1.11.2023

Pohjatyöt

Kädet saveen

Ihan pienen puhdistelun jälkeen päätin etten rävellä tai säädä yhtään sen enempää. Nyt maalattaisiin.

Pohjamaali

Olen jotenkin onnistunut laiminlyömään uusien pohjamaalien hankkimisen, mutta onneksi minulla oli vielä tallella toista putelia punaista pohjamaalia (VSP 70624 Pure Red). Ruiskuttelin nappulan ylhäältä alas ja sitten alhaalta ylös, jotta saisin kaikki kulmat käytyä läpi.




 En huomannut valokuvistakaan että jokin kohta olisi jäänyt maalaamatta. Hyvä näin.
 

Punainen osuus

Jos minulla enää oli tallella edellisten Kell Houndien maalaamiseen käyttämääni verisempää punaista, se tökötti ei enää tuosta vaan kulkisi kynäruiskuni läpi. Olen viime aikoina luottanut punaisissa aikalailla RLM23-punaiseen (VMA 71003) ja sitä minä nytkin käytin.

Kyttäsin tuosta Alpha Strike -kortin kääntöpuolelta yleistä esimerkkiä Morgan Kellin sotakoneesta ja maalasin sen perusteella erityisesti alajalat, kädet, sekä torson lantiosta ylöspäin.




Värisävyt poikkesivat toisistaan jossain määrin, mutteivät kovin paljoa. Jollen tietäisi, että käytin eri maalia, en rupisine silmineni sitä huomaisi...

Musta

Punaista maalikerrosta kuivateltuani päätin, että minulla oli pienenpieni ongelma mustan maalin (VMA 71057) kanssa. Viimeinen mustani oli niin lopussa, että sain hädintuskin maalattua yhden ohuen kerroksen näyttämään tietä tummanharmaille kerroksille.

Miten näin oli päässyt käymään? Musta oli ollut yksi pääväreistäni ties miten pitkään. Keksin sitten samantien: olen huomaamattani siirtynyt pois ääripäistä myös niissä kohdissa, jotka ohjataan maalaamaan mustaksi, koska musta on aika luonnoton väri näissä mittakaavoissa.

Eipä se pahemmin haitannut, tämä musta kerros sai toimia tiennäyttäjänä ja varjojen pohjana. Lähestulkoon kaikki mustaksi maalattu tulisi olemaan todella tummaa harmaata (mustanharmaa tai saksalainen harmaa) ja niidenkin päälle tulisi vielä joku rahtusen vaaleampi sävy.

 

Näistä kuvista ei ilmennyt turhan hyvin, että sivutorson panssariharjanteen ja olkapään välinen alue oli punainen. Mietiskelin muita osia maalatessani, pitäisikö sen olla myös musta vai riittäisikö sen korostamiseen öljylitku. 

Menneisyyden ISD teki yhden tason päätöksen puolestani kun ei ollut ostanut lisää mustaa maalia, joten ainakin tänään palat jäivät punaisiksi. Kenties opettelisin huijausvarjojen tekemistä öljylitkulla, joten ehkä tämä olisi siihen oivallinen koekaniini.


Lantioista ja antenneista paistoi pari punertavaa kohtaa, joten maali pääsi loppumaan ihan vähän liian aikaisin. Tästä viimeisestä kuvasta näkyi, miten olin päättänyt maalata Archerin sivutorsojen alapinnoista kaistaleet mustiksi, jotta koko torso ei olisi kirkkaanpunainen ajoneuvon tai huono-onnisen soltun näkövinkkelistä.

Seuraavaksi

Ensi kerralla maalaisin mustien päälle tummaa harmaata ja kävisin metalliosat (lasertykit, ohjuslavetit, lavettien luukkujen sisäpinnat, nivelet). Ohjaamolasitkin pitäisi täyttää pohjalle tummalla, jotta vihreille linssiefekteille olisi näppärä tumma ääriviivasto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti