31.5.2017

MP-02 Soundwave

Masterpiece Soundwave

"Behind his impassive expression, Soundwave is as cold and ruthless as they come. He cares nothing for right or wrong or the welfare of his fellow Decepticons. All he cares about is wielding the power of information to emerge victorious from battle. He spies on everyone, from the lowliest Autobot scout up to Megatron himself. He hoards information the way a miser hoards gold, sharing it sparingly, if at all. No noe knows what the true purpose behind his obsessive data collection is, but all fear him for the secrets he keeps."

Tuo tai hyvin, hyvin samanlainen teksti taisi olla sama jo ammoisissa Transformers-sarjakuvien hahmoesittelyissä (vähänkö olivat siistejä?). Ei minulla nyt ole yhtään niistä käsillä, niin en voi tarkistaakaan, mutta sellainen muistikuva on jäänyt.

Speksit

Strength      **********
Intelligence  ********** 
Speed         ********** 
Endurance     ********** 
Rank          ********** 
Courage       ********** 
Firepower     ********** 
Skill         **********

Mitä täällä taas tapahtuu?

Ehkä tämänkin tapauksen voisi avata niin tekstissä olisi ehkä vähän enemmän tolkkua. Tilasin tuossa maaliskuun alussa, naurettavan pitkän arpomisen, pähkäilyn ja sen sellaisen jälkeen itselleni Transformers-lelun. Olin jotenkin törmännyt näihin Hasbron Masterpiece-sarjan leluihin, alunperin tietysti Megatronin kautta. Jolleivät raha, tila ja terve järki olisi esteenä tai edes hidasteena, hommaisin noita aika monta. Jonossa olisivat ainakin Megatron, Starscream (mikseivät myös Thundercracker ja Skywarp, niin olisi Seekerit kasassa) ja ehkä Optimus Prime vain koska Prime on vaan hieno.

Vajaan kahden viikon sisään paketti oli päätynyt Postin huomaan ja melkein viikossa sain tullausilmoituksen postiluukusta. En ihan halunnut tärvätä ihan naurettavaa summaa ja taas paria lisäpäivää alihankintaprosessiin, joten tein tullausilmoituksen itse ~5 minuutissa ja tosiaan kuutisenkymmentä euroa halvemmalla, koska oma työhän on aina ilmaista... Häkellyttävästi ja suunnattoman iloisena yllätyksenä posti kantoi kaksikiloisen pakettini kotiin ja vielä aamukahdeksan aikaan sen sijaan, että olisivat pudottaneet luukusta perinteikästä "yritimme muka toimittaa jotain vaikka emme edes tuoneet sitä mukanamme, kunhan väitämme näin kun et todennäköisesti voi väittää vastaan"-lappuaan.


Laatikko auki kuin olis jo!

Boksi oli mielettömän suuri. Sen sisällä oli taas mieletön boksi ja virnuilin kuulemma kuin idiootti tuota hypistellessäni. En muuten epäile yhtään!





Sisältö

Ensimmäisenä lootan sisältä silmiini pisti ylimääräisenoloinen pahviaski. Se ei oikein tuntunut kuuluvan normaliin sisältöön, joten kävin sen kimppuun ensiksi.



Hah, se olikin joku näistä keräilysarjabonuksista. Metallinen, pieni kasettisoitinmuotoinen Soundwave. Ovela, mutta olisin varmaan pärjännyt ilmankin.


Mutta nyt asiaan. Aaaaaah! Soundwave, viisi kasettia, Megatron asemuodossaan, tyhjä Energon-kuutio, joku tykkikärki (leffasta) sekä Frenzyn ja Rumblen piledriverit. Näissähän sitä aikaa saisi kulumaan. Projektiassistentti yritti tunkea heti väliin ja omia nämä, mutta nyt olin tiukkana, vaihteeksi.


Noin puoli tuntia myöhemmin

Kyllä. Ensimmäiseen Soundwaven kasaanvääntelyyn meni melkein puoli tuntia. Alkuperäiset G1-lelut olivat sekä naurettavan yksinkertaisia muuntaa että myös pökkelömpiä. Poseerauskyvyn, mielettömän hienon artikulaation ja lisäyksityiskohtien hinta oli tosiaan se, että myös muuntautumisprosessi oli kertaluokkia monimutkaisempi. Vaan kyllä se oli hiiiiieno!


Kasetit

Tietenkin seuraavaksi piti lei... eikunsiis testata, miten eri kasetit muuntuivat. Minullahan oli joskus ollut yksi G1 Frenzy (ostettu italiasta, samalla reissulla Blitzwingin kanssa) ja se oli ihan eri luokkaa rimpulana. Käytäköön kolme ensimmäistä sarjassa nähtyä aikajärjestyksessä läpi (Rumble ja Buzzsaw ovat, kuten kaikki tietävät, eriväriset versiot Frenzystä ja Laserbeakistä).



Laserbeak

Ensimmäisen Soundwaven piirretyssä nähdyistä kätyreistä oli Laserbeak, robottilintu. Kondorina ja korppikotkanakin tuosta kai puhuttiin. Lelu oli kyllä upea, juuri sellainen kuin Oikeasti! Tuo otsan palikka oli muuten aivan naurettavan vaikea saada auki.



Rumble

Myönnän olevani itse ihan tutkalla Frenzyn ja Rumblen nimistä. Aiemmin mainitsemani tuliais-Frenzy kun oli sininen ja sitten piirretyssä (More Than Meets the Eye part 1) sininen hahmo olikin Rumble. Päätin sitten, että seuraan piirrettyä, koska miksi ei?



Molemmille jannuille oli omat juntat, joilla sai tehtyä omia maanjäristyksiä. Ohje muistaakseni käski kääntämään kädet ylöspäin junttia varten, mutta se johti allanäkyvään lievästi omituiseen asentoon. Nuo näyttivät huomattavasti fiksummilta ja parempiasentoisilta - ja sarjauskollisemmilta - kun kyynärvarret osoittivat alaspäin.


Ravage

Soundwaven kolmas kätyri (edelleen More Than Meets The Eye Part 1) oli robottijaguaari Ravage. Ravage olikin näistä kolmesta kasettimallista kaikkein konstikkain auki- ja kiinniväännettävä, mutta kyllä siitä parin toiston jälkeen pääsi kärryille. Mukavan poseerauskykyinen vekotin tämäkin.




Testiposeerauksia

No tietenkin näiden kanssa piti vähän puljata ja pyöritellä. Ja testata erinäisiä poseerauksia.



Roudasin muuten koko setin töihinkin, koska tiesin, että työkaverini Kimmo osaisi arvostaa tätä touhua. Olin oikeammassa kuin luulinkaan, kun kaveri rupesi miettimään, että "Nyt kyllä rupes kuumottamaan, pitäisköhän itsekin tilata jotain..."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti