11.2.2015

Valmista: Projekti V/14

Tyypin XXIII U-vene

Viimeiset rakennus-, maalaamis- ja säistämismutinat käsiteltiin jo kuvien kanssa. Saksalaisten kiehtovan tuotekehityksen loppusodan ihmetuotoksista on ollut netti kaikkea väärällään, laivasto tuntuu (kai syystäkin) jääneen aika vähälle huomiolle. Siitäkin vähästä tyypin nerokas XXI sukellusvene on ollut parrasvaloissa enemmän kuin tämä tyypin XXIII rannikkosukellusvene (en väitä myöskään ymmärtäväni noiden tyyppinumerointia), joten tämä nyt on ollut aika vähäreferenssinen teos.

Tekele toteutettiin taas vaihteeksi suoraan laatikosta -periaatteella ja ilman siirtokuvia. U-numeroita en vaivautunut vääntämään tornin sivuille, ei niitä juuri näkynyt kuvissakaan. Noiden suurten valkoisten raitojen tarroittaminen taas kuulosti turhalta, joten nekin vain maalattiin, kuten aiemmin raportoin.

Lootasta puuttui osia, kuten torpedot. Sain tämän alunperinkin jo osittain kasattuna, joten valtaosa on siinä kuosissa kuin missä sen itse käsiini (ja auton takarontissa roudattavaksi) sain. Hauska tekele, joskin mielettömän 99,1cm kokonsa takia tavallista 1:35-mallia haastavampi käpälöitävä ja maalattava.

Lopetuskuvat

Kyltissä on ärsyttävästi saksaa ja englantia sekaisin








Kokovertailu

Mallin naurettava koko ei oikein ota avautuakseen kuvista, joten otin muutaman hassun kuvan verrokkien kanssa. Siltä varalta, että vaunumallit ja ukkelit eivät nekään kerro tarpeeksi, otin kauniiksi lopuksi kuvatuksen maailmahistorian parhaan sukellusvene-elokuvan askin kanssa. Kaikki oletettavasti ovat hypistelleet dvd-lootaa joskus, joten sen nyt viimeistään pitäisi valaista valaistumattomiakin.

Vaunut on tasattu paatin ääripäiden kanssa




Ohi aiheen

Nyt kun tämä rutistus on ohi ja helmikuu on sekin hyvässä vauhdissa, touhuan  pari kolme viikkoa jotain ihan muuta kuin pienoismalleja. U-veneen (hitaan) viimeistelyn rinnalla olen tärvännyt pari viikkoa pygame-projektini refaktoroinnin kanssa. Tätä kirjoittaessani se on toiminnallisuudellaan pidemmällä ja huomattavasti siistimpi kuin aiemmin.
Seuraava rakennusprojekti on toinen 1:72 A-10 -koneista. Siihen liittyen rutisen varmaankin kahden välipostauksen jälkeen, jos moinen jotakuta uteloittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti