5.8.2015

Aseistusosasto

Viholliskoneen kai pitäisi olla vihamielisen näköinen, jotta siitä olisi jotain riemua sotapeleissä. Pommilaatikossa kaksi muutama todella vinkeää pommia, jotka olin tunnistavinani googlen avulla GBU-8 -pommeiksi. Jotenkin ne eivät tuntuneet Falconiin sopivilta ja haiskahtivat enemmänkin Pahkiksen kamalta. Päätin siis jättää ne vieläkin laatikkoon. Rautapommit eivät taas kuulostaneet sytyttäviltä, mutta rakettikasetit taas...

LAU-3


Yhdeksäntoista raketin kapasiteetilla kulkeva LAU-3 oli jotain, mistä pidin kovasti ainakin OFP:n helikoptereissa. Kasasin kaksi laukaisinta ja mietin, haluaisinko niitä tuplamäärän ihan vaan asenteen vuoksi. Ongelmani näiden(kin) kanssa oli tietenkin ripustimien ja aseiden yhteensopivuustietous. Jätin siis isottelun taustalle ja päätin lähteä kahdella tällaisella sekä jo aiemmin nähdyillä lisätankeilla. Saisihan toisen parin tehtyä aika ripeästi, jos olisi tarpeen.



Pohjamaalasin pulikat jonkun muun maalausvaiheen kanssa samaan aikaan ja myöhemmin maalasin nämä harmaiksi. Rakettien kärjet ja koko härpäkkeen etulevyn maalasin erikseen metallisiksi ja myöhemmin huljautin niiden päälle sinertävän litkun (eivät ne kai sotaleikeissään kovilla puljaa?).


[110]

Kone

Tässä vaiheessa revin ohjaamokuomustakin maskiteipit irti. Parissa kohdassa oli käynyt lievää ylivuotoa, mutta rapsuttelin laimean hiekanvärin pois sen suuremmitta ongelmitta.


Ripustimista oli jotain puhetta aiemman postauksen kommenteissa. Tarkistin ohjeesta ja väärässähän minä olin tietenkin ollut, ulkomuistini varassa. Sisimpään settiin kuuluivat bensatankit ja keskimmäisiin jotkin muut vapaavalintaiset osat. Kai nuo LAU-3 -kasetit niihin käyvät ja jolleivät, niin voi ei. Kuvassa näkyvä käsittämätön hiekkasotku tuli maalattua peittoon heti kuvan ottamisen jälkeen.


Valmis maalipinta

Viimeisenä enää maalaamattomana osana oli moottorisuutin. Maalasin sen yksinkertaisesti Gunmetal Greyllä (VMC 70863) parhaan ymmärrykseni mukaan. Päätin, että tämä oli tässä, koneen työkalut piti vain vielä muistaa liimata paikoilleen. Seuraavaksi siirtyisin litkutteluun, kirkaslakkaan, siirtokuvien kanssa kiroiluun ja viimeisenä mattalakkaan. Näin siis ainakin olin kuvitellut sairaassa mielessäni.


[120]

2 kommenttia:

  1. LAU-kasetit menevät nimenomaan siihen kolmen vihanpitovälineen TER-telineeseen joka on siinä siiven keskikohdalla (yhteen saa siis kolme kiinni, voi sekoittaa keskenään eri kasetteja).

    LAUt menisivät haluttaessa toki suoraan sisimpään ripustimeenkin löpötankin tilalle (tai voisihan siihen kiinnittää myös TERin), tai miksei ulompaankin (kunhan ohjuskiskon vuolisi siitä ensin pois). Tai voisihan TERinkin vuolla irti ja laittaa yhden kasetin suoraan ripustimeen.

    On se tämä mödeern värfäree karneaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en yksinkertaisesti tunnista noita ripustimia tai erota niitä toisistaan :p Hassuinta on ehkä se, että tässäkin mallissa on sekä pelkkiä ripustimia että valmiiksi valettuja ohjuskiskoja. Tällainen tallukka ei ota tuosta hittojakaan selvää ja suosisi hardpointeja sellaisina, että niihin laitetaan itse se, mitä halutaan!

      No on se, pitäydyn ennemmin nelkytluvun selkeissä vempuloissa 8)

      Poista