6.7.2022

Perustähden yksikkönumerot

Pohjalevyt ja kulmien korostus

Yksinkertainen ensin: maalasin pohjaheksat mustiksi.

Viime projektissani koetin korostaa Königstigerini kulmia litkutuksen jälkeen, mutta totesin, että aiemman värin käyttö ei ainakaan siinä mallissa tuonut oleellista eroa. Kokeilin nyt vähän eri sävyllä, kuivaharjasin vihreiden alueiden kulmia vaaleanvihreällä (VMC 70942 Light Green) ja sillä oli jopa havaittava ero, mutta ei kuitenkaan sellainen joka olisi pistänyt rumasti silmään. Harmaille en tällä kertaa tehnyt mitään, syystä jota en enää kirjoittaessani muistanut.

Kuivaharjaillessani kävin kaikkien 'Mechien jalat läpi tutulla likaruskealla (VMA 71133 Dirt). Keskityin lähinnä polvien alapuolelle, fiiliksen mukaan.





 

Yksilöivät tunnisteet

Vihdoin päästiin tämän viikon pääotsikon aiheeseen, Sakaranumeroihin. Tätä alustamaan rupesin kyhäämään Google Sheetsiin pientä ja kevyttä taulukkoa, mikä tietysti lähti hellästi lapasesta. Yllättyneet lienevät laskettavissa juopon sirkkelioperaattorin sormilla.


 Nyt kun minulla oli jotain, missä olivat sekä kaikki runkotyypit variantteineen, miniatyyrin valmistajineen ja maalausstatuksineen, liittelin ne tietysti (tässä vaiheessa vain testaamista varten) Trinäärien eri Tähtiin, jotta tietäisin suunnilleen, mikä yleistilanteeni oli. Vanhat muistiinpanoni kun olivat jossain varmaan vuosikymmen sitten poiskierrätetyillä aanelosilla.

Kuten kuvastakin näkyi, invaasiolootan 'Mecheille annoin juoksevat numerot 201-205, välittämättä pätkän vertaa siitä, mihin ne oikeasti sijoitettaisiin. Kaikkien IWM-minitatyyrieni numeroinnin taustalla ei ollut mitään muuta kuin oman pääni epäsatunnaislukugeneraattori ja se fyysinen tila mihin noita numeroita koetin mihinkin yksikköön maalata.

Mustat varjot alle

Huomattavin ongelma näissä käsintehdyissä mininumeroissa on aina ollut se, että millä hyvänsä työkalulla olen niitä tehnyt, oma kykyni tehdä pikkutarkkaa jälkeä on aina ollut rajallinen. Tämä ei ollut mitään tyypillistä militäärifonttia. Tuhersin varjot yksinkertaisesti mustalla, enkä huolestunut niiden muodoista kamalan paljon, koska valtaosa tulisi hyvin pian peittymään vaaleammalla maalilla.





 

Valkoiset numerot

Varjojen kuivahdettua maalasin niiden päälle ja vähän ylävasemmalle vieritettynä (ainakin niin minä yritin) kopiot numeroista. Olin aiemmin käyttänyt jopa keltaista mutta yleensä valkoista. Nyt halusin vähän vähemmän kovaa kontrastia ja käytin vaaleanharmaata (VGA 72749 Stonewall Grey), väriä, jota olen yleensä käyttänyt korostamaan naamiokuvioni harmaata.





Eivät ne mitään kauneuskilpailuja olleet voittamassa. Pääasia oli, että ne erottuivat luettavahkosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti