9.12.2015

Värien ilotulitus

Alkutilanne

Otin edellisten surkeiden kuvien korvaajaksi uuden, jossa vaunun yläpuolet näkyivät siististi pohjamaalattuina. Kaikki näytti olevan kunnossa, enkä joutunut paikkamaalailemaan jälkikäteen. Hyvä näin, olipa vähemmän ongelmia ja viiveitä aikataulussa.


Maal maal maal

Eräänä alkuiltana innokas maalari päästettiin mallinsa pariin. Hämmentävästi hän valitsi aloitusvärikseen sinisen, eikä suosikkiväriään oranssia.

Kiehtovana yksityiskohtana tyttö oli hämmentävän tarkka maalatessaan, eikä vain huitonut eestaas satunnaisesti. Samoin mallistapitely oli huolellisen näköistä odottamani täyskouraotteen asemesta. Ehkä sivustakatselu on antanut ideoita tai sitten selitys on jossain muualla. Hauska tuota oli silti seurata :)






Yhden istunnon jälkeen koskematonta harmaata löytyi vielä kosolti. Maalatuilta osiltaan vaunu näytti joko paintball-maalitaululta, urbaanilta taideteokselta tai joltain Sŏulista tai Tokiosta löytyvältä neonvärinaamioidulta kaupunkisotakoneelta - täysin ilman scifi-vaikutteita tosin. Tai sitten tämä vain näyttää jonkun ensimmäiseltä Warhammer 40,000 -ajokilta :P

Maalauskierros 2

Erinäisiä iltoja myöhemmin projektiassistentti halusi maalata vaunuaan lisää. Pikaisen pöydänsuojausoperaation jälkeen peto päästettiin irti ja mallin kimppuun.






Maausprosessi oli hyvin tarkkaavainen ja edelleen yllättävän tarkan oloinen. Reilun parinkymmenen minuutin jälkeen hän julisti, että "Tämä on nyt valmis!". Selvä, nyt se oli valmis. Kysyin, haluaako hän vaunuunsa siirtokuvat ja sen sellaisen, niin kuin isinkin malleissa. Vastaus oli välitön "joo" - olin hyvilläni.

Kuvaton viimeistely

Käytin kahtena iltapäivänä pienen hetken siihen, että kirkaslakkasin siirtokuvien kohdepinnat valmiiksi yhdellä pikahuljauksella. Seuraavana kysyin, "mitkä näistä vaihtoehdoista laitetaan?" ja toimin toiveiden mukaan. Koetin selittää siirtokuvien käytön idean, mutta eipä tuo näyttänyt kauheasti kiinnostavan tässä vaiheessa.

Liiskasin numeroita 32 ja suurempi kuin -merkkejä (" > "), joiden merkityksestä en ole ikinä jaksanut kiinnostua tarpeeksi googlettaakseni vaunun helmoihin ja tornin seiniin ja olettamaani lasermökkylään liekkimerkin tuohon putken päälle. Arkissa oli muitakin numeroita, huomattavasti vähemmässä määrin sekä vähän eri kulmassa olevia nokkia ja niiden lisäksi sekalaisia raitoja, joille ei oltu merkitty paikkaa ohjeissa, joten heitin loput turhina roskiin.

Loppuviimeistelynä ja odotettavissa olevaa leikkimistä silmälläpitäen mattalakkason koko rohjon roimalla kädellä. Kuvia en ottanut tässä vaiheessa, vaan annoin lakan kuivua ihan rauhassa yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti