15.12.2021

Pohjamaalausta ja pohjaväriä alkuun

Vihdoin tummankeltaista!

Alarunko

Napsin kuvani ihan missä sattuu järjestyksessä, joten aloitettakoon tällä kertaa viimeisestä palikasta. Ruiskuttelin vaunun alarunkoa tummankeltaisella (VMA 71025 Dark Yellow) kohtuullisen varovaisesti, mutta maalikuvioprosessin aloittaakseni.

Suunnitelmani oli pitää nämä kyljen ja pohjan osat tummankeltaisena ja toteuttaa naamiokuviot ennemminkin tela-, veto- sekä  palautuspyöriin, taka- ja etuviistopanssareihin, ja ylärunkoon torneineen.



Torni

Olin aloittanut maalaussessioni pohjamaalaamalla tornin kotelon sekä ulkoa (VSP 70642 Pure Red) että sisältä (VSP 70627 Skeleton Bone). Pohjamaalien kuivuessa maalailin muita osia ja aivan lopuksi, kun ruiskun säiliössä oli vielä tummankeltaista, maalasin valtaosan tornin ulkopuolesta perusväriinsä. Ensimmäisen kierroksen peitto ei ollut täydellinen, enkä sitä tavoitellutkaan.


Ylärunko

Olin myös paikkaillut ylärungosta punaisella pohjamaalilla aiemmin maalaamattomia (pinohiirivälineet ainakin kaipasivat pohjamaalia). Maalasin myös tämän kilkkeen tummankeltaiseksi, vaikka punaisen pohjamaalin kanssa kolmivärikaavion ruskea olisi toiminut oivallisesti sekin. Olin vain tottunut tähän, joten en edes mietiskellyt poikkeamia sen kummemmin.



Kanuuna ja sisätorni, kierros 1

Näitä tiesin pohjamaalaavani ja perusmaalaavani kahteen eri kertaan. Kuvissa näkyivät paikat, joista olin pidellyt kiinni maalaillessani näitä nyt esilläolleita pohjamaalausalueita. Tykin peräpää oli yllättävän kiva maalattava kaikista ulkonemistaan huolimatta. Takatornin ammustelineiden maalaaminen tulisi olemaan valtaosin pensselihommaa, kynäruiskulla maalaisin lähinnä pohjat ja valkoiset osat.


Tornikompleksin maalasin loppujen lopuksi luunväriseksi, koska niin häviävän pieni osa tornin korista oli tulossa punaruskeaksi, ettei vanhojen punaisten pohjamaalien varominen ollut vaivan arvoista. Jokunen liimauspinta pitäisi siivota ennen liimailuja, samoin kanuunan koroakselin ulkolaidoilla elelevät fotoetsipalat piti muistaa tarkistusmaalata seuraavalla kierroksella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti