14.6.2017

Projekti VI/17

Revellin ISD

Tämä 1:12300 -skaalan Keisarillinen tähtituhooja oli, kuten aiemmin mainitsin, projektiassistenttini joululahja. En ollut saanut vielä hänen Ka-50:täkään vielä edes pohjamaalattua, kun hän tuli pyytämään, että rakentaisin tämän. Ideana oli maalata se ruskeaksi tai pinkiksi. Uhkauksista huolimatta otin tämän seuraavaksi työn alle.
Kyllä vain, tiedän, että nämä tietyt postaukset eivät ole olleet läheskään tosiajan kanssa tekemisissä, ei voi mitään :D


Ohjeet

Rakennusohjeet olivat ultrasimppelit. En nyt ihan katsomalla keksinyt, miksi tämä oli merkitty vaikeustasoksi 3/5, mutta ehkä näissä oli joku syvällinen viisaus takana.




Huvituin ihan, kun paketissa oli myös siirtokuvia. Tai siis siirtokuva. Sekin tulisi liiskata jalustan etuosaan.


Osaset

Mallin palat mahtuivat kahteen pieneen valurankaan. Osat olivat sangen suuret ja ainakin ensikatsomalta aika mukavan yksityiskohtaiset, vallankin rungon pääosat olivat oikein nätit. Nyt kun joku tekisi modernin version siitä MPC/ERTL:n kitistä...


7 kommenttia:

  1. "Nyt kun joku tekisi modernin version siitä MPC/ERTL:n kitistä" - Zvezdallahan löytyy viime syksynä tullut ISD, vieläpä räyhäkkäämmässä 1:2700 mittakaavassa kuin 1:4222 MPC/ERTL ja vie sitä muutenkin kuin litran mittaa (parempaa jälkeä out of the box kuin MPC satojen eurojen hartsisarjojen jälkeen). Väittävät, että Zvezdan kolhoosi olisi nelikymppisten kunniaksi tuotu rautaesiripun yli Revellin uudelleenpaketoimana "Limited Edition" versiona kera liiman, maalitonkkien, näädänkarvatikun ja leffajulisteen, mitä en ole ikinä nähnyt evilbayssa tai päivystämissäni nettikaupoissa, taisi olla tosi limited. Mikä on kumma juttu, luulisi Mr. Mouselle rahan kelpaavan, koska Zvezdan lisenssi kattaa vain kotimaan markkinat, siksipä sitä(kään) ei näy imperialistien kivijalkakaupoissa.

    Ystävällismielisestä lähiulkomaasta posteljooni Petškinin kantamana Zvezda näyttäisi kustantavan 90-100€ pintaan, plus mitä tullin plutokraatit keksivätkään veloittaa - Revellin boksin hinta jäänee ikuiseksi arvoitukseksi.

    Mikäli taas rakastaa maksaa satoja euroja siitä, että postista kolahtaa kilon painoisia hartsimöhkäleitä jotka ovat joko murtuneet, kovettuessaan vääntyneet kieroon ja/tai eivät muuten vaan sovi yhteen, ja detaljit joutuu tekemään itse keuhkoja säästämättä ja viilaamisesta tinkimättä, niin Anigrand tarjoilee mittakaavassa 1/2256 taatusti "unohtumattoman" kokemuksen (mikä ei yllätä, koska paja on muutenkin tunnettu siitä, että scratchbuilding on helpompaa ja vaivattomampaa). Vaikka virallinen lisenssikin oli pojilta kiireessä unohtunut, mikä johti sarjan pikapoistumiseen markkinoilta, niin ilkeä ihminen sanoisi, että pelkkä tekeleen laatu olisi ollut riittävä syy cease & desist -kirjeeseen.

    Ilmeisesti myös Randy Cooper -niminen hemmo on tehnyt autotallissaan oman hartsinäkemyksensä 1/1700-mittakaavaan, ja materiaalivalinta (käsinvalannalla pikku pakko) kertookin millaista "kivaa" on luvassa. Suomeksi: osa osista on jopa netin pr0 rakentajien mielestä kokonaan käyttökelvottomia, vaikka detaljointi muuten onkin huippuluokkaa, ja koska mies työstää vielä täyskieroutuneemman 1/1500 version muottia aina vain uusiksi (eikä myy uusia tällä hetkellä), evilbay-hintoja ei kukaan täysjärkinen maksa.

    VastaaPoista
  2. Katsos vain, tuostahan oli joskus puhettakin mutta silloin (kaiketi) vielä "ehkä se tulee"-asteella tai sitten muistan omiani. Kuvat näyttävät mahtavilta, mutta saatavuudesta ei sitten voikaan olla kai ihan niin varma.

    Ehkä joskus. Tai sitten ne ovat jo/taas lopussa kun saan päätettyä, ei olisi eka kerta :p

    Niin ja hartsilohkareisiin en taida sekaantua, niin hullu en taida vielä olla.

    VastaaPoista
  3. Tiedä sitten onko kyseessä bottaccojen kehumat bottiaccot, mutta ainakin evilbayssa näyttäisi useampi kymmenen toveria tuota myyvän, monilla jopa >500 palautetta ja positiivisten prosentit silti 96-100, plus ebay tarjoaa mahdollisuutta riitauttaa kauppa kohtalaisen helposti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hm. Ehkä joudun jossain välissä taipumaan tuohon touhuun. Mutta katsoo nyt, kun saa kesäloman alta pois :)

      Poista
  4. Niin no, toisaalta Revellin uusi Build & Play ISD Rogue One -pakkauksessa on samaa skaalaa muinaisjäänteen kanssa, ja niin on muovinvalanta kehittynyt että snapfitissäkin on kuulemma enemmän detaljia kuin 37 vuoden takaisessa liimattavassa.

    VastaaPoista
  5. Ai niin, ja sitä Revellin limited editionia tehtiin vain 1100 kappaletta, myytiin kuulemma päivässä loppuun. Tosin Revell USA on nyt heinäkuussa tuomassa myös non-limited paketointia ulos, muttei rapakon takaa tilattuna tule sen halvemmaksi kuin originaali. Hämmentävää kyllä, non-limited boksista Saksan päästä ei ole kuulunut silti mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kosmista...
      Mutta tässä on tarjolla sen verran tekemistä ja ehkä tosimaailma-henkistä, etten rupea täyttämään alimittaista säilytys-jemmatilaa kovin etupainotteisesti. En vaan tohdi.

      Poista