19.8.2015

Valmista: Projekti IV/15

Lentävä vihreä mies mysteerikoneessaan






Projektiaika: 3h

Kansallisuustunnukseton lentävä vekotin tuli siis valmiiksi. Noita postauksissa lymyilleitä hakasulkeisiin suljettuja lukuja ei varmaan voinut olla huomaamatta. Aika kevyellä arvailulla ne sai varmaankin pääteltyä minuuttimääriksi, viimeisen ollessa 180. En sentään napsinut sekuntikellolla aikaa vaan katsoin summittaisen ajan.



Miksi minä rupesin tällaisia nyt säätämään? No kun yllättävän usein kysytään, "kauanko sulla menee yhden tekemiseen?" ja vastaukseni on ollut "kokonaisaikaa varmaan kourallinen tunteja ja kalenterissa kuukausia, riippuu mallista". Tämänhän räiskin kasaan raivolla ja maalasinkin aika ripeästi, jos siis kulutettua aikaa katsoo. Kaiken maailman rävellyksestä johtuva puolitoistakuukautinen pakkotauko tietenkin pilasi alkuperäisen pikarakennuskuvitelmani.



Tietysti tuosta näkee, etten hinkannut yksityiskohtia tarkkaan, katsokaa vaikka pudotustankkeja. Kai rungossakin on jotain turhia rakosia, jotka olisi sietänyt kitata ja hioa kuntoon. Kolme tuntia ei ole kovin paljon, jos miettii. Pienellä lisäpanostuksella rakennuslaatuun olisin varmaan kuluttanut kaikkiaan maksimissaan tunnin enemmän, ehkä.

Melkein suoraan askista

Falconista olisi tullut kai ihan ok ilman noita rakettikasettejakin, mutta tyystin hampaaton (M61A1 ei yksin riitä) olisi ollut aika tylsä, eikä olisi sopinut teemaan. Meinasin kyllä yhdessä vaiheessa laittavani lisäparin, mutta noita ripustimia katsoessani ne näyttivät vain ohjuksia syöviltä, joten päätin jättää väliin niin, etteivät puolimodernit koneet tuntevat joudu taas nauramaan itsiään tärviölle ;)



64. Aggressor

Jos jotain olisi saatava paremmaksi niin minun valokuvani. Tai niiden taustat ainakin. Koetin saada aseteltua tuon koneen vähän samanlaiseen asentoon kuin missä MiG-29:ni näytti minusta (ja ilmeisesti parin muunkin ihmettelijän mielestä) vallan hyvältä. Olisi pitänyt katsoa vanhoista vähän mallia, eikä aina koettaa keksiä pyörää uudestaan ja uudestaan.



2 kommenttia:

  1. Siis tehokasta työaikaa (miinus pensselinputsaus ja maalin kuivumisen katsominen) kolme tuntia, yhteensä? HIMMEL!

    Toisaalta, nyt kun muostelee niin silloin poikasena kun noita raivolla räimi kasaan niin aika kohdallaan tuo arvio varmaan olisi... ja houkuttaa pirusti siis palata harrastuksen pariin kun tajuaa miten paljon ja miten nopeasti voisi saada aikaan.

    Ja montako kertaa pitää muistuttaa, että tuohon ripustimeen olisit saanut kolme kasettia kiinni ja ulommasta olisi tarvinnut vuolla vain se kapea kisko pois niin sitten yhden siihen? ;p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kolme tuntia aktiivista vääntämistä. Oli aika mielenkiintoista nähdä, mikä aika tuohon meni pikatahdilla.
      No saathan sinä siitä huomautella ja minä harmitella :p Ei sillä, en ollut heittämässä kaikkia missään tapaukesssa tähän, pääkohteeni modernista lentonelikosta oli ja on A-10:n tuotantomalli ;)

      Poista