11.11.2015

Maalia II

Tilannekatsaus

Tarkastellaanpa nyt, mihin viimeksi jäätiin. Tuo kuomu voitaneen jättää omaan olemattomaan arvoonsa, mutta muuten maalikuvio onnistui mielestäni ihan mainiosti. Käyttämäni vaaleanharmaa on sävynsä ja kiiltonsa takia kyllä sellainen, etten pidä siitä. Siitä tulee jotenkin helposti mieleen maalaamaton muovi, eikä se ole ollenkaan hyvä asia.

Nokkakartiosta tuli oikein siisti. Sen rajat jäivät juuri niin tarkoiksi kuin pitikin ja ne noudattelivat muovissa olleita muotoja orjallisesti. Siipien eturajat näyttivät minusta myös oikein toimivalta ratkaisulta, enkä jäänyt kaipaamaan tuota takasiipiin lainkaan.

Reunojen maskiteipeistä siipiin jäi tosin katvealueita, joiden takia tuo tummanharmaa kuvio katkesi joissain kohdissa kuin veitsellä (tai maskiteipillä) leikaten. Samoin niiden takia sivuvakaajista tummat alueet jäivät puuttumaan kokonaan ja se pisti vähän omiin silmiini.







Takaisin työhön

Vedin pikaisesti suojaavat teipinpätkät nyt vaaleanharmaiden päälle ja kaikesta huolimatta myös ohjaamon kuomun takaosan suojaksi. Näin en maalaisi minkään sellaisen yli, jota en halunnut korjata myöhemmin uudelleen. Asettelin maskiteipit vielä koneen pohjapuolella pommi- ja laskutelinekuilujen ympärille.

Värien puhtautta vaaliakaseni ruiskin pikaisesti mutta varovaisesti valkoista (VMA 71001 White) kaikkiin em. lokeroihin. Näin saisin edes jonkunlaisen oikean pohjan niille siltä varalta, että en pääsisi pensselillä ihan yhtä hyvin kaikkiin nurkkiin ja koloihin.

Aloitin naamiokuviokorjausliikkeeni maalaamalla perusharmaalla harmaan ja tummanharmaan reuna-alueiden päälle pehmentääkseni niiden eroja. Heti sen jälkeen latasin kynäruiskuni uudelleen tummalla harmalla ja loin muodonrikkoja-alueet uudelleen mutta mielestäni paremmin. [175]



Jostain todella kierosta syystä minulle tuli tuosta kevyen pääkallohenkisestä kuviosta mieleeni Boba Fettin panssari: Boba Fett bust. Tämä ei ollut mitenkään tarkoituksellista, vaan ihan silkka vahinko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti