9.4.2014

Tyhmä se ei opi virheistään

Ensin: miksi?

Edellispostaukseni perusteella Lasse ihmetteli, miksi rävellän maskien sun muiden kanssa sen sijaan, että löisin siirtokuvat paikoilleen ja nauttisin lopputuloksesta.

Lyhyt ja ytimekäs vastaus on: koska haluan.

Vähän pidemmin: aiemmat kokemukseni vesisiirtokuvista ovat olleet vähintäänkin satunnaiset ja epätyydyttävät. Jos joku suunnaton päämerkintä ei mene tuhannen ruttuun tai solmuun tai jää vinoon niin joku pienempi on vähintäänkin kierossa, väärin päin tai muuten vaan typerästi.

Koska minä en ole jaksanut tähänkään mennessä lakata tekeleitäni lainkaan (kai tästäkin joku saa vedettyä herneitä kitusiinsa), siirtokuvien "hopeareunat" ovat nyt vähintäänkin paistaneet silmiin jok' ikisestä katselukulmasta. Urien kohdalla ne ovat jääneet kellumaan tai pullistumien kohdalla aiheuttaneet suuria kuplia. Tai sitten ne ovat kuplineet muuten vaan, koska miksi ei?

Kaiken tämän voi tietysti oikoa Osaamalla ja Työkaluilla. Noiden kanssa hulluteltuani osaaminen on ollut vielä nykyistäkin vähäisempää, jos moiseen voi uskoa ja työkalut ovat nekin olleet, no, alkeellisemmat. Näistä syistä päätin jättää siirtokuvashow'n muiden vaivaksi jo vuosia sitten, enkä ole yksinkertaisesti edes ajatellut uudelleenkokeilemista. Kenties en ole halunnut vaarantaa tekeleitäni enää rakennusprojektin loppuvaiheessa.

Oleellisinta on se, että minä nyt vaan pidän noiden itse maalaamisesta käsin. Olkoonkin, että lopputulos on mitä on ja vaatii usein jälkikorjailua. Omaksi huvikseni ja rentoutuakseni (tirsk) minä tätä teen.

Tunnuksia peliin

Kärjellään seisovat hakaristit pääsivät pyrstöön, palkkiristien kulmat kylkiin ja yläsiipiin. Alasiipiä en rupeakaan näyttämään, koska tyhmänä en muistanut edelliskerralla muka oppimaani läksyä. Tuota käyttämääni teippiä ei sovi käyttää mihinkään tarkkaan tai kriitttiseen. Todistusainestona toimikoon kuva 3.





Kuten viimeisestä kuvasta näkyy, fiksailin ohjaamokaukalon ympäristöä ja pukkasin potkurin paikoilleen. Masupuolelta korjasin myös jotain, mutta kuten sanottua, ne eivät näy kuvasta.

Lomaaaaaaa

Tajusin muuten, että viikonlopun Model Expo 2014 jää matkanteon takia väliin. En sitten saanut aikaan kahdeksan vuoden putkea, simpura.

Pääsen tämän vehkeen kimppuun kunnolla taas parin viikon päästä. Tai sitten en. Riippuu hermoistani ja motivaatiotasosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti