3.6.2011

Projekti 3/2011


Tammikuun alussa Japanista tulleet animemangahäsmäkkälelut eli jostain Macrossista ja sellaisista suoraan kopioi.. eikun vaikutteita ottaneet alkuperäisiin BattleMecheihin kuuluvat Marauder ja Warhammer ovat päässeet FIFO-työjononi keulille. Toisin kuin herra L, joka aloitti Warhammerin parissa puuhaamisen, minä olen "aina" hingunnut Marauderia missä tahansa kokoluokassa itselleni. Harmillisesti pelinappulaskaalan Unseen Marauderit ovat hankalia/kalliita saada haltuunsa. Tämä kelpaa tässä vaiheessa oikein mainiosti.

Aloitin siis keskiviikkoiltana aukomalla lootan ja ihmettelemällä, mitä sisältä löytyykään. Kolme rangallista palikoita, kahdeksankohtainen ohje ja arkillinen vesisiirtokuvia jonka nakkasin oitis turhana arkiston puolelle. Tästä kävelevästä panssarivaunusta kun ei tule mitään animelelua vaan 3000-luvun(kin) taistelukenttien keisari: Marauder IIC.

Ryhdyin napsimaan palikoita irti ja siistimisen jälkeen kiinni toisiinsa ihan ohjeen mukaan, ensimmäisenä vuorossa siis jalat. Koesovittelua harjoittaessani huomasin, että koska näiden laitteiden niveliä saa liikutella, ei ole hyvä idea jättää näitä valkoisesta muovista valettuja palikoita ihan sellaiseen kuosiin. Maalasin siis pikaisesti tummalla kaikkien sitä kaipaavan näköisten valkoisten palojen sisäpuolet, ettei tulisi suru puseroon loppuvaiheessa... Olisi aika penseää katsella muuten ehkä onnistunutta jälkeä ja nähdä vain se jalan sisältä paistava lumenvalkoinen muovi.

Päätin, että yhden alkuillan tuloksena valmiiksirakennetut kädet ja jalat lantioineen ovat ihan tarpeeksi, joten dokumentoin askeleeni ja pakkasin romut seuraavaa kierrosta varten.

Seuraavana iltana askarrellessani huomasin, että ohje opasti vähän omituisesti. Rannenivel kääntää tykkipodeja sivusuunnassa ihan naurettavasti, eikä tuolla tavalla saa minkäänlaista järkevää asentoa aikaan, kun tykit osoittavat ties mihin. Mengelöin liimasaumoja askarteluveitsellä siten, että sain kuin sainkin kaikki palikat irti toisistaan ilman peruuttamatonta tuhoa. Pienen kiroilun ja tukiteippailun jälkeen kädet olivat vihdoin siinä kunnossa kuin missä halusin niiden olevan. Olisi pitänyt pyöritellä noita ihan rauhassa alunperinkin, taas voidaan todeta, että "hoppu tappaa".

Käsien kuivuessa kävin torson ja sen päällä olevan Autocannonin kimppuun. Pitkulainen AC kaipasi myös tuekseen teippiä, koska muuten irvistelystä ei olisi tullut loppua millään. Jätin tykin suuaukon sellaiseksi kuin se oli alunperinkin valettu, en nähnyt koko putkenmitan aukisilppuamista vaivan arvoiseksi.

Lisäsin nuo loputkin koristeelliset ja myös tukea tuovat palat torsoon kiinni. En osaa arvata, mikä tuo etuosan hässäkkä on alunperin ollut, mutta nyt siitä tulee sensori-ikkuna tai joku vastaava. Tai ainakin yritän tehdä siitä sellaisen :P

Pitihän noita sitten koesovittaakin, kun olivat saaneet kuivua vähän aikaa. Hyvältä vaikutti, joskin pohja voisi olla painavampi tasapainon takia.

Koska torsosta puuttui enää niin vähän osia, otin nekin sitten työn alle. Eihän siinä ollut kuin pari antennia ja Jump Jetien suuttimia ja sen sellaista. Tässä vaiheessa kaikki rakennettava oli rakennettu, mitään ei puuttunut mistään eikä jalkoja ja käsiäkään ollut tarpeellista pistää kiinni torsoon.

