19.4.2017

Laukaisualusta

Lavetille, häkkyrälle, asetan mä ohjukseni

Paketin osista nämä laukaisutelineen osat olivat kaikken ahdistavimmassa kuosissa. Tärväsin niiden siistimiseen huomattavasti enemmän aikaa kuin niiden yhteenasemoimiseen. Esimerkiksi nuo säädettävät jalat: niiden ja tassujen yhteenliimaaminen oli yhtä sotaa jo sekin, kun asennustapit olivat epämuodostuneisuudessaan quasimodo-luokkaa. Veistä ja liimaa ne silti tottelivat.

Sitten tulikin seuraava tuskan hetki, kun noissa piti mukamas olla jonkunlainen kieleke, joiden päälle tuon deflektorilevyn piti asettua kuin kotiinsa. Pffft.


Annoin pohjalaatan ja tukijalkojen liimauksen asettua hyvän hetken niin, että ne pysyivät kiinni toisissaan mutta eivät vielä olleet niin jumissa, etten olisi saanut oiottua niiden asentoja tarpeen vaatiessa. Liimasin sitten hirveän kiroilun ja vääntämisen kanssa tuon alemmassa kuvassa näkyvän renkaan kiinni ja niiden taas asetuttua aloilleen liimasin puuttuvat poikittaistukiputket kiinni. Aivan jäätävää touhua, sanokaa minun sanoneen.


Tuon häkkyrän päälle tuli rakentaa toinen, irrallinen häkkyrä. Tähän kakkosrenkaaseen asennettiin tuollaiset ylöspäin kaartuvat kilkkeet, parit koristepulikat ja kilkkeiden säätökalikat tai tukipulikat. Ei näistä tietenkään ollut mitään selitystä missään. Samasta syystä en ollut ihan takuuvarma siitä, olinko "siistinyt" ne ihan oikein, kun ohjeen kuvat olivat vähän suuntaa-antavaa luokkaa ja valut jo mainitunlaisesti vähintäänkin kyseenalaiset.


Lopuksi ylempään renkaaseen tuli asentaa kolme lisähärpäkettä, jotka arvelin lähinnä rakettimoottorin sytytykseen liittyviksi laitteiksi. Asentelin ne fiilispohjalta eri asentoihin. Tuo viimeisissä kuvissa näkyvä töröttävä epämuotoinen palanen oli taas yksi mysteeriosa, joka myös näytti aivan karmealta. Mutta kun siitäkään ei ollut mitään tietoa, en lähtenyt tekemään korjaavia toimenpiteitä, ihan siltä varalta, että sen sittenkin tuli olla noin oudosti kuopalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti