17.6.2015

Kerrasta poikki

Ohjaamo

Aloitin rakentelun normaalilla "ensin ohjaamo, sitten parilla sessiolla loput"-asenteella. Koska ohjaamo oli sen verran yksinkertainen (ammeeseen heittoistuin, näyttötaulu ja joikkari), jatkoin muun rungon kasaamista kunnes valmiina olisi mahdollisimman paljon ennen ensimmäistä maalaushetkeä.


Pohja

Seuraavana kasasin moottorin ilmanottokaukalon / etulaskutelinejärjestelmän luukkuineen. Samalla vaivalla liimasin senkin sitten kiinni koneen pohjapalaan. Tuo kaukalon sisään asennettava ihmetikku koetti vähän pistää hanttiin, mutta asettui se kuitenkin paikalleen.




Kun kerran olin jo pohjan parissa, rupesin rakentamaan päälaskutelinettä. Siihen tuli keskelle hassu kalikka, joka olikin taustamatskun mukaan ripustin ja takapuolelle pari lisäsiivekettä. En ollut koskaan huomannut tuollaisiakaan Falconeissa, mutta se nyt taas ei tarkoita mitään, kun en ole myöskään koskaan katsellut näitä turhan tarkkaan. Hyvä, kun yleisestä muodosta olin perillä.




Luukkujen asentamista epäröin ehkä viisitoista sekuntia. Ajattelin, että niiden kiinniliimaaminen vain hankaloittaisi maalaamista, mutta kun koneen pohja olisi mitä todennäköisimmin yksivärinen haalea, ei sillä olisi mitään väliä. Liimasin siis luukutkin auki-asentoonsa. Ainoa hämminki, mikä tästä voi aiheutua, on maalausjärjestyksen arpominen ja sen asettamat maskausvaatimukset.


Loput


Olin saapunut rakentelussa kohtaan, joka liipaisi breakpointin. Pähkäilin hetken paloja sovitellen ja pyöritellen, miten ohjaamon saisi maalattua (ja dekaloitua) suljetulla rungolla ja päätin viis veisata ahtaista tiloista ja jatkoin rakentelua.



Suorilta näyttävät


Vasen pyrstösiiveke koetti lörpöttää





Bensatankkeja en liimannut kiinni, koska en halunnut niitä varjostamaan koneen maalaamista. Hämmentävästi tähän koko touhuun meni kaikenkaikkiaan vähän vajaa tunti aikaa. Kaiken järjen mukaan maalaamiseen on sitten menevä naurettavan kauan, koska en minä voi saada mallia valmiiksi näin nopeasti kuin miltä näyttää ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti