25.10.2023

Projekti II/23

Legenda muttei legendojentappaja

Edellisprojektin piti olla nopea välipala, mutta kylläpä siihenkin aikaa upposi. Halusin tehdä jotain vielä ripeämpää välipalaksi ennen kun hyppäisin isomman skaalan pienoismallin kimppuun.

Kaivelin Clan Invasion -lootaa ja siellä kahden Tähtilaatikon lisäksi myös koskemattomia satunnaislaatikoita. Listasta [Urbanmech, Stormcrow, Mongrel, Archer] nappasin Morgan Kellin modatun Archerin. Mies saattoi olla legendaarinen pilotti/kuski, mutta kone oli vähän tylsännäköinen verrattuna moneen muuhun, mutta oli paljon karmeampiakin, joten ehkä tämä oli ihan ok.








Ideani oli maalata vain yksi omanlaisensa 'Mechi ilman että pähkäilisin miten se sopii isompaan kokoelmaan. Olihan minulla Peitsellinen kamalasta muovista Kell Hound -'Mechiä kahdentoista vuoden takaa ([Clint, Spider, Panther, Hunchback]) jo tehtynä, joten ihan yksinäistä kulkijaa tästä ei tullut. Toisaalta taas tämän kanssa Hurttia olisikin viisi ja sitten niitä tarvittaisiin kolme lisää rivien täyttämistä varten.

Vaan eihän kaikkien palkkisyksiköiden tarvinnut kulkea aina täyteenvarusteltuina, joten en meinannut stressata tuommoisesta turhaan.

Harha-ajatuksia

Etukäteiskuvitelmani tai -kaavailuni tästä projektista oli se, että perusmaalikuvio olisi nopeasti tehty, sen tunkkaaminen ei söisi hirveästi aikaa sekään. Vähintäänkin tuplamäärä aikaa menisi yksityiskohtien kanssa (metalliosat joko metallisina tai tummanharmaina, etukäteen kallistuin metallisten puoleen; vihreät ohjaamolasit; lasertykkien (4) linssit; yksilöinti eli KH-tunnus ja mahdolliset korostelut). 

Paneelirajojen ja varjostusten öljylitkutus puhdistuksineen söisi toista tuntia aikaa, mahdollinen pistefiltteröinti ehkä vajaan tunnin, modulointiefekti kenties pyöristäisi sen ylös tuntiin. Käytännössä kaikki öljysäätö tietysti edellyttäisi kuivatusaikoja, mutta niitä en laskenut työaikaan, vaikka niin voisikin tehdä.

Heksapohja menisi kahdessa erässä: pinta ensin ja sen maalaus sitten, nopeaa joka tapauksessa. Vesiefektien kanssa puljaaminen venyttäisi projektia vähän lisää, mutta niidenkin kanssa valtaosa ajasta oli odottelua.

Kaipa tämä olisi periaatteessa tehtävissä yhden työpäivän tunteina. Tosiasia oli kuitenkin se, että kalenterini on ollut pitkään vähintäänkin hankala, joten näennäisestä yksinkertaisuudestaankin koko roska leviäisi helposti parille kuukaudelle. Jännä nähdä lopuksi, miten arvioni on osunut tai mennyt rytisten ohi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti