21.2.2018

Sessio XIII

Päätorni

Telaketjujen jälkeen pääsin vihdoin uniikin päätykkitornin kimppuun. Rakennusjärjestys oli taas vähän jännä, ensin piti rakentaa tornin ulkoreunat, sitten siirryttiin tykin kehdon kasaamiseen. Tornin sisäpuolelle jäi aika hyvin yksityiskohtia, jos tämän tornin olisi rakentamassa luukut auki. Tai sitten, jos olisi sellainen olo, päätornin voisi maalata sisältä ja irroittaa vaunusta ihasteltavaksi. Tosin en ihan uskonut, että malttaisin maalata tämän sisuksia, joten todennäköisesti tämä jäi vain ihan omaksi mietelmäkseni (ja jos joku muu tätä lukiessaan saisi inspiraatiota, hyvä niin).

Vaunun päätykki (76.2 mm M27/32) oli aika metkan näköinen ja aika monivaiheinen rakennettavaksi. Teknisesti se(kin) oli ymmärtääkseni typerä idea, mutta alkusodan aikaan vaunujen aseistus ei ollut parhaimmillaan. Kai tuolla jotain saatiin tosimaailmassa hajoitettua, mutta ainakin wikipedian mukaan päätykki korvattiin myöhemmin toisella, hippasen paremmalla vehkeellä.




Työtiloja

Nyt en muista, että missään tähänastisessa rakentamassani vaunussa olisi mallinnettu tornin sisuksia näin pitkälle. Tyypillisessä vaunussa oli johonkin liimattavana istuinlevy, pari ja siihen se on sitten jäänyt. Tässä oli ihan oikeannäköinen tukirakenne ja kaikkea :o Noiden heppoisten tukipalkkien, ylärenkaan ja pohjan saaminen asettumaan oikeaan asentoon oli muuten kevyen kiroilun takana. Hyvä siitä silti tuli, olin vallan tyytyväinen.



Torni kasaan

Raskaahkon tornin liimaaminen tuohon ylläkuvattuun työtilaosastoon oli hiuksiaharmaannuttava, kun  massaerojen takia en tohtinut edes harkita sen "oikein päin" kiinniliimaamista ja ylösalaisin yhdistettäessä pohjalaatta oli silti tarpeeksi painava vääntääkseen vähän liikaa. Siitä huolimatta tämäkin vaihe onnistui mainiosti.

Se viimeinen Emma tuli tietysti tähän torniin ja koetin liimata sen vähän erilaiseen asentoon, että kaikki siilin piikit eivät osoittaisi ihan viivasuoraan eteenpäin. Vähän vaihtelua torneihin, sano.



Aikasyöppöä touhua tämä silti oli, koska kolmevarttiseni päättyi ja tuntui taas siltä, etten saanut mitään hyödyllistä aikaan. Session lopuksi koesovitin tornia vaunuun ja kas, kyllä tämä projekti silti oli taas edennyt ihan nähtävästi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti