15.7.2016

Kesäinen toimistonparantelumikroprojekti

Toimistopotkuri

Minulla oli töissä pöydän kulmassa pieni tuuletin. Tuollainen pieni rimpula (Matsui MF152W) muovisella potkurilla. Sain jostain inspiraation sen muokkaamiseksi, nappasin potkurin irti rakkineesta toissapäivänä kotiin lähtiessäni ja roudasin sen mukanani.


Alkutyöt

Hioin laitoksen kauttaaltaan hiekkapaperilla sekä pientä pintaefektiä antamaan että tarjoamaan hippasen parempaa tarttumapintaa pohjamaalille. Oletin suoraan, ettei kiiltävä muovi ehkä nappaisi maalia kaikken parhaiten.

Ruiskuttelin ensin harmaan pohjamaalin ja sen päälle saksalaista harmaata. Tumma harmaa tuntui jotenkin mainiolta ratkaisulta tähän tarkoitukseen. Myöhemmin samana iltana vedin vielä käsipelillä erinäisiä kerroksia keskikeltaista lapojen ulkolaidoille. En lähtenyt millekään maskaus-kynäruiskulinjalle, vaan maalasin aika kapean raidan ulkoreunan muotojen mukaan. Sekä etu- että takapuolelle tietenkin.




Seuraavana aamuna tärväsin viisi minuuttia ennen töihinlähtöä kuivaharjaussiveltimen ja Gunmetal Greyn parissa. Keskityin lähinnä keskikalikkaan sekä lapojen etureunoihin.


Spinnerin kierre

Olin vakavasti aikeissa maalata tähän Messerschmitt 109 -henkisen spiraalikierteen. Mutta kun tuon tötterön muoto oli typerä, enkä löytänyt kotoa niin mitään sopivanmuotoista* jatkopalaa, totesin, etten millään saisi spiraalia maalattua tuohon niin, ettei se näyttäisi jotenkin väärältä. Googlettelin taas ja päätin maalata valkoisen sektorin, mutta en kuitenkaan neljäsosaa tai puolikasta.

Arvoin teipillä kivan kulman ja suojasin lavat ylivalumilta. En vaivautunut kaivamaan kynäruiskua ja kompuraa tätä varten vaan sudin siveltimellä.

*) Keksin tietysti liian myöhään, että olisin voinut vaikka ostaa Kinder-jättimunan (koska normaaleissa yllätysmunissa on tylppä kapseli) tai vastaavan ja käyttää sellaisen osaa tässä. Kenties tulevaisuudessa näemme Toimistopotkurin paranteluprojektin osan II




Viimeistely

Annoin koko laitokselle, erityisesti tuolle turhan puhtaalle valkoiselle osiolle uuden Gunmetal Grey -käsittelyn yleisilmettä muuttaakseni. Sitten litkutin käikäleen harmaalla litkulla ja loppuillasta lisäsin mattalakkakerroksen suojatakseni tätä hulluutta.


Materiaalilista

Käytin taas tuttuja Vallejo-matskuja, päätin listata ne tällä kertaa näin. Hassua, millainen määrä noitakin kertyi johonkin näin yksinkertaiseen...

VSP 73601 Grey Primer
VMA 71052 German Grey
VMA 71002 Medium Yellow
VMC 70863 Gunmetal Grey
VMA 71001 White
VMA 71057 Black
VMW 76516 Grey
70520 Matt Varnish

Toimistolla

Perjantaiaamuna löin potkurin kiinni akseliinsa ja väänsin nupit kaakkoon. Projekti oli menestyksekäs, mikään ei hajonnut!



P.S. Kirjoitin kaiken etukäteen torstaina, napsin ja lisäsin vain nämä kaksi viimeistä kuvaa kahvia hörppiessäni eli menetetty työaika oli laskettavissa minuuteissa ja sokean sirkkelinkäyttäjän vasemman käden sormilla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti