25.8.2018

8


Aika on hassu juttu

Ei siitä nyt niin kauaa ole kun itse täytin kahdeksan vuotta. Eihän?

Tagit ruotuun

Hypnoottiset eleet hittoon, nyt numeroihin sun muihin oleellisiin asioihin. Käpistelin käyttämiäni tageja joskus kesä-heinäkuissa, ajatuksenani tehdä niistä ehkä vähän hyödyllisempiä. Ajattelin, että jos vaikka läiskisin kunkin mallisarjan valmistajan tagiksi per projekti tmv, pysyisin ehkä jotenkin kärryillä, miten niitä on tullut kyhättyä. Jätin yleisistä jonopäivityksistä nuo pois (ellen sitten huomaamattani massalisännyt jotain johonkin) niin, että esim Hobby Boss -tagi tulee tasan niitä rakennellessani.

Mietin jonkun aikaa ja jätin toteuttamatta skaalankin käyttämisen tagina, se kun ei hirveästi rajaisi sisältöä. 1:72:lla löytäisi lentäviä vehkeitä, 1:35:lla löytyisi 90% kaikesta muusta ja loput olisivat "no tää mekki on tota skaalaa ja toi talsija tätä omaansa" eli niiden hyöty olisi ehkä aika mitätön vain yhden tagin filtteröinnissä. Jos siis seuraisin käytäntöäni niin orjallisesti kuin syytä olisi.

Olin myös käyttänyt yleisiä malli- tai tyyppitageja varianttien kanssa kiinteästi, kuten F-22 vs F-16A tai molemmille pahkasioille A-10. Sitten taas oli Panther Ausf G, jonka halusin pätkiä erikseen Pantheriksi ja Ausf G:ksi, koska muitakin vaunuja saattaisi tulla G-mallina vastaan tai Leopard 2A6M, joka johtaisi sekin turhaan koko tagin toistamiseen, jos tulisin vihdoin kyhäämään ison skaalan Leopardin mutta eri varianttina.

Toisaalta olisi ehkä vähän höpsöä tehdä omaa tagia vain yhdelle ainutkertaiselle projektille (kts. esim. toisen A-10 -projektin lisätunniste N/AW). Mutta saihan niitä aina poistaakin, kuten tein näitä rukatessani. Muutama turhaksi osoittautunut  (yhden ainoan kerran käytetty "Duke Nukem" ensimmäisenä mieleentulevana) lähti /dev/nulliin ja toivottavasti hyödyllisiä tuli tilalle.

Turhan hienoksi noita ei kannattanut silputa, kun lukemiskälistä ei voi hakea tietääkseni kuin yhtä tagia kerrallaan. Aika köyhä ratkaisu siis, mutta kai noilla jotain löytyisi. Tilanne on elänyt aikalailla ja jatkanee sitä vieläkin jossain määrin, kunnes olen taas jonkun aikaa tyytyväinen.

Mallitilanne

Viime aikoina eteneminen on ollut hidasta ja pitkän T-35:n jälkeen tein muka nopeita ja yksinkertaisia MEM-settejä. Mutta kun niihinkään ei tosimaailman takia (helle!) saanut käytettyä ennustettavia määriä aikaa ja vaivaa, niin rauhallisesti on edetty.

Ennustettavasti hoitovapaalla viettämäni neljä kuukautta olivat niin täynnä kaikkea kotihommaa, etten ehtinyt esim. kuopuksen päiväunia nukkuessa käyttää aikaa näihin. Jos ihan rehellisiä ollaan, halusin usein vain istahtaa edes hetkeksi rauhassa, enkä jaksanut ruveta arpomaan :) Eiköhän tuo taas hissukseen muutu, kun ikää tulee lisää sinne sun tänne.

Tätä lukiessanne olen jo ollut työn touhussa kaksi viikkoa, aikajana kohtaa pian blogiajastuksen. Tai sitten ei.

Projektiassistentti 1: status

Sattuneesta syystä kaikki apulaisen omat tekeleet eivät ole valmistuneet tai edes edenneet ikuisuuksiin. Tätä kirjoitellessani inspiraatiolimbossa ovat Ka-50 (IV/17), Revellin ISD (VI/17) sekä IS-2 (en ole edes raapustanut tuosta mitään, 1:72-skaalan vaunu on muistaakseni rakennettu mutta siinä se).

Projektiassistentti 2 ei puolestaan ole vielä tarpeeksi vanha edes teeskennelläkseen kiinnostunutta muusta kuin kaiken heittämisestä ympäri seiniä/lattioita/jotain. Tai no, Aggregat-9 fwooshahtelee kivasti oleellisilla ääniefekteillä jo ties monenko kuukauden ajan, eli ehkä kaikki toivo ei ole menetettyä! Saanko toista mallailukaveria ensinkään, jää nähtäväksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti