7.5.2012

Pohjamaalausta edeltävät askeleet

Maalausmietteitä

Pykäsin loput yksittäispalikat kutakuinkin asennuskuntoon näinä muutamina rauhallisempina hetkinäni. Kun tykin turpajarru on saatu paikalleen, voinkin siirtyä erinäisten käikäleiden pohjamaalaukseen. Rungon ulkopuolet, telakoneisto, aseistus ja satunnainen tilpehööri tulevat toki kuvioihin, mutta noista sisäosista en ole ollenkaan niin varma, miten niiden kanssa menetellä. Tykin peräosa tulee toki pääasiassa valkoiseksi, samoin periskooppien sisätiloihin jäävät osat, mutta moottoripalat sun muut? Eikä tuossa tainnut tulla edes tuliseinää moottori- ja taistelutilojen erottimeksi. Joutuuko tässä vielä vanhoilla päivillään askartelemaan alusta alkaen jotain?

Päätin sitten ottaa alumiiniputken käyttöön

Testisovittelua

Pitihän tuota kokonaisuutta vähän koesovittaakin, että näkee mitä tuleman pitää. Ja josko ylä- ja alapuolet edes sopisivat kiinni toisiinsa... Ei olisi meinaan eka kerta kun jossain näillä kohdin tulisi arvonnan paikka.
No sopivathan ne yhteen

2 kommenttia:

  1. Näkyykö noista miehistötilan luukuista edes niin paljon sisälle, että tuliseinällä olisi väliä? Tuliseinähän olisi kait tuossa "tornin" takaseinän luukun alapuolella, eli melkeinpä pitäisi työntää pää sisälle siitä luukusta että huomaisi, onko tuliseinää vaiko ei.

    Ja jos näkeekin ja päättää että on pakko tehdä moinen, niin pelkkä detaljoimaton muovilevykin riittänee, jos kriteerinä on vain näkyvyyden peittäminen takaosaan. Mutjoo, suosittelisin sovittamaan kattoa, luukkuja ja mahdollista miehistöä paikalleen myös jotta näkee, onko ongelma edes akuutti.

    VastaaPoista
  2. Aika heikostihan noista pienistä raoista mihinkään näkee, oli sitten kyse periskooppien luukuista tai moottoriosaston aukoista. Ihan pelkkä muovilevy siihen varmaan riittäisikin, en meinannut mitään hullua tehdä.

    Pääsyy siihenkin on se, ettei tuossa ole mitään muita sisätiloja - kaikki pitäisi tehdä jos jotain menee tekemään. Ajattelin lähinnä sillä mielellä tuota erotinlevyä tuliseinäksi, ettei vahingossa näe moottoriritilöiden läpi heikosti kajastavaa valoa kun kurkkii haarakiikarien kohdalta sisään.

    Jos näin siis koskaan tapahtuisi. Pointti lienee taas se legendaarinen "ainakin minä tiedän, että se on siellä" ;)

    VastaaPoista