19.5.2014

Kuomu kasaan

Korjausliikkeitä

Viimeksi mietin, miten saan antennin irti yksiosaisesta ohjaamolasituksesta. Turhaan, koska huurustumisvainoharhoissani olin liimannut senkin erikepperikopiolla. Tajusin sen tasan sillä hetkellä, kun pyörittelin palikkaa sormissani ja kurkkasin sen sisäpuolelle. Painoin sitten askarteluveitsen kärjellä antennin pohjatappia ja se tipahti kämmenelleni mitättömän raksauksen saattelemana. Vaihteeksi näin päin!

Vielä muistaessani otin asiakseni paikata palkkiristit. Kevyesti homehtuneen näköiset kuviot olivat aika nopeasti kunnossa ohuelti sivellyllä valkoisella. Todennäköisesti olisin julistanut koko roskan valmiiksi ilman tätä askelta, jollen olisi muistanut tehdä korjauksia tässä vaiheessa...

Turhat maskit

Katselin aiemmin kasaanarpomiani maskauksia ja tulin siihen tulokseen, etteivät ne enää tässä vaiheessa olleet oleellisia. Revin teipit siis mäkeen ja sudin raamit käsipelillä, niin kuin yksiosaisenkin kuomun pintaan. Maalasin irralleen jääneen kakkososan tummanharmailta osin ja jätin vihreän myöhempään vaiheeseen.

Askarrellessani liimasin myös antennin paikalleen. Noinkin pieni yksityiskohta toi paljon eloa tekeleeseen.

Viimeinenkin lasi paikalleen

Koesovitin tuota irrallista palaa kohdalleen ja mietin, mihin asentoon sen saisi asettumaan näteimmin. Jotenkin kiinni-asennossa se näytti vähän väärältä. Kokonaan aukinaisena se ei ihan sopinut ja olin kevyesti ymmälläni. Google-setää konsultoituani törmäsin tähän kuvaan (http://hsfeatures.com/features04/images/ju87g2bg_004.jpg) ja silmäni avautuivat.

Tässä avattavassa palassa olin sivistymättömyyttäni maalannut umpeen kohdan, joka olisi pitänyt kairata auki niin, että se liukuisi auki antennia tökkimättä. Tarkemmin katsoen  palikassa oli ihan oikean näköinen malli, porasin siis reiän pitkän U:n mallisen kohdan pohjaan ja veistin jämät pois.

Pienen ja ripeän koesovituksen jälkeen saatoin todeta, että näinhän se olisi pitänyt alunperinkin tehdä. Liimasin tämänkin palikan siis auki-asentoon. Liimauksen kanssa olisin tietenkin voinut saada aikaan siistimpääkin jälkeä, mutta luotin siihen, että lopputulos ei olisi kovin karmea.



Nyt koetan vielä muistaa, että aukijätetyn luukun oikeasta kyljestä puuttuu vielä vihreä maalaus. Ja jos saisin vielä askarreltua jostain laskeutumisvalolle uuden muovinpalan (jollen muistanut kertoa, edellinen hulahti pyytämättä ja yllättäen siiven sisään koesovittaessa(!?)), kaikki olisi hyvin ja oikeastaan jopa valmista.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti