3.2.2021

Megatronia maalaamassa

Väri kerrallaan

Oletusalue

Ryhdyin maalaamaan Megatronia perusharmaalla, koska valtaosa hänen kehostaan (vai rungostaan kun robotista on kyse?) oli sellainen. Tämä oli kätevästi yhdellä istumalla maalattavissa, koska !harmaita kosketuspintoja oli yllin kyllin kaiken oleellisen kattamiseksi.

Perusharmaat pinnat maalattuna

Perusharmaat pinnat maalattuna

Tummanharmaat

Megiksen kätöset, fuusiokanuuna sekä valtaosa jaloista tuli maalata tummalla harmaalla. Otin tämän vaiheen seuraavaksi, kun prosessini näkyi olevan "pohjakerroksesta huipulle", ei ehkä ihan odottamattomasti. Jalkaterien kohdalla sotkin vähän ja jouduin korjailemaan myöhemmin.

Tummanharmaat osat maalattuna, etupuoli

Tummanharmaat osat maalattuna, selkäpuoli

Sysimusta

Olin alunperin maalaamassa mustaksi osoitettuja osia saksalaisella harmaalla, mutta sen kontrastiero tummanharmaan kanssa oli sittenkin turhan pieni, joten uudelleenmaalasin mustat osat sitten oikealla mustalla. Parempi se näin oli, turhaan minä olin kuvitellut tietäväni paremmin. Ilmiselvien kanuunan suuaukkojen, Megatronin pöksyjen ja kiikaritähtäimen linssin lisäksi maalasin Decepticonien johtajalle myös avoimen suun ja robottikulmakarvat. Näitä ennen olin maalannut hänen naamansa vaaleanharmaalla, jotta se erottuisi muusta kehosta ja päästä.

Mustat alueet maalattuna, etuosa

Mustat alueet maalattuna, takaosa

Yksityiskohtien puolella

Harmaaskaalan lisäksi Megatronilla oli vatsassaan pari hailakkaa sinistä pulikkaa, punainen ruutu ja keltainen suorakaide. Samoin hänen silmänsä olivat punaiset ja olkavarsissa oli myös punaiset runnut, samoin fuusiokanuunan päällä oli yksi punainen nappula. Noita käsien punaisia olin vähän epäröinyt, mutta kun MP-36:ssa ne toimivat mitä mainioimmin, tiesin niiden kyllä toimivan myös tässä.

Maaleja

Yksityiskohdat maalattu, etupuoli

Yksityiskohdat maalattu, takapuoli

Yksityiskohdat maalattu, fuusiokanuuna

Yksityiskohdat maalattu, vasen kylki

Periaatteessa tämä olisi tällä valmis, siirtokuvaa lukuunottamatta. En silti ollut vielä itse valmis julistamaan tätä valmiiksi.

Perusmaalattu Megatron, taustaton

Lisääääää!

Eihän tuo nyt noin riittänyt, halusin parantaa yksityiskohtia oman makuni mukaan. Maalasin siis fuusiokanuunan takaosan / kiikaritähtäimen silmäosan reunan kuminmustalla (VMA Tire Black) ja vahvistin linssiosan mustalla. Megatronin pistoolimuodon piipun sisäosat maalasin ensin mustaksi ja sitten kuivaharjasin Gunmetalilla.

Yksityiskohtia

Yksityiskohtia

Yksityiskohtia

Megatron ja maalipurkki skaalaa varten

Megatron ja maalipurkkeja

Viimeinen silaus

No enhän minä malttanut jättää tätä pelkkien maalien varaan, vaan halusin korostaa pinnanmuotoja ja eri pintamateriaaleja. Vaaleat ja keskiharmaat päätin litkuttaa ja korostaa mahan värikalikoita puolihimmeällä lakalla. Tuo kirkas lakka oli tarkoitettu ainoastaan tähtäimen lasiin.

Harmaa litku, sekä kirkas että puolihimmeä lakka

Lakattu Megatron edestä

Lakattu Megatron takaa

Siirtokuvatus

Luonnollisesti Decepticonien enempivähempi kiistattomalla johtajalla piti olla tunnusmerkki keskellä rintakehää. Siihenpä liiskasin yhden, tällä kertaa ainoasta siirtokuvasta ei tullut pahaa sanottavaa. Vaihteeksi näinkin.

Valmis Megatron edestä

Valmis Megatron takaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti