1.11.2012

Projekti III/12 - M-10 Achilles

Uusille urille


Olen tunnetusti saksalaisen sotakaluston suuri ystävä. Kyseessä on fakta, jonka kuka tahansa huomannee ihan noita aiempia tekeleitäni katsellessa. Jos kovin tarkkaan miettii, mallailu-urani alkuvaiheessa kyhäsin jonkun neukkujen Polikarpov-koneen ja muutama vuosi sitten yhden T-34/85:n. Muuten en ainakaan muista poikenneeni Wehrmachtin polulta, jos tosimaailman esineistöä listataan.

Taidan olla itse asiassa ottamassa ensimmäisiä askeleitani länsiliittoutuneiden puolelle. Kaikkea kummallista sitä tuleekin tehtyä. Paketti tarjoilee vaihtoehdoiksi joko britti-imperiumia tai puolalaisia. Tällä hetkellä mielialani johdattelee saari-ihmisten suuntaan, mutta ehtiihän tätä vielä arpoa. Maalipinta on ainakin ohjeen esimerkeissä sama: tummanvihreä runko.

Ovatpa mälsiä.

Ja käsiksi

Aski auki ja osia ihmettelemään! Tietysti kaikki oli pakattu piljoonaan pussiin, joten ihan ensin roskaamaan kuin pieni sika.

Boksi ja kaunis salamaheijastus

Ohje ja pussiosat


Boksista löytyi vajaa tusina valurankaa, rungonpalat, hassu pätkä narua ja häkellyttävän kapeat lakutelat. Eiköhän tähän saada aikalailla aikaa uppoamaan, vallankin kun sisätiloja näkyy mallinnetun aika hyvin. Ehkä saan arvottua jonkunlaisen järkevän rakennus- ja maalausjärjestyksen arvottua kasaan tällä kertaa.
Suvaitsen kuitenkin epäillä :)


Osat ilmakylvyssä

4 kommenttia:

  1. Hasegawan 1:76 M3 Leen vuonna kalkkuna koonneena voin vahvistaa, jotta ne telat ovat todella käsittämättömän kapeat, eli sikäli saattavat olla peräti oikein.

    VastaaPoista
  2. Jotenkin tuo kapeus vaan hämmensi kovasti. Tai sitten sakemanneilla on vaan aina metrin verran leveämmät telat kuin kaikilla muilla.

    VastaaPoista
  3. Sori, pääsi kämmi, M10 ja Achilleshan olivat Shermannin nuorisoseuran alustalla. Pikagoogletus kertoi telojen leveydeksi 42.1 cm eli ~12 mm tuossa mittakaavassa, onko oikein?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnilleen. Meni sitten toista viikkoa muistaa mitata, sori :p

      Poista