19.4.2011

Model Expo 2011

Taas on yksi Model Expo koettu ja kyllä sen vieläkin tuntee jaloissaan. Pääasia, että oli mukavaa ja kivaa niin että jaksaa ensi vuonnakin tunkea sekaan. Saas nähdä, saanko jotain aikaan sitä varten, mutta sen aika näyttää varmaan viimeisenä viikonloppuna. IPMSFi:n osastosta (International Plastic Modellers Society Finland, vastedes Imps) on joka vuosi pitänyt nurista sen verran, että mallien valaistus on pykälän verran hämärän puolella kuvien ottoa miettien, mutta kyllä ne paljain silmin näkee. Nuo kilpailulaput ovatkin sitten eri asia, kun niitä pitäisi pahimmillana parin metrin päästä koettaa lueskella eikä kiikareita tule yleensä kannettua mukana :) Hienoja tekeleitä siellä (Expossa yleensäkin) oli taas kerran, toisten taitoja voi aina ihmetellä.

RC-laivojen sekaan joku neropatti oli käynyt rakentamassa oman hupaisan kepposensa:
Noh. Ainakin minua huvitti.

Ohjusvene oli kanssa aika hieno, vaikken minä mikään laivafani olekaan:

Minulle yksi pääosastoista koko Expossa on Impsin pienoismalliständi. Ei se kyllä mikään ständi ole vaan iso rinki pienoismalleilla täytettyjä pöytiä, vaikka tänä vuonna osanotto olikin hämmentävän pientä: osa pöydistä oli ihan tyhjiä. Nakkaan alle pinon kuvia, kaikista en edes yrittänyt ottaa kuvia kun oli joko liian synkkää tai liikaa heijastuksia.

Pieniä telavehkeitä
Isompia sotakoneita I
Isompia sotakoneita II
Lentokoneita I
Lentokoneita II

Suihkareita
Lentokoneita III
Pienoispaatteja, hieno U-Bootti keulilla
Revellin Bismarck
Warssiaiheista mallia, meikäläisenkin tekele löytyi
Pahamaineisen Komulaisen sergei
Koetin näitä kuvia croppaillessani ja kevyesti pienennellessäni pitää huolen siitä, että jos tuollainen infolappu oli kuvassa, se myös jäi siihen. On meinaan aika turhauttavaa koettaa lukea jotain puoliksikatkottua lappua jostain mallista kun niissä on välillä ihan oleellisiakin (tai ainakin minua kiinnostavia) tiedonpätkiä kyseisestä rakennelmasta... Tai ehkä minä olen vain amatööri ja muut harrastajat / lukijat ovat niin guruja että tietävät jo aivan kaiken :D

RC-jengistä joku oli saanut kyhättyä hämmentävän Sturmin, piti hetki tuijottaa silmät ymmyrkäisinä. Harmillisesti en nähnyt tuota ajelemassa eestaas, taisi olla vaan poseeraamassa ja keräämässä pyttyjä.
Ps.531-4

Parolan Panssarimuseosta huolehtiva Panssarikilta oli roudannut paikalle oikean M2-puolitelavaunun. Siitä piti käydä napsimassa parit lähikuvatkin ihan vaan referenssimielessä. Ei tuosta telakoneistosta tosin käy ilmi, miten kauheassa kunnossa ne voivat olla, mutta onpahan tosimaailman esimerkki, jonka perusteella miettiä miten tekisi pienoismallissa oli rakenteilla mikä hyvänsä.

Sunnuntaiaamuna juttelin jonkun tuokion entisen Risteysaseman jannun kanssa, hieno mies on. Meinasin ostaa vaihtoterän ikivanhaan ja kohtuutylsäksi käytettyyn askarteluveitseeni, mutta nehän oli kaikki jo myyty aiemmin. Ostin sitten uuden. Niin ja Tapsan yllyttämänä 'Mechien tykkejä varten (eri AC-variantit, Gaussit jne) pätkän kupariputkea, heikko kun olen. Tuokion mietin myös, josko ryhtyisin vihdoin viimein tekemään oikean mittakaavan Panttereita mutta sitten silmiini iski Königstiger alkusarjan tornilla (joita Porsche-torneiksikin kutsutaan). Tuon jälkeen olen kasannut yhden kaikista mielenkiintoisista Tiikerin varianteista (Tiger, Sturmmörser Tiger, Königstiger (late production), Jagdtiger ja tämä).

2 kommenttia:

  1. Expo on kyllä vuosi vuodelta yhä pahempi pettymys, pl. mahdollisuus tankata kassillinen Tamiyan maaleja (suosin näitä edelleen Vallejon sijaan) Risteysaseman ständiltä.

    - IPMS:n mallikilpailun taso on laskenut niin alas, että jopa minä kehtaisin viedä tuotoksiani näytille (jos siis saisin jotain joskus valmiiksikin).

    - Ei ole enää sitä takavuosien vakiopyhiinvaelluskohdetta eli yhtä ruotsalaista jamppaa jolla oli ständin täydeltä yksittäiskappaleita vuosia sitten valmistuksesta pois pudonneita, harvinaisia, tai nostalgisia kittejä sopuhintaan.

    - Risteysasema ei enää tarjoile kiinalaisten halpisvalmistajien kehnoja mutta puoli-ilmaisia malleja terapiaprojekteiksi. Tai no, oli parillakin ständillä (Kuivalainen, Combat Models) jotain potkurikoneita, mutta kun suihkarit kiinnostavat nykyään enemmän.

    - Tarjoukset, mitkä? Combat Modelsin ständillä "messutarjous" 1:72 X-Wingistä oli noin puolitoistakertainen verrattuna siihen jos sen tilaisi esmes Hobby Link Japanin kautta. Mihin tosin kiteytyykin ongelman ydin: nettikaupat ovat kilpailleet kivijalkakaupat lähes hengiltä, eli jos tietää mitä etsii niin tilaa kuitenkin netistä paitsi jos haluaa nimenomaan tukea kauppaa.

    VastaaPoista
  2. Ei siellä mitään ihmeellisiä tarjouksia ollut, se on kyllä totta. Minä tosin käyn siellä ihmettelemässä sitä sun tätä, se on mukavaa. Enkä ole käynytkään paikalla silloin kun tapahtuma pidettiin jäähallilla niin tähän minä olen tottunut ;)

    VastaaPoista