12.1.2016

Voima on herätetty

Mihin muuhun sitä hyvää saldoaikaansa käyttäisi, jollei keskellä päivää leffassa käymiseen? Näin ei tarvinnut huolestua projektiassistentin vahtitarpeesta tai sen sellaisesta. Niin ja kerrankin noita tunteja tuli käytettyä johonkin omaan kivaan, eikä vain erinäisten pakollisten asioiden hoitamiseen.


The Force Awakens

Spoilerittomuus

En ollut vältellyt spoilereita sen suuremmin, mutta en toisaalta tunkenut niitä lukemaankaan. Kaiken mahdollisen väistelyyn (kts. suhtautumiseni RotS:iin) en edes yrittänyt lähteä, kun oletukseni oli, että näkisin rainan vasta sen tultua ulos dvd:llä. Pari hassua otsikkoa pääsi läpi (molemmat liittyivät Kylo Renin sukulaissuhteisiin), mutta väliäkö näillä.

Joskus luin jotain harhaisia spekulointeja, joita tuli vastaan siellä täällä. Niiden lähteet olivat joko huomionhakuisia tolloja tai muuten vaan vajaita, jutut olivat pääosin niin älyvapaita. Siinä varmaan olikin pääsyy siihen, etten spoilaantunut. Kyllästyin tuntemattomien älykääpiöiden koohotukseen ja jätin ne omaan olemattomaan arvoonsa.

Leffakokemus

Valitettavasti sopivaan aikaan, sopivassa paikassa oli vain noita kuudesti kirottuja 3d-näytöksiä. Minun arkeni on jo kolmiulotteista, nautin litteistä liikkuvista kuvista täysin rinnoin. Varsinkin, kun niitä varten ei tarvitse ripustaa päähänsä epämukavia muovirimpuloita ja kuvakin näyttää luonnolliselta. Tai minusta ainakin tämä 3d-efekti on aina kovin pahvimaisen näköinen ja 3d-hetketkin aina kovin tekemällä tehtyjä (vuoristoradat, asioiden heittely kohti katsojaa, avaruuslaivan nokka).

Lyhyesti ja ytimekkäästi: pidin elokuvasta. Jäi minulle rutistavaakin, mutta ei mitään kauhean kummoista. Aloitan kitinästä, niin onpahan sekin alta pois.

-

Musiikilla alleviivailu. On se nyt kumma, kun joitain viittauksia OT:hen ei voi vain jättää verkkokalvoille, vaan siihen pitää erikseen vielä pistää kaikesta muusta soundtrackista selvästi erottuva luritus OT:n oleellisesta kohdasta.

Leffan musiikki ei ylipäätään jäänyt mieleeni ensinkään, alkutunnarin ja yllämainittujen parisekuntisten lisäksi. Oletan silti, että kyllä siinä jotain kai pauhasi kaiken aikaa... kaiketi.

Rinnakkaisuuksia OT:hen oli ehkä vähän enemmän kuin minimivaatimukset olisivat edellyttäneet. Vallankin yllätyin Starkiller Basesta (jäin miettimään, että oliko tässä sekoiteltu huvikseen kamaa EU:sta (Suncrusher + jotain muuta) nyökkäilynä meille myös noihin kirjoihin sekaantuneille?) ratkaisuna, mutta toisaalta, enpä tiedä, olisiko reaktioni ollut toisessa tapauksessakaan mitään muuta, kun Imperiumin superaseita on ollut jos jonkunlainen määrä niin upouutta olisi haastavahkoa keksiä ;)

+

TIE-hävittäjät ulinoineen. Kutsukaa minua hulluksi, mutta minusta tuossa viitattiin ihan TIE Fighter -peliinkin (Mag Pulse -ohjukset mainittiin, laukaistujen ohjusten väistely ...), troop transportit / assault transportit olivat kai vähän päivittyneet vuosien varrella.

X-trooperit eli Stormyt, uudet flametrooperit ja mitä noita oli. Upeita. Pidin myös kovasti trailerissakin nähdystä maahanlaskusta. Vaihteeksi kavereilla oli myös !päähahmoja tähtäimissään niin pääsivät myös osumaan.

Valomiekkailu oli oikein onnistunutta. Tai siis juuri oikeamielisesti ihan kamalaa, vastakohtana PT:n elämiensä läpi koulutettujen hiippareiden akrobatialle. Sellainen "Mä tapan sut tällä mega-aseella just nyt prkl!"-asenne.

Terroristit eivät olekaan se suuri hallitseva ja vallitseva osapuoli, toisin kuin kaanonista tiputetussa EU:ssa. Mikä näiden (Imperiumin seuraaja vs avaruushanhijengi) välinen voimasuhde on, jäi mysteeriksi mutta oletettavasti (tai sitten tämä on toiveajattelua) tilanne on tasaisempi kuin ei.

Galaksi ei olekaan niin pieni kuin kaiken tähänastisen materiaalin perusteella olisi voinut luulla! Vaihteeksi (toista kertaa seitsemässä elokuvassa) kukaan ei eksy Tatooinelle, jo tästä syystä pitäisi riemuita :p

...

On noita kai muitakin mutta nämä nyt tulivat mieleen enkä usko, että ketään niin kiinnostaa, mitä mieltä minä mistäkin olen. Lopetan siis ajoissa, enkä yritä analysoida mitään kun ei siitä kumminkaan mitään tulisi.
Seuraavaa osaakaan ei tarvitse odottaa kuin ... ensi vuoteen? Himmel.

/fanboy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti