20.5.2020

No kepin nokkaan!

Telineen viimeistely

Konekannattelijani oli näiden postausten välissä saanut kasan kittiä pintaansa ja sitä oli hioskeltu pois turtunein mielin samalla, kun jälkikasvu katseli piirrettyjä. Ihan normaalisti siis.

Maalasin sekä kalikan että sen alle liimatun levyn mattamustiksi. Alustan ulkoreunasta teippasin ohuen nauhan verran reuna-aluetta suojaan seuraavalta maalilta. Halusin jättää tasaisenlättänään pohjalaattaan pienen, jos kohta tylsän, ulkorajan ihan vain tyylillisistä syistä.


En enää edes muistanut, kuinka monta vuotta sitten ostin jonkun hammaslääkärikäynnin alkua odotellessani Myyrmannin OhMyGamesta testimielessä Citadelin "teknistä" maalia (Citadel / Technical / Agrellan Earth). Vuosien ajan olin ajoittain muistanut sen olemassaolon ja taas unohtanut sen kun mutasäistyksen aika koitti. Nyt se ei siis päässyt panssarivaunujen telakenkiä tukkimaan, vaan epämääräisen mukaterästornin juureen.


Maalin vähän aikaa kuivuttua siinä alkoi esiintymään ällöttävän uskottavasti puolikuivalta mudalta näyttävää hilseilyä. Värisävy vain oli vähän ankea, mutta itsepä olin sitä ostanut ja ihan tarkoituksella vieläpä. Pikaliimasin ilmettä elävöittämään kolme syksyistä ruohotuppoa.


Maalin vielä kuivuttua revin teipit vihdoin pois. Silmämääräiset marginaalini olivat vähän ei-yhdenmukaiset, vaan eipä tämä mihinkään museoon ollutkaan menossa näytille. Teknistä mutamaalia olisi voinut varmaan käyttää vähän ronskimminkin, testikappaleesta kun oli kyse.


Fiilistelyhetki

Valmistumisen hetki on ollut ehkä yksi hauskimpia kuvattavia tuokioita kunkin projektin kohdalla. Tietysti olen spoilannut tätä hetkeä kun olen näyttänyt sovittelukuvia jo sekä viime postauksessa että tuossa ylempänä. Ehkä nämä olisivat olleet vaikuttavampia yllätyksenä?

Aiheeseen jotenkuten liittyen: olen jo jonkun aikaa miettinyt valoteltan hommaamista. Näiden kuvatusten siivoaminen gimpillä on ainakin tämän kämpän taustoilla ollut turhan työteliästä puuhaa, joten kilpavarusteluintoni on vain pahentunut. Tätä kirjoitellessani ollaan tosin oltu jo jokunen viikko koronaeristyksissä, joten tuosta vaan satunnaisostoksille lähteminen ei ole ollut prioriteettijonossa korkealla. Enkä ole halunnut tilata ihan sokkona netistä, vielä ainakaan.




"Vertaistensa" seassa

Teki mieleni verrata noin viidenkymmenen vuoden ikäerolla kahta aika erityyppistä koneenkuvatusta. Ainoa järkevä vertailukohta näissä oli tietysti ihan silkka fyysinen koko, koska juuri muuta yhteistä niillä ei sitten ollutkaan sen lisäksi, että molemmat laskettiin sotilaslentokoneiksi. Tai no, hassuna ja tahattomana yhteensattumana molemmissa malleissa oli valkoiset/valkeat korostukset.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti