6.2.2012

Fillarinperkeleet

Noiden telapyörien kanssa on mennyt aika huolella aikaa. Todellakin hyökkään seuraavaksi jonkun vähäpyöräisemmän kimppuun, näiden tiikerimallisten kanssa meinaavat välillä mennä hermot. Vaan kun niihin malttaa panostaa vähän niin luulisi, että lopputulos on hosuvaista parempi. Ainakin väliköistä paistavista maalaamattomuuksista pääsee eroon, kun ei laiskottele ja mieti tavalliseen tapaansa "kyllä ne tosta välistä piiloon maalaa" ja ole taas vaihteeksi väärässä.

Pikkuvirittelyä
Selailin jostain syystä erinäisiä referenssikuvia, enkä nyt millään muista, mitä olin alunperin edes etsimässä. Eturunkokuvasta silmille pomppi samantien fikkarin virtajohto, jonka olin itse tyystin unohtanut. Eipä siinä sen kummempaa, löin valonheittimen kasaan ja paikalleen nököttämään. Kun liimaus oli asettunut, kaivoin jekkulankarullani esiin ja rupesin virittelemään kaapelia paikoilleen. Jekkiksen jäykkyydestä johtuen tuon lyhyen piuhan kuosiintaittelu vei yllättävänkin paljon aikaa ja kiroilua, kun se oli jatkuvasti vääntymässä väärään suuntaan. Vaan mitättömän pienellä vaivalla pykättiin hilpeä - oleellinenkin - yksityiskohta.
Tällä menolla päädyn vielä kokeilemaan, miltä lentokonemallareista tuntuu kun ne vetävät jarruletkuja, moottorien erinäisiä piuhoja ja mittaritaulun taakse jääviä johtomyrskyjä... joita kukaan ei tule koskaan näkemään valmiista mallista. Mutta ovatpahan paikoillaan, nih!

Arkistojen aarteet
Jekkulankaa metsästäessäni kaivelin tonnilaatikkoani ihan siltä varalta, että jokin näyttäisi kätevältä. Yllättäen silmiin pisti pari rangallista melkein vuosikymmen sitten rakennetusta 122H63:sta (Neuvostoliittolainen D-30) jääneet ammuslaatikot. Eivät nuo pommilaatikotkaan mitään hillittömän pieniä ole, saattaisivat jopa sopia tuohon takakylkeen. Pikkuisella koesovittelulla olin keksivinäni paikankin.
Boksit ovat siinä kunnossa, mihin ne aikanaan unohdin.
Kai noista jonkunlaiset PVäl-laatikot saa? Ainakin taistelulapiot sun muut kammet sopivat noihin ihan mainiosti, ellei peräti loistavasti. Olisivat myös poissa tieltä ja sitä rataa, eivätkä pikkuroippeet ehkä hukkuisi liian helposti. Tehokkaasti haalistuneiden muistikuvieni mukaan roinan siistinäpitäminen oli kutakuinkin ykkösprioriteetti, järjestys toisena.

3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista luettavaa tämä blogisi. Olen useammin kuin kerran ollut harrastuksen aloittamisen lähteillä, tilaussivuilla ja jopa ostoskoreissakin. Kuitenkaan koskaan en ole saanut konkretiaa tämän suhteen aikaan kun niin pirusti vie aikaa tuo pelisivuston ylläpito ja siihen liittyvä oheistoiminta. Siksi tyydyn hetkellisesti stalkkaamaan tätä blogia ;)

    LEGOt ovat toinen ja sen vuoksi palikkatakomon foorumi on ollut ahkerassa tarkastelussa. Siinäkin on hidasteena ollut, että uusia settejä ei ole alkanut ja siten olen odottanut niiden keräämisen aloittamista ainakin yhden mieluisen uuden sarjan kohdalle... nyt ne perkeleet aloittavat Sormusten Herran sarjan kesällä. Peli on hävitty. Lapsi saa leikkiä niillä sitten yhdeksän vuoden päästä :D

    VastaaPoista
  2. Mukavaa, että sekava jorina viihdyttää :P Mutta jos miettii jotain rakentavansa niin eihän johonkin Revellin Spitfireen tjsp mene kuin pari hassua hetkeä, jos ja kun ei rupea ihan hulluksi ;)

    Legot ovat kyllä aina, edelleen jees. Toki kersa saa leikkiä niillä heti kun "isi on testannut", eikö näin? :D

    VastaaPoista