2.5.2011

Puoliteloin eteenpäin

Puijasin! Ei kaikki vapaa-aika ole mennyt portalointiin. Ei ihan kaikki ainakaan. Räpelsin Hanomagia eteenpäin ja tajusinpa eilisiltana, että olinpa keulinut vähän tuossa viime viikolla kun roiskin Dunkelgelbiä myös rungon ulkopuolelle. Pohjamaali kun olisi ihan oleellinen osa siihen alle, vai mitä?

Ensimmäisenä hyökkäsin sisätilojen kimppuun, allaolevassa kuvassa olin jo lyönyt kojelaudat osineen tuohon kiinni. Halusin vaan maalata nuo kuskin jalkatilat kunnolla alta pois, eihän niihin enää tässä vaiheessa olisi ylettänyt, saati sitten penkkien kiinnittämisen jälkeen.

Netistä ei ollut kauheasti apua autenttisten sisätilojen kanssa, muita malleja kyllä löytyi. Päätin siis, että ruskeat persalustat ovat ihan hyvät, roimin siis ensin Tamiyan flat brownin pintaan ja myöhemmin Vallejon chocolate brownilla pientä efektiä sinne tänne. Hyvin pientä, koska sävyillä on aika matala kontrastiero ainakin minun silmiini.


Maalien kuivuttua ajattelin kokeilla miesmeikkiä eli taannoin ostamiani Tamiyan säistyspulvereita tai miksi noita pitäisikään suomeksi kutsua. Pigmenttihässäköitä.

Ihan meikkipurkilta se näyttää töpöttimineen kaikkineen.


Vähän kurainen lopputulos siitä jäi, ei ihan niin libyanaavikkomainen kuin olin kuvitellut. Vaan eka yrityshän tämä oli. Pahinta sotkua voi vielä siistiä mutta ehkä seuraavalla kerralla muistan taas mainiotakin mainiomman ohjenuoran "less is more". No joo, kyllä se jossain kohdissa näytti ihan kivalta, penkit vaan näyttävät siltä kuin niillä olisi hyppinyt lauma sateesta tulleita esikoululaisia, ei eliittiaavikkosotureita. Blah.

Kauhean sotkemisen lisäksi silppusin palaset irti rangoista ja siivosin valusaumat etupyöristä, vetopyöristä ja ajopyöristä (jos väänsin road wheelit väärin, valittakaa). Jostain syystä tässä kärryssä ei ole idler wheelejä perässä lainkaan. Ehkä saan nuo lisäkiekot siivottua tässä parin päivän sisään - tässä näyttäisi olevan vähän Tiikerimäinen limittäisasettelu renkaiden kohdalla: on keskellä kulkevat tuplarenkaat ja niiden lisäksi erikseen ulko- ja sisäpyörät.
Noiden siistiin maalaamiseen on idea, saas nähdä, saanko visualisoimani viritelmän tuotua reaalimaailmaan. Yleensä en. Jatkoin tänään pykäämällä tuon ohjainviritelmän nokan alle poikittaislehtijousineen kaikkineen. Jääkööt renkaat tylsästi osoittamaan suoraan eteenpäin, en usko että jäivät tarpeeksi höllälle ja vähäliimaisiksi, että saisin suunnan asetettua miksikään muuksi kuin 0º. Ei se mitään, en ollut meinannutkaan mitään dioraamaa.

Pyrstön puolelle tuli vielä jotain roippeita, vetokoukkua varten joku käikäle ja parit ehhehee-tulpat vielä kaveriksi. Kai niillekin joku selitys on :P

Seuraavaksi ohjelmassa lienee oppujen renkaiden irroittelu + siistiminen sekä sen jälkeen niiden että alarungon osien pohjamaalaus ja Dunkelgelbaaminen. Samaan syssyyn voisin käydä myös takaovien ja kk-telineiden kimppuun. Eikä ohjeessa taida enää montaa askelta noiden lisäksi enää ollakaan.
Kyllä tähän vielä muutama viikko menee helposti, vaikka loppu näyttäisi miten häämöttävän juuri nyt.


Olen oppinut.



Vähäsen.






Ehkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti