18.5.2011

Viimeisiä kasausaskeleita otetaan

Renkaiden kanssa puljaamiseen meni aikalailla aikaa, kun kerran halusin saada jonkunlaisen kumireunaefektin renkaisiin. Menivät sitten paikalleen ilman sen suurempaa kiroilua ennen sitä suurta koitosta: lakuteloja. Ainakin tähän mennessä noiden lerppuvien härpättimien kanssa on tullut aina vain paha mieli ja rumaa jälkeä. Pujottelin vastakappaleen aukosta läpi ja laitoin liimautumaan yön yli. Siistin näiköiseksi se kuivui, vaikka vähän muuta pelkäsin.


Seuraavana päivänä kuivapensselöin vähän ruskeaa syvänteisiin ja sen jälkeen metalliväriä molemmin puolin ketjuja kaikenlaisiin reunoihin. Tuokion kuluttua pitikin vetää syvään henkeä ja tarttua härkää sarvista. Painoin telaketjun toisen pään vetopyörän hampaisiin kiinni, hämmentävän hyvin mahtui. Sitten sotkin liimaa vetopyörän akseliaukkoon ja painoin sen paikalleen ketjuineen päivineen samalla kun pidin toista ketjunlenkkiä taaimmaisen road wheelin takana. Ja sinnehän ne menivät ja jäivät vielä paikoilleenkin ilman mitään kiroilua tai painimista. Sama toistettiin pienen liimankuivattelutauon jälkeen toisellakin puolella ja ihan yhtä hyvällä menestyksellä.

Olen sanaton.



Mitäs sitä valittamaan kun perinteisesti hankala komponentti taipuu tahtooni niin kuin pitääkin.

Seuraavaksi kasasin lokasuojat romuineen maalaamista varten. Ihan ohjeen mukaan, ei mitään omituista tai seikkailulta kalskahtavaa kerrottavaksi:


Pistin lokarit kellumaan vapaasti valurangan päälle sopivan asennon etsimistä varten ja sitten ankkuroin ne toiselta puolelta pienellä teipinpalalla kiinni. Maalasin sitten molemmat päältä ja sivuilta Dunkelgelbillä. Hetken päästä nappasin vaan rangan reunasta kiinni ja maalasin näkyvät osat pohjapuolistakin. Teipin ja ranganpalojen varjostamien kohdalta pitää vielä käsin paikata pohjamaalin värisiksi jääneet alueet, mutta ne ovat pieniä ja harvoja, eikä niillä niin kauheasti ole väliä kun ne jäävät kaiken muun peittoon. Niin ja kai niille jonkunlaisen hiekoitusefektin voisi koettaa vetää alapinnalle ihan kaiken varalta.

Ensi kerralla ensin yllämainittu, sitten palikat kiinni vaunuun, vaalennettua maalia suoraan ylhäältä pinnoille ja sen jälkeen viimeistelymaalailut. Ihan niin kuin viimeksi suunnittelin. Lopuksi parit Wehrmachtin logot sinne tänne ja työkalut oikeaan väriinsä + säistelyt.

Niiden ukkojen kanssa voikin mennä vähän isommaksi ihmettelyksi...

2 kommenttia:

  1. Sulla alkaa näitä malleja olemaan sen verran paljon (varmaankin) hyllyssä, että sun täytyy blogiin piiskata joku yhteiskuva ihmeteltäväksi :)

    VastaaPoista
  2. Eihän niitä vielä ole kuin pari hassua. Porukoilla on kai tusinan verran rotteloita, muttei mulla ole (vieläkään) niille kotona tilaa ;)

    Mutta vois koettaa kun on aika.

    VastaaPoista