24.1.2018

Sessio XI

Telitehdas

Telikahdeksikolta puuttui enää palapari per komponentti. Pienempi ja vähemmän selvästi kuvasta erottuva oli telin akseliin kiinnittävä kalikka. Toinen oli taas tuo pieni mökinkatto, joka oli kai sitten suojaamassa jousia puista tippuvilta kävyiltä tai joltain.


Hyvin lyhyen liimankuivattelutuokion jälkeen päätin asentaa koko setin kerralla alarunkoon. Ensimmäiset per puoli tuntuivat jotenkin heppoisilta, mutta kun ne olivat kaikki kiinnitettynä, vekotin seisoi niiden päällä aika tukevasti ja hemppumatta. Jätin hirvityksen kuivumaan tassuilleen hyvää asentoa varten.



Ohituskaista

Ohje olisi usuttanut minut seuraavaksi asentamaan telaketjuja, mutta koska telapyörästö oli parhaillaan kuivumassa, en nähnyt sitä kovin fiksuna ideana. Hyppäsin siis seuraavaan toteutettavissaolevaan kohtaan eli päätornin tykin osien kasaamiseen.

Palikoiden metsästämiseen meni taas aikalailla aikaa, mutta näitä ei sentään joutunut siivoamaan ihan yhtä järkyttävän pitkään ja vaivalloisesti, kuin aiempia mokkuloita. Loppuaikanani sain siis aikaan haupitsin peräosan palasia ja molemmat tykkitornipenkkiviritelmät. Noiden ergonomia oli aika pelottavan näköistä, mutta ehkä miehistöjen ei oletettu pysyvän hengissä tarpeeksi kauan kehittäkseen tukielinvaivoja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti