2.12.2013

Pikafiksejä III/13

Vanhojen palojen läpikäynti

Kehuin aiemmin, että kävisin vuosia sitten maalaamani OmniMechit läpi ja maalaisin niidenkin ohjaamot uusiksi. Olen joskus sanani mittainen, joten tässäpä kevyt raportti aiheesta.

Viitostrinäärin alku

Lukumääräisesti vielä pienin ja siten siis nopein korjata oli hävittäjälaivueeni neljä Sakaraa. Kovin kauaa näihin ei aikaa kulunut, koska vekottimia oli kahdeksan ja kuomut olivat hyvin pienet. Jatkossa näitä on varmaan kyhättävä taas lisää, mutta koska minä siihen touhuun ehdin? Saa nähdä.



Kaksijalkaiset

Samalla vaivalla kun kävin kaikki ohjaamot läpi nappasin myös vioittuneet erilleen. Menin kerran erehdyksessä myös ostamaan Summoner D:nä kaupatun vanhan version Primestä, joka oli ihan jäätävä. En siis sörkkinyt sitä ensinkään vaan korvaan koko retaleen joskus ja käytän tuon vaikka palasiksidremelöitynä alustojen satunnaiskoristeena.


Tuosta sekamelskasta ei ota turhan hyvin selkoa, joten kerään alle muutamassa erässä nuo napit.
Ensin siis Nova prime, Cougar prime, Cougar C, Ice Ferret ja Cauldron-Born prime. C-mallin Cougar oli jossain välissä menettänyt oikean kätensä, joten se siirtyi kohti JSP:tä ja mekaanikkoarmeijaa.


Seuraavaksi raskaan sarjan vempaimia. Ensin sekä Mad Dog, Hellbringer ja Summoner prime-variantteina ja jonon jatkoksi yksi Summoner B-varianttina. Kaikki olivat ehjiä ja sinänsä moitteettomia, jollei vuosien takaisia ja sittemmin muuttuneita maalausperiaatteita lasketa moitittaviksi.




Rynnäkköpainoluokassa tarjolla oli Executioner, Gargoyle, Dire Wolf, Turkina ja Warhawk kaikki prime-variantteina ja yksi ehdottomista suosikeistani, Warhawkin täysin sairas C-malli (2x LPLas, 2x ERPPC, liekinheitin, TC). Hassusti neljä ensimmäistä sattuivat olemaan myös sitä sarjaa, jotka aion maalata osittain uudelleen: käytin niiden pintaan tummempaa vihreää kuin olin aikonutkaan, mutta en lähtenyt tuhertamaan niitä tässä välissä uudelleen.


Toinen ryppääni Timber Wolfeista (niitä on kaksi, koska pidän niistä muttei enempää, kun ne eivät ole olevinaan Jadehaukoille kovin ominaisia) on luonnollisesti silkka prime-variantti sekin:



Novat

Kaksi Novaani olin varustanut vähän muuta rypästä kevyempää kalustoa, idealla "nopeasti tilanteeseen ja Elementaalit kyydistä". Ehkä se sotii vähän Raatelukynsiryppään (Talon Cluster) kokoluokkakuvausta vastaan, joten olen valmistautunut myös järjestämään molemmille tarpeen vaatiessa raskas-/rynnäkköluokan 'Mechit käyttöön. Minusta ripeät koneet vain kuulostivat enemmän Novamaisilta.

Ensin siis kolme Stormcrowta, reunimmaiset prime-variantteina ja keskimmäinen jotain satunnaisviritelmänä.


Seuraavassa setissä oli kolme Kit Foxia ja kaksi Fire Mothia. Kaikki prime-variantteina, en oikeastaan muista, oliko näiden tilausvaiheessa olemassakaan mitään fiksua tapaa tällaisten kirppujen kustomointiin.

Aiemmin nähdystä kuvasta Nova ja Ice Ferret olivat siis merkittyjä Noviin näiden kahdeksen lisäksi.

Vaurio-osasto

Critical hittejä oli jaettu näemmä enemmänkin. Syy oli tietysti omissa rakennusmetodeissani, koska nämä hajonneet kustomoidut liitokset oli tehty mm. ennen dremel-aikakauttani ja muutenkin vähän miten sattuu.
Ensimmäisenä surullisena esimerkkinäni olkoon aikainen Hellbringer A:ni, jonka oikean käden AC on askarreltu korvansörkkimispumpulipuikon varresta. Tämä yksilö oli ottanut kriittiset osumat molempien käsiensä lower arm actuatoreihin. Pinnauksella nuo pysynevät paikoillaan vastaisuudessa.



Joukko-osaston toinen Timber Wolf on mallia A ja sen vasen käsi oli tipahtanut puoliksi irti. Hellbringerin tapaan tämäkin oli ottanut kriittisen osuman lower arm actuatoriinsa.


Onneksi vain kolme Sakaraa oli menettänyt käsiään. Niin ja se yksi vyötäröstään kahtia mennyt Summonerinromu, josta ei puhuta, koska se uusitaan muutenkin. Syy kaikkiin hajoamisiin on täysin omani ja siksi pyrin korjaamaan nämä parhaan taitoni mukaan. Tai no, tekisin niin vaikka syy olisi ollut jonkun muun.

2 kommenttia:

  1. Ebon Jaguariahan vaan useimmat klaanit kutsuvat suoraan Cauldron-Borniksi; osa taikauskon vuoksi (tuhotun klaanin käyttämä nimi tuottaa huonoa onnea), osa ihan vain vittuillakseen abtakha-jagulaareille, ja Timanttihait puhtaasti siksi että voivat myydä niitä tutulla nimellä sisäkumeille :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan tuon nimen refaktoroida vielä 8)

      Poista