Tänään rupesin innokkaasti - Duke Nukem Foreverin demon latautumista odottaessani - pohjamaalaamaan paloja. Kaikki menivät mukavasti kahdessa erässä: ensin kaikki yhdeltä puolelta vuorollaan ja hetken kuivattelun jälkeen loput pinnat. Toisen maalinkuivattelutauon jälkeen testasin taas, että osat sopivat yhteen ja koko rottelo näytti mainiolta. Himmel, näin nopeasti rakennettua mallia ei ole tullut montaa vastaan! Tosin, niin kuin keväisen Keisarillisen X-Winginkin kanssa saatiin huomata, on ihan sama, vaikka rakennusvaihe oliskin nopea kun sen jälkeen maalaamiseen menee sekä ikä että terveys. Mutta sillai mukavasti kuitenkin :)


Nyt täytyykin miettiä, mitä tuolle vehkeelle oikein pitää tehdä. Itsehän olen fanaattinen Jade Falcon -klaanin kannattaja ja meinasin vetää nämäkin "omaan" yksikkööni eli Gamma-Galaksin 3rd Falcon Talon Clusteriin, mutta kanssabattletechaajani Viiru paheksui ääneen mutinaani ("En hyväksy vanhan roskan maalaamista frontline-clusterin väreihin. :)") ja ehdotti Star League Defence Forcen väreihin maalaamista. Tutkiskelin erinäisiä lähteitä hyvän aikaa ja totesin, että SLDF-kaavio on aika tylsä ja fanaattinen Crusader-sydämeni on kuitenkin Jade Falconien riveissä ja pysyy siellä. Riemukseni muuan aiheeseen paneutunut saitti listaa Jadehaukkojen Toumanin, muistaakseni Tukayyidin taistelun jälkeen. Metsästin sieltä sopivaa yksikköä, johon voisin sijoittaa molemmat isot 'Mechini ja silmiin pisti Omega-Galaksin kakkoslinjan 8th Falcon Regulars. Voi olla, että sikäläisten politiikka ei kelpaa itselleni, mutta murehdin sitä hetken päästä. Nyt ainakin saisin molemmat tölkit samaan yksikköön ja samaan Stariinkin vielä (Trinääri C:n Talon-Stariin).

Tärkeimpänä tässä vaiheessa oli vielä selvittää, minkä värisiä näistä tulisi, jos tuohon yksikköön päädytään. Camospecsin mukaan "metallinen vihreä yläosa, metallinharmaa alaosa ja punaista roisketta jaloissa/pohkeissa", koska Omegalla on oikea asenne Steel Viper -klaania kohtaan. Joutunen vielä selailemaan yhtä sun toista saittia ja pdf:ää ennen kuin kaikki on mietitty kuntoon.

Nämä ovat hyvin, hyvin tärkeitä asioita.

4 kommenttia:

  1. Itsehän teen noista roheasti sisäkumiversiot, ajatuksena tehdä "ässäkokoelma" (valitettavasti vain loput Unseenit taitaa olla tätä nykyä loppuunmyytyjä ennen seuraavaa tuotantoerää eli kokoelma jää kahteen).

    Eli Whammy menee ihan perus-Whammyksi WHM-6R Natasha Kerenskin Black Widow Companyssa huseeraamisen aikaisiin väreihin ja logoihin, jotka lienevät kaikille tutut, quiaff? (WYSIWYG-säännön mukaan tosin siinä on sekä 2xSBL & 2xMG ylimääräistä sääntöihin verrattuna, mutta Mustalle Leskelle moinen 2,5 tonnia ylipainoinen tuunaus sallittakoon). Viimeistely meneillään, kuvia tulossa.

    Marsu taas menee perus-MAD-3R:nä Grayson "Death" Carlylen väreihin. Tosin missään ei ole piirretty tai valokuvatta 110% oikeaa camoa, eli sävellän päästä GDL-romaanien ja Mercenariesin "gray and black camo" pohjalta, pohja vaaleanharmaa ja päälle kuviota kahdella tummemmalla ja viimeiset naamiokuviot sitten mustalla, lopuksi uppoviivojen litkutus mustalla. Kymysys, jätänkö ne kuusi aukkoa rungossa vain suljetuiksi luukuiksi, poraanko ne ilmanottoaukoiksi, vai selitänkö että taas on ässä saanut erivapauksia ja ne onkin oikeasti SRM6-lavetti ja ylipainoa 4 tonnia (lavetti + 15 ohjusta)?

    Mitä modaamiseen tulee, niin itse veistin Whammyn valonheittimen läpinäkyväksi, lasin paikalla on läpinäkyvä muovilevy ja pohjalla on "polttimona" paksu pyöreä spruenpalanen. SRM6-kasetteja en sentään ruvennut tuunaamaan auki. Marsun suhteen aion olla maltillinen, korkeintaan lisään muovilevystä yhden ylimääräisen (suljetun) kulkuluukun (ikkunattoman ohjaamon aukeamisrajathan näkyvät mallissa, niin pervo en ole että modaisin tästä läpinäkyvän) katolle aivan AutoCannonin jalustan juureen (kun fluffissa moinen mainitaan; "yksi kolmesta", eli jos ohjaamo on toinen, niin jossain on jemmassa vielä kolmas, mutta tämä oli se jota piti käyttää jos piti mennä ilmalukon kautta ulos).

    VastaaPoista
  2. Niin, ja varaudu siihen, että Warhammerin olkavarren ja käsivarren liitoskohta sekä reisien ja lantion väliset kiinnitystapit kaipaavat myös "tukiteippiä".... jälkimmäisiä ei liimata joten se ei ole ongelma, mutta edelliset ovat siinä vaiheessa kun koko muu ylätorso raajoineen on kasassa.

    VastaaPoista
  3. Niin, ja tarkalleen ottaen IIC:hän EI ole vanhaa roskaa, etenkään Tukayyidin, ja vielä vähemmän Refusal Warin jälkeen. Isorlana saatu oikea sisäkumivariantti tai sen refitti olisi asia erikseen, mutta kyllä Haukat oikeasti olivat aika pahassa pakkoraossa kun piti sekä Lyyralle että Steel Vipereille pörhistellä samaan aikaan, niin en näe mitään syytä miksei IIC:tä olisi jouduttu ronttaamaan etulinjaankin, ottaen huomioon että vapaasyntyisten käyttöäkin etulinjan yksiköissä lisättiin (sinällään huvittavaa, että Sudet ja Haukat tekivät Refusal Warin lopputuloksesta täsmälleen päinvastaiset johtopäätökset).

    VastaaPoista
  4. Minä koetan pitää IS-roinani minimissään ainakin siihen asti, että olen saanut koko 72-Sakaraisen Clusterini kasaan ;) Mutta jos jotain camoa rupeaa miettimään, niin kunhan värit menevät "oikein" niin luulisi sillä saavan juuri niin oikein kuin kukin tahtoo, eihän siitä tulisi mitään jos yrittäisi oikeaa maastokuviota ruveta kopioimaan 1:1 jonkun yhdestä, kahdesta suunnasta otetun kuvan perusteella.
    Kerenski-tädin vaunu on kyllä yksi legendaarisen tunnistettava, legendaarisia Maraudereita kun en keksi näin äkkiä, huono ihminen kun olen.

    Modauksesta taas: ilmanottoaukot jollain suojaverkolla voisivat olla aika jees, toisin kuin tonnien ylipaino. Meinasin muuten myös vohkia mainion ideasi Warhammerin fikkarin aukomisesta. Marauderin modaamiseen en keksinyt mitään kovin ihmeellistä, mitä nyt meinasin käydä HobbyPointissa iltapäivästä katsomassa, olisiko niillä tietynlaisia pieniä muovinpalasia lisättäväksi..

    Kiitti WHM:n kasausvaroituksista! Koetin itse hihkua noista omista sudenkuopistani ihan sillä, että joku muu ehkä saisi vältettyä omat hölmöilyni :P

    Ja ei se ole vanhaa roskaa, siitä olen samaa mieltä. Tuo viimeisimpänä miettimäni Omega-Galaksi sopisi kyllä hyvin Teräskärmeksille uhoamiseen. Mietin, josko tuosta sutisi torson + kädet ensin flat alulla ja vetäisi ikivanhat green inkit päälle, kintut taas voisi hutkia oily steelillä tai gunmetalilla. Plus litkut toki.

    VastaaPoista