4.2.2015

Sään armoilla

Säistystä

Ideani oli, että purtilo olisi kohtuullisen tuore, eikä siis kamalan ankarasti kulunut, sotkeutunut ja ruostunut. Silti suolainen merivesi olisi jättänyt jo jonkunlaiset merkit sukellusveneen pintoihin, erityisesti niihin muotoihin, joihin vesi saattaisi jäädä lillumaan vähän pidemmäksi aikaa kuin sileille pinnoille.

Ruostelitkua

Kaivoin varastostani Vallejon ruostelitkun (VMW 76506 Rust) ja töpöttelin sitä aika varovaisesti sinne tänne. Keskityin lähinnä komentotornin ja rungon yläpuolen lukuisiin koloihin. Vetäisin kolosen alareunaan litkua ja pyyhkäisin siitä kevyesti alaspäin. Väkevimmän näköiset runnut sipaisin erikseen sormellani niin, että valumajälki olisi hienovaraisempi.




Pigmenttituhruja

Ajattelin käyttää litkun ohessa myös tuoreen ruosteen väristä pigmenttiä (VP 73118 Fresh Rust). Tarkoitukseni oli tehdä aika kevyen näköistä sotkua, mutta näiden kanssa olen vielä amatöörimpi kuin maalien kanssa, joten lopputulos oli ehkä vähän riskialtis.

Paapuuri

Tyyrpuuri

Kokonaiskuva

Eipä tuo minusta kauhean huonolta näyttänyt. Eriäviäkin mielipiteitä saa tietysti esittää. Luulen kyllä, etten rupea enää liiemmin säätämään tämän mallin kanssa, vaan hyväksyn sen vähitellen valmiiksi. Sitten esiin nouseekin kammoamani kysymys: "miten kummassa lavastan hirvityksen tuon ihmisiksi lopetuskuvia varten?"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti