuraavaksi iskin pensselini konekivääreihin. Maalasin ne sangen yksinkertaisesti ensin mustanharmaalla, sen päälle kuivasivelin metalliväriä ja lopuksi maalasin kädensijat ruskeaksi puuta jäljitelläkseni.

Pyssyköiden jälkeen maalasin työkalut ensin metalliosat mustanharmaalla ja sitten kahvat ruskealla. Koristeeksi kulumajälkiä metallivärillä, kovin yllättävästi. Ajovalojen ja sivupeilin maalasin kirkkaalla metallivärillä. Ainakin ajovalojen umpiioihin voisi sipaista keltaisen litkun päälle, näyttäisivät enemmän ajovaloilta. Tai vaihtoehtoisesti laihan mustan, kun valot eivät ole päällä. Hm. Ehtiihän tuota miettiä.



Kaiken maalailun ohessa siivosin myös pikkumiehiä valupurskeista ja liimailin niitä vähitellen kasaan. Myöhemmin huomasin unohtaneeni erinäisiä kohtia kun eivät viimeisellä vilkaisulla pistäneet silmään. Pääasia, että ovat yleisesti paremmassa kunnossa ja vähemmillä valureunojen jäljillä kuin jos olisin vetänyt ne suoraan kasaan...

Kappaleäijiä

Päätin sitten loppujen lopuksi, että kasaan äijät kypäriä lukuunottamatta kokoon ennen maalausta. Aikaisemmin mietin, että pitäisikö kädetkin tehdä erikseen, mutta ajattelin että se voisi näyttää vähän tyhmältä lopputuloksessa. Kohtahan sen näkee, mitä tästäkin tulee.
En ole muuten tainnut koskaan ennen pistää koko varustusta noiden mukaan, koska jostain syystä en ole tohtinut lähteä varustelukierteeseen 1/35 tai saati sitten 1/72 -skaalan ukkojen kanssa. Isomman skaalan äijät ovat tähän mennessä olleet tankkimiehistöä ja ne yhdet kesken jääneet Hummelin tykkimiehet... missähän nekin ovat? Pikkuskaalassa ukkoja onkin tullut aikanaan vastaan enemmän, mutten minä uskaltanut niillekään laittaa kaikkea romua mukaan. Krääsää kun on aikalailla, näilläkin on juomapulloa, nasselaatikkoa, pistintä ja jotain muita laukkuja. Kokeillaan nyt, miten sujuu.

Maalia ja hattujaan vailla ne enää ovat

Aika kivutta tuo tilpehööri sopi hassuissa asennoissa pönöttävien miekkosten lanteille, aseet jätin sentään tässä vaiheessa pois tieltä. Ykköskierroksella sudin univormuosat Vallejon Green Ochrella ja myöhemmin sekä ihoalueet että saappaat Vallejon Chocolate Brownilla. Toki muoviset arjalaiset yli-ihmiset saavat kalpeamman ihon pintaansa, ruskea pohja on luonnollisesti uurteita varten (käänteistä highlightausta?) ihan senkin takia että ruskea sopii ihon taustalle paremmin kuin muovinharmaa. Seuraavaksi äijien housut saavat pintaansa Iraqi Sandia, takkien kohtaloa en ole vielä päättänyt. Päätän, kun pöksyt ovat valmiit. Ihot toki teen parilla kerroksella, värisävyjä en tietenkään muista tähän hätään ulkoa. Jos olen uskalias, koetan varmaan saada suita ja silmiäkin korostettua jotenkin ennen kuin lähden univormun detaljointiin.
Ykkösvaiheen maalipinta

Koetin myös maalata vapaalla kädellä palkkiristejä rohjakkeen kylkiin. Kelpuutan pienellä siistimisellä kylkien, pyrstön ja etuosan pikkumerkit mutta tuo nokalla oleva taivaalle näkyvä rumilus on kyllä jotain niin karmeaa, ettei voi hyväksyä. Korjaukseen menee. Pienet merkit on kyllä kohtuuhelppoa maalata ilman merkkailua ja/tai maskausta, sen tiesin entuudestaan, mutta tuo... huokaus.

Aina ei voi voittaa, mutta aina voi hävitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